Jun 20, 2012

~ Johor part 1 ~

assalamualaikum
rentetan n3 yang INI maka pepagi hari 15 Jun setelah siap menyidai kain basuhan hasil dari kursus kat KL maka cheqna n incik asben bergerak ke umah ma dulu sebelum kami gerak ke Johor...dalam kul 9 pagi kami memulakan perjalanan menuju ke Johor
kat depan tu kete ma...adik ipar cheqna yang drive bersama isterinya Ira, anak mereka, Aman dan juga adik cheqna Ila...dalam Mr black ada incik asben, cheqna dan jugak ma....jadinya kami ke Johor 2 buah kereta je...
incik asben yang drive...sambil makan nips dan towel yang memang kena ada kalau drive jauh...katanya senang nak kesat hidung....incik asben ni kalau drive jauh memang mudah kena selsema..cheqna duk sibuk2 main kamera...incik asben kata "oloh...tak dok kijeang" hahaha....ma kat belakang tidur....penat jalan jauh...walaupun just duk je lam kete tetap penat hokeh...apatah lagi cheqna yang baru je sampai dari KL...penat naik van dari KL x hilang lagi...sambung plak g Johor.....
kepenatan itu hilang bila sampai je kat Tunjuk Laut punya resort....ouhh sangat besh....dengan angin yang bertiup....terus rasa macam nak tidur.....kikikiki...tidur je yang cheqna tau...lalalalala
with incik asben...kuat angin bertiup..tengokla rambut incik asbenku..masa ni tunggu adik bongsu cheqna setelkan hal bilik..sambil2 tengok pantai sambil2 gurau senda ngan incik asben..
korang pernah sampai sini???cheqna firts time sampai..seronok..tapi bab jalan..memang hazab r....sampaikan ma boleh tanya "kita nak g mana ni na??" mungkin sebab stress tengok jalan dalam kelapa sawit yang straight je.....hahahaha
aman....dalam kamera yang dia pegang tu ada aksi ngek dari kami suami isteri...cheqna kan gebu gebas..incik asben kan kurus....cheqna punya sengal suh incik asben dukung cheqna...bak kata orang korea piggybackorang korea erk kata camtu???kikiki.. apalagi..incik asben melayan jela kesengalan cheqna....betul2 didukungnya cheqna...aman pun snap gambo..memang kelako giler r.....sib baik tak patah pinggang lakiku..kalau tak sape yang susah???cheqna jugak yang kena ngurut dia nanti....kata ma cheqna...."saboh doh 2 orang ni...sama tolol" hahahahaha
yang ni masa malamnya....kami makan bihun goreng...ada 4 bilik yang adik cheqna booking...lupa lak nak amik gambo....ouh...cheqna belum bagitahu nape cheqna ke Johor kan???ke Johor dengan lagi tepat kami ke Felda Tenggaroh 6...nanti n3 seterusnya cheqna bagitahu ok...besh membiarkan anda  tertanya2 ni..kikiki bajet ada orang nak tahu ni....ada kan??kan????kan????hehehehe...cheqna bukan makan angin..bukan berhoneymoon....
tungguuuu

25 comments:

  1. woww, romantiknya bersantai bersama2 hasben tercinta..

    ReplyDelete
  2. Seronokkan...bersantai2 kat pantai tuu..
    Angin sepoi2 tiup...lamanya tak kepantai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. besh kak......mata pun kuyu je bila kena angin pantai ni =)

      Delete
  3. Kelakar ma cheqna kata anak menantunya TOLOL mujur tak TOYOL! :)

    ReplyDelete
  4. x penah dgr tunjuk laut resort.. kt area mana nih cheqna?

    ReplyDelete
  5. honeymoon di Johor ya Cheqna, akak cuti2 sekolah gi Terengganu, cheqna lak datang Johor, bertukar arah kita ya...hehe

    ReplyDelete
  6. Ni mst jemputan kawen kot? Skeali pakej dgn bercuti kan? Heheheheh~

    ReplyDelete
  7. teruk gak redung laki cheqna tu, sejuk acond kereta pun dah cair hingusnya...

    ReplyDelete
  8. pegi undang kenduri kawen eh ke felda tenggaroh tu???

    ReplyDelete
  9. haha.. cheqna ni boleh main dukung2 pulak yer..hehe.. :)

    ReplyDelete
  10. jauh teh jln perantin baru,
    pah johor plok.. wat nape tuuuu.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. felda tenggaroh tu kan kampungnya si memey suhaiza tu kan nok?

      tak baik tau ckp aku tak ingat ko nok...aku saja lambat nak masuk umah ko, tak nak kacau pengantin baru..

      :)

      p/s: amacam, best tak kawen? ahaks...

      Delete
    2. @leily : horla...jalan aje...hahaha
      @wahida : ntah..ye kot...hahahahaha..beshhh woooooo.....hahahahaha

      Delete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~