Jun 21, 2012

~ dugaan apakah ini???~

assalamualaikum
petang semalam...dalam jam 445pm..dapat kol dari my boss...arghhhhh...sedih tau..tapi sebab SYMP..jadi redha jela...
hokeh hokeh...apa yang cheqna redha??apa yang cheqna SYMP???hari tu 11-14 Jun cheqna dah gerak ke putragagaljaya kan..sebab hadiri kursus..dan semalam...boss cheqna kol memaklumkan bahawasanya on 25-27 Jun cheqna kena g KL lagi hadiri persidangan..huarghhhhh....hati memang tak nak...tapi sebab SYMP..redha jela...balik umah bagitahu incik asben..ayat pertama incik asben "makan meggi plok r abang??" huhuhuhu 
takpelah...incik asben kata dah namanya keje kan....nak wat camana...kahwin 3 minggu, cheqna dah outstation..dan skang minggu ke5 pun outstation lagi....huhuhu..sedih nak tinggal laki weh.....korang jangan nak kata cheqna mengada2 plak...almaklumlah cheqna kan pengantin baru..sayang r nak tinggal laki..of coz nak bertempek je...bukanlah cheqna maksudkan yang tuttt je...tapi tak besh tau bila tak dapat tengok muka..tak gurau senda..tak sembang...
lepas balik dari putrajaya hari tu...incik asben ada bagitahu..pagi rabu tu pas solat subuh..dia rasa lain macam sangat..rasa kosong sangat...sebab biasanya pas solat subuh, cheqna akan wat kan incik asben nescafe o dulu sebelum buat sarapan..pastu sembang2 ngan dia...gurau2 ngan dia...mungkin sebab cheqna x de yang dia jadi sunyi tu...cepat2 incik asben ingatkan Allah...
dan hari ini (21 Jun 2012) dapat msj yang cheqna kena hadiri kursus lagi on 3-5 Julai @ kota bharu...alahai...walaupun negeri bersebelahan..namun..sedih jugak nak berpisah ngan laki ni...mesti korang kata 'ala..macam ko je yang ada laki kan'..hehehehe...
takpelah..dah namanya keje kan...nak wat camana.....REDHA..sayangkan suami tinggal tinggalkan ekekekeke
incik asben..agak2 berapa bungkus megi kena beli ni untuk wat stock??lalalalala

19 comments:

  1. Eh, klu sy pun...haruslah rindu-rinduan! Gile ke pe pengantin baru duduk jauh2. Sehari pun tal larat.

    Huhuhuhu!

    ReplyDelete
  2. yg dah kawin 6 thn pun tak bisa berjauhannnnnnn!!nehi nehi!!

    ReplyDelete
  3. cheqna.kena la besabo ye..nak buat camana dah keje kan..

    ReplyDelete
  4. alahai siannye chedna...org kata dlm mood bulan madu lagi ni kan dah kene tinggal2 kan huhuhu...takpe2 cheqna nanti balas dendam tau...amik cuti lenglame sikit pi honeymoon jauh2 heeheheheeh

    ReplyDelete
  5. ahahahha...takkanlah makan meggi..suruh aja encik hasben tu makan nasik dagang..byk jual kat KT tu! ekekekekekkee...

    ReplyDelete
  6. takmo la makan maggi.. kene la lawan cheqna, biar dia lak gebu.. cheqna menten ya!
    hehehe..

    selamat berkursus..sabar la Cheqna, dugaan dari Allah... ada ganjarannya...

    ReplyDelete
  7. sabarlah cheqna..asben cheqna mesti fahamnya..demi tugas kan..

    ReplyDelete
  8. wah bahagia pulak tengok cheqna nyer gmbr kawen..huhu..lama tak singgah sini..insyallah baik2 je..kesian cik suami..huhu

    ReplyDelete
  9. Adoilaaa dlm mood pengantin baru lagi tu dah kena outstation bagai.. Sabar ye cheqna.. :-)

    ReplyDelete
  10. SELAMAT PENGANTIN BARU cheqna...blm trlewat lg nk wish kan...
    DUGAANnnn!!!!!!!bykan brsabar ye..itu menambahkan kemanisan dlm alam rumahtangga.......kalau cheqna nk tahu hr majlis akak, suami kena p kursus selama 2 minggu....bygkan pengantin baru tidur brsendirian di mlm pertama hingga ke mlm 14...sedih tau...hu.hu.hu...

    ReplyDelete
  11. Kalu kursus di KB, 'boleh ajak menantu'lah Pak Nidus...
    (cara orghe Kelate rai pengantin baru)

    ReplyDelete
  12. kami pun tumpang kesedihan... pengantin baru dah ada dugaan duk berjauhan.. xpa cheqna, asalkan kebahagiaan itu milik kekal kamu berdua sehingga ke penghujungnya... semoga berbahagia yaa

    ReplyDelete
  13. alololo sedihnyer..klu syg tinggal2kan...hikhikhik

    ala xpyh mkn maggi la, ada restoran sblh rumah kan...hehe

    ReplyDelete
  14. keluar pintu pagar je dah mula rindu...

    tapi nak buat camner, sayang isteri tinggal-tinggalkan... kata orang dulu2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai...sian korang...sabar je la ye nok...dah keje, nak buat mcm mana kan, tapi tak boleh ganti ngan org lain ke cheqna?

      Delete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~