Jun 29, 2012

~ antara koleksi baru...~

assalamualaikum
semenjak bergelar isteri ni...hari2 google pasal masakan...almaklumlah incik asben seorang yang suka makan walaupun badan tak naik2...skang misi cheqna ialah menaikkan berat badan incik asben sebanyak 9kg lagi menjadi 74kg....incik asben yang nak...sebelum nikah berat incik asben adalah 62kg....3 minggu nikah berat dah naik ke 65kg..cheqna??jangan tanya...memang sah2 dah gebu =)
masa g persidangan...cheqna beli buku ni...RM5.50 sutir..err..sutir tu maksudnya sebiji..sebuah..satu =) ni antara yang cheqna beli la...senang untuk cheqna =)
5 utir cheqna beli...dapat rege RM 5 je sebuah..kena buat la...kan jadik bahan incik asben plak...beli je bersemangat...buatnya tidak...hahahaha...jadi memang kena buat =)
cheqna ekceli mencari buku ni...mintak tolong pada sesape yang terjumpa buku ni tolong belikan untuk cheqna..cheqna bayar ler...kat trg x de la....nak sangat buku ni....almaklumlah cheqna amatur bab2 masak ni....ada buku ni senang sket nak belajar...tambah plak bulan ramadhan makin dekat...ples...bagi yang dapat bantu cheqna dialu2kan.....terima kasih =)

16 comments:

  1. Replies
    1. nak kak..
      nanti cheqna bank inkan duit...berapa rege erk???akak belikan boleh??

      Delete
  2. haha, same lah kita, ada jerk buku resepi kat rak buku kat umah, tapi masaknya idak... huhu

    moga incik asben cheqna berjaya dengan misi tu dengan bantuan cheqna yerk...

    ReplyDelete
  3. sy dah dkt 2minggu kawin cheqna...tak sempat lg nak masak kat hasben..haiyaaaaaaa

    ReplyDelete
  4. kt SACC shah alam ada pesta buku...
    nk kirim ka?

    ReplyDelete
  5. lama tak jenjalan cari buku..susah bawa doubleIS cari buku nanti bukan dapat buku resepi mendapat buku lima jek...hehehehe

    ReplyDelete
  6. rajin beli buku resepi ya cheqna. Akak google internet je biasa kalau nak cuba resepi baru...huhu

    ReplyDelete
  7. Baguih...baguih...baguih...
    Hehe.


    **google resepi banyak banyak juga tau. Simpan kat folder.
    :-)

    ReplyDelete
  8. jgn buku tu 'lepak' kat rak buku ja ya..:)

    ReplyDelete
  9. Tahniah Cheqna.. (maaf ketinggalan keretapi) Baru sempat jalan2 blog Cheqna..

    Bagus tu.. but kalau google lagi banyak.. Blogger masakan selalu kongsi resepi yg sedap2..

    ReplyDelete
  10. sy ada gak beli buku-buku resepi tapi buatnya idak..hehe

    ReplyDelete
  11. cheqna..buku tu reen ada..reen beli kt trg ni jugok..ala dkt ladang tu..kenal x kedai buku ibzanis..dkt dgn bulatan ladang tu..tepi kedai perabot..sbrg jalan ada caltex...tau x cheqna..reen beli kt situ la

    ReplyDelete
  12. hehe... ayu pun belum beli lg buku tu. cheqna, mari mengumpul resepi..hehe... bagus cheqna semangat nak belajar masak..teruskan usaha cheqna ye..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~