Jun 21, 2012

~ alangkah seronoknyer...~

assalamualaikum
semalam( 19 Jun 2012 ) pas balik keje....balik umah...solat asar..kasik incik asben minum petang bersama rojak ayam yang ku beli dulu...tak sempat nak masak bagai..alasan terbaik ni....=) pastu kami terus ke Giant, Kuala Terengganu..tujuan??menghabiskan duit yang ada...hahahaha..takla...shopping barang umah sikit...sebenarnya incik asben nak cari bantal besar untuk diletakkan di ruang lepak menonton tv tu...cheqna pun apa lagi...cari rak untuk meletakkan dapur letrik, pemanas air..blender dan sebagainya...
sampai Giant terus usha barang yang kami nak...bila dah jumpa...tengok harga...tiba2 incik asben kata jom kita usha kat mydin plak...mujur mydin sebelah je..kalau jauh tak koser bini dia ni nak melayan.,..walhal bukan bini dia yang drive..hahaha..malas r..sampai Mydin..mula mengusha barangan yang dikehendaki...ok..mujur incik asben nak datang mydin..barangan yang sama...lagi murah harganya di mydin berbanding kat giant...sebagai pengguna dan pembeli kita memang kena bijak...jumpa rak..jumpa bantal...dan beshnya jumpa bidai yang regenya rm10...kelakar..."yang..berapa harga ni??RM10??ye dok???" cheqna g kat bidai tu... "x lojik r bang rm10..rm70 kot" cheqna berkata.... "rm10 yang....kejap..dik..bidai ni berapa?" incik asben mendapatkan pengesahan dari budak yang keje kat situ
"rm10 bang..memang harga kami la tu...ni je tinggal" budak tu mengesahkan pertanyaan dan kemusykilan kami
apa lagi..2 kami bedal...bidai yang besar..muat 3 pintu...hahahaha...lain yang diniatkan untuk beli...lain yang dibeli..sudahnya penuh troli...yela barang beso...x banyak tapi beso....sehinggakan cheqna terpaksa menjadi copilot sebab pilot dah tak nampak jalan...barang beso sangat..melebihi muatan..sambil2 bawak troli sambil2 kami gelak...memang sengal r kami laki bini ni...total rege barangan yang dibeli???RM 399.70..
balik umah..solat maghrib...incik asben terus memulakan aksi.....woitttt...aksi memasang rak la...korang ni punnnnn..incik asben tak sabar nak setelkan keje2...dari pasang rak...ke pasang bidai dalam bilik....setel... 
ni kawasan dapur umah kami..nampak tak bidai tu????rm10 you......hehehehehe..snap gambo ni n incik asben leh kata " tu x dok kije lain la tu...masuk blog...." hahaha nasib r bang....isteri mu ini blogger tegar..hahahaha lupa nak snap gambo masa shopping..kalau tak lagi haru.....
setel pasang kul 9 lebih..incik asben mandi solat isyak dan keluar isi minyak mr black sebab dia tahu bini dia ni penakut bab isi minyak..hahahaha...balik dari isi minyak konon nak layan bola, sudahnya bola yang tengok dia....pepun...seronok tau...sebab cheqna ngan incik asben beli barang2 umah kami sikit demi sikit...cheqna memang suka sebab ini memang impian cheqna...bia r kami sama2 rasa susah senang nak bina rumahtangga...moga kebahagiaan..keseronokan ini kan kekal sampai bila2...insyaallah... 

16 comments:

  1. memang murah kalo rm10..rezeki pengantin baru le tu

    ReplyDelete
  2. soping siap ada copilot tu.. mmg penuh troli tu..

    ReplyDelete
  3. akak masa memula kawin pun camtu, beli brg yg perlu dulu ckit2, sronokkan

    ReplyDelete
  4. wah wahhh dah rasa nikmat berumahtangga .. hehehe

    semoga kekal bahgia selamanya

    ReplyDelete
  5. hurmm murah tuu
    kira untung lah dik ;)
    akk masa kawin dulu brg x berapa nak beli sbb
    akk dah standby beli zaman bujang .. ekkee
    kira angkut aje lahhh ;)

    ReplyDelete
  6. iols baca - rasa seronok le plak.... terbayang kebahagian uols berdua...
    moga terus kekal bahagia ye nokkk...

    ReplyDelete
  7. org baru kawin mmg kena beli byk brg, cik ina.

    ReplyDelete
  8. InsyaAllah bahagia itu akan jadi milik kalian. :)

    ReplyDelete
  9. Lepas ni, Incik Hasben akan semakin hairan tgk isteri nya asyik ambik gambar makanan yang dah dimasak...ekekekekeke

    ReplyDelete
  10. murah gile bidai tu...
    apa2 pun tumpang hepi utk both of u :)

    ReplyDelete
  11. Nsb la dpt istri blogger tegar kan..hehe...tp cik abg jgk glamer nti..hehe...

    Murahnyer, kat cni jgn hrp nk dpt harga gitu, tp klu survey merata2 dpt gak kot, yg penting rajin men'survey' kan...hehe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~