May 4, 2012

~ rentetan tragedi selepas bersama program di Anggulia~

assalamualaikum
habis pogram kat marang tu dalam kul 5 pm...sembang2 ngan pengarah semua kul 6 baru siap....cheqna solat asar dulu...kak zie temankan....
siap solat asar..stat kete..kepala cheqna dah lain macam....sakit sangat....macam mencocok gitu....teruskan drive macam biasa...sampai umah telan panadol...landing.....
esoknya ( 22 April 2012 ) g keje macam biasa...tapi tekak rasa lain macam..badan pun rasa semacam..tapi still gagahkan diri jugak ke opis...sudahnya....sampai opis...cheqna muntah...pagi tu sebelum g keje cheqna sempat minum milo panas sebagai alas perut la....jadinya muntah kuar milo je la sorry kalau geli pastu bebudak ni ajak g makan....cheqna dah rasa macam hilang selera makan..tapi nak gak makan sebab tak mo perut kosong...jadinya cheqna amik laksa kuah putih dan teh tarik...sudahnya...makan semulut je laksa tu pastu tolak tepi...bebudak ni kata muka cheqna dah pucat dah...pas siap makan..balik opis... SEMEK ni datang bilik cheqna dan urut cheqna..rasa macam ok sket...cheqna tutup pintu bilik n baring....
zohor time...cheqna balik...sangat tak larat..sampai umah..perut cheqna belah kiri sangat sakit..sangat2 sakit dan cheqna memang menangis..sangat2 sakit..memang tak tertahan...sudahnya ma bawak g klinik..sampai klinik doktor chek...dia suspek batu karang or apendiks...tapi normally apendiks belah kanan kan...so kalau betul cheqna kena apendiks memang satu dalam seribu r kes begini sebab perut belah kiri yang sakit...doktor just check perut je...pastu doktor tanya nak cucuk or makan ubat..dengan kondifennya cheqna jawab cucuk sebab dapat elak dari makan ubat..almaklumlah cheqna kan TERLAMPAU RAJIN dan BERANI makan ubat...pas cucuk..cheqna memang still sakit...doktor bagi ubat dan dibayar RM70..balik..cheqna memang demam...sangat tak larat..balik terus baring...makan ubat bagai..TERPAKSA ok..memang telan jela walau sangat tidak suka..nak kena pelangkung ngan ma kalau tak makan ubat tu...
dapat mc 2 hari...esoknya berkurang sket..cheqna gagahkan diri jugak untuk bangun...tak mau terjelepek je..perut masih sakit..tapi tak la sakit macam semalam....ingatkan dapat masuk keje esoknya..tapi 24 April tu cheqna masih tak larat...so sambung cuti..tengah2 duk rehat..si wani, nisa n dah datang...bagus diorang..hehehehe
pas zohor...tetiba incik bakal suami datang umah...nak bawak cheqna g scan..dia tak puas hati sebab doktor hari tu just check macam gitu je..terkejut cheqna...sib baik masa dia sampai ma dah balik dari kedai...so pergilah cheqna ke klinik....scan bagai..doktor cakap tak de pape...tapi dengan apa yang cheqna bagitahu doktor..kesakitan2 yang cheqna alami....doktor pun tak dapat nak jelaskan..cuma doktor kata tunggu 2 hari pas makan ubat ni tengok ada perubahan ke tak..kalau tak de datang balik...
sehingga hari ni ( 3 Mei 2012) perut cheqna still sakit...tak tahu kenapa..tapi cheqna malas nak layan sangat sakit ni..banyak lagi keje penting kena buat...cheqna bizi sehingga tarikh kahwin cheqna...cheqna nak setelkan semua keje sebelum cheqna cuti...sebab tak mau cuti diganggu..hahahahahaha..doakan moga cheqna sihat2 dan baik2 saja ye thanks =)

12 comments:

  1. cheqna, jaga kesihatan, kaja waktu makan...nanti masuk angin :)

    ReplyDelete
  2. bdn tu penat sgt kot ..asek bekerja je ...
    rehat la ye ...mudahan cheqna sehat nanti ye

    ReplyDelete
  3. a'ah..dah penat sgt la tu,bdn pun nak rest jgk..
    takut nnt masa majlis ceqna bdn x cukup rehat plk..jaga kesihatan ye..

    ReplyDelete
  4. jaga kesihatan cheqna... tak lama lagi dah nak langsung, risau akak dik

    ReplyDelete
  5. Ish...scary la Cheqna. Cheqna kene jage mkn tau. Jgn skip2 makan bila tiba waktu. Sbb selalu skt2 nie, punca dr makanan. Kurang makan pun sakit, lebih makan apatah lagi.

    =(

    ReplyDelete
  6. Cheqna, cuba minum 100 plus. org kata 100 plus byk khasiat. selain dari menambah tenaga, boleh cuci perut. org kata lah cheqna .. tapi pe kata kita cuba. kot la boleh ok, kan.

    ReplyDelete
  7. take care cheqna..xlama lg dah tu..
    jaga ksihatan tau

    ReplyDelete
  8. better gi check la cheqna, sakit kat dlm tu kite tau tau rupenye apa... risau, tarikh nak kawen pun dah dekat kan... takot nnt tumbang lak! jaga kesihatan tu...utamakan dulu..dari keje2 yg banyak tu, tak sihat, camner nak wat keje dgn ceria kan..

    ReplyDelete
  9. moga cheqna cepat sembuh yerk...
    jgn lupa mkn ubat..

    ReplyDelete
  10. dah tak lama tuh..... hujung bulan nie, hilang semua sakit2 secara automatik

    ReplyDelete
  11. Mama doakan semoga kesihatan Cheqna segera kembali pulih sepenuhnya. Amin.

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~