May 16, 2012

~ ek eleh.....ini pun nak masuk blog???~

assalamualaikum...
kisah hari jumaat..anda semua jangan nak gelakkan cheqna ye....biar r...cheqna memang tak de tetapkan blog cheqna hanya boleh citer bab keje saje....or bab kesihatan saja...tak...blog cheqna hanyalah seperti diari kehidupan cheqna...kalau cheqna tak nak kasi orang baca memang tak perlu cheqna wat blog ni...just privatekan je....ataupun buat diari yang orang lain tak tahu...senang =)..blog cheqna bebas bercerita apa saja..dan terpulang anda nak baca atau tidak...hehehehehe..sebab kengkadang cheqna suka mencurahkan sesuatu yang mungkin pada pandangan anda "hek eleh..kisah ni pun nak story lam blog ke????apa jadah punya pompuanla...." cheqna tak kisah pun....sebabnya menulis ni kan...bila baca balik mesti gelak sensorang....senang citer..hanya yang berblog je tahu camana rasanya =)
mak aih....panjangnya mukadimah...kikiikiki....sabo ye...ekceli cheqna nak citer bab ayam je..bukan ayam KFC ye...tapi ayam yang cheqna or ma tak bela pun...tapi sangat banyak berkeliaran di rumah... 
kenal??of coz la kan.....hehehe....apa yang penting nampak tak anak2 ayam tu?????nampak kan????kalau tak nampak sila bayangkan dialog p ramlee dalam nujum pak belalang....lalalalalala
hah amik.....mana tak banyak anak2 ayam.....ye..ini adalah gambar telur ayam ye tuan tuan dan puan puan..telur ayam kampung...ayam yang sudah tentunya bukan milik cheqna mahupun ma....
bilang r sendiri...cheqna malas nak tulis berapa jumlah telurni...nampak tak baldi biru  tu??nampak kan???ayam tu bertelur dalam baldi ni r...sebab tu tuan ayam ni x kutip telur2 ni kot...sebab x jumpa kat mana ayam2 ni bertelur....cheqna punya kije....kutip telur2 ni...cheqna susuk...err susuk tu sembunyikan ok...cheqna sembunyikan telur2 ni kat bawah pokok jambu..kikiki...kompem mak ayam ni tak jumpa telur2 ayam dia...keji kan cheqna???keji tak keji...nanti anak2 ayam ni la yang berak bersepah kat umah cheqna....empunya ayam rilek je....dulu masa belum tebang pokok rambutan....penuh ayam2 akan naik tidur atas pokok tu dan hasilnya bersepah tahi ayam...mana x geram.....
x keji kan???kikikiki..hah..anda mesti kata cheqna ni poyo r...citer gini pun masuk blog...hahahahaha..ghasak...sekian cerita ayam dari cheqna......

22 comments:

  1. kita punya blog kita punya suka la kan..berminat baca xberminat xyah baca..hehehe

    ReplyDelete
  2. ko simpan telur tu lama2 jadi telur tembelang...
    satu hal pulak bau busuk telur tembelang.
    Tau bau telur tembelang macam mana kan? perghhh....

    ReplyDelete
  3. Sallam Cheqna,

    haha..tergelak kakmah baca entry ni,
    jangan plak cheqna tangkap ayam2 tu,
    nanti jadi plak ayam terlepas tangan
    bau tahi, haha..

    ReplyDelete
  4. Menarik cerita Cheqna ni. Buatkan ma terkenang suasana di kampung satu ketika dulu.

    Tapiiii... sumpah ma tak nampak anak ayam dalam gambo kat atas tu!

    ReplyDelete
  5. dah lama tak tengok telur ayam kampung...

    kelakar tau cheqna ni...

    ReplyDelete
  6. ayam kampung tu cheqna..kalau jual telur & ayam nya,mahal..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti tuan dia mintak duit tu plak...x koser
      hahahaha

      Delete
  7. hehehehe en3 ni buat akk gelak lah, best buli ayam ceqna, terkenang akk masa kecip2 buli ayam dan anak ayam ;p

    ReplyDelete
  8. Banyak telur dia tu cheqna... kalau goreng dadar cantik je kuningnya..... Buat kek pun banyak boleh dapat.

    Tuan ayam tak pernah offer ke sebab ayam-ayam tu dah menyeberang rumah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuan dia akan datang kutip telur je kakak..
      nyampah tau...

      Delete
  9. ok pe..menari cita pasal haiwan ni..tambah2 ayam mknan yg sedap..oklah sy singgah dan follow.

    ReplyDelete
  10. telur ayam kampung - kalo kat pasar kat Kl ni - mau ada yg cecah 70sen sebijik...

    cheqna - tau ke sapa tuan punya ayam2 tu???

    ReplyDelete
  11. blog kita kisah kitalh kan......ngee...

    ReplyDelete
  12. dulu masa kat umh nenek kitaorg selalu cari telur ayam celah2 kayu haha

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~