May 18, 2012

~ 29 tahun yang lalu..~

assalamualaikum
jumaat...penghulu segala hari..
18 Mei 1983 - tepat jam 145 petang..maka lahirlah seorang puteri menjengah dunia baru setelah hampir 9 bulan berada di rahim ibunya....
dan alhamdulillah....18 Mei 2012...masih diberi kesempatan untuk bernafas dimuka bumi Allah ini...begitu cepat masa berlalu..
terima kasih kepada ibuku yang bertarung nyawa 29 tahun yang lalu demi melahirkan zuriatmu ini...alhamdulillah...sihat...gebu gebas lagi..
arghhh..korang memang.....tau r cheqna tak secantik ma cheqna..hehehehehe
terima kasih ma...sebab menjaga anakmu yang cengeng ini sehingga menjadi 'seseorang' 
with adik bongsu....melihat senyuman ma cukup membahagiakan..
ada ketikanya cheqna selalu berdoa agar cheqna yang pergi dulu sebelum ma...sebab tak sanggup nak hidup tanpa ma...=(
dan setelah 29 tahun ma jaga cheqna...maka lagi 7 hari..tanggungjawab itu akan dilepaskan kepada bakal suami cheqna, Amirudin Alias..insyaallah...
hah??lagi 7 hari?????wallah..macam tak caya....kul 3pm jap agi cheqna akan ke Tasik Kenyir sehingga esok...program yang cheqna adakan untuk staf opis...balik petang sabtu...n then cheqna terus cuti...
doakan yang baik2 untuk cheqna ye....dan last but not least
HAPPY BIRTHDAY FARINA..MOGA SENTIASA DIBAWAH LINDUNGAN ALLAH..AMIN
*Err..tahun depan dah masuk 3 series..insyaallah kalau dipanjangkan umur* 

22 comments:

  1. Cheqna, saya awal setahun dari Cheqna, 28 tahun dok dgn Mak n ayah! duk sesaje, makan minum sume ditanggung beres, la ni kene tanggung diri sendiri n tak lupe bakal baby2, InsyaAllah...Allah permudahkan urusan kite dunia Akhirat, Amin..............

    ReplyDelete
  2. selamat ulang tahun kelahiran ke 29 ...beza setahun je ek kite ....

    ReplyDelete
  3. happy birthday cheqna...
    moga sihat sejahtera selalu... di panjang umur oleh Nya...

    ReplyDelete
  4. Selamat hari ulangtahun kelahiran Farina. semoga tetap menjadi anak yang solehah buat ibu yang melahirkanmu. Beberapa hari sahaja lagi akan menjadi isteri dan teruskanlah kehidupan dengan semua sifat dan sikap yang baik. :)

    ReplyDelete
  5. happy birthday cheqna.semoga cheqna sentiasa happy dan bahagia sokmo.

    ReplyDelete
  6. menghitung hari....hehhee
    tahniah kak...

    memang lain tau rase biler kiter sah bergelar seorang isteri...dan dilepaskan kpd suami huhuhu

    ReplyDelete
  7. Hepi besday Cheqna,semoga pjg umur,murah rezeki dan sentiasa diberkati Allah SWT.

    ReplyDelete
  8. untung nye ceqna 29tahun sntiasa kat sisi ma...sy umur blsan tahun dh 'bpisah'..tp mak sntiasa dlm hati..eceh... cepat2 cuti ceqna :)

    ReplyDelete
  9. Happy Birthday and many happy returns of the day.

    ReplyDelete
  10. Selamat Hari Lahir buat Cheqna yg comey...:) semoga apa yg dihajati akan dimakbulkan Allah..aminnn...

    ReplyDelete
  11. selamat hari lahir dik, sebaya tarikh denga si ayong ni

    semoga di berkati di rahmati dan di redhai yang Esa bahagia dunia dan akhirat jua..

    ReplyDelete
  12. sejuk perut ibu mengandung...dapat anak mcm cheqna...

    ReplyDelete
  13. oooo....dah 29 eh? kita kena panggil awak kakak lorrr

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. selamat hari lahir cheqna...

      semoga panjang umur, murah rezeki, diberikan kesihatan yg baik dan persiapan perkahwinan berjalan dgn baik...amin...

      Delete
  15. hepi besday kak na~!
    semoga dipermudahkan segala urusan esp wedding xlama lagik. congratss in advance~~ (:

    ReplyDelete
  16. selamat hari jadi cheqna..moga panjang umur dan murah rezki..amin

    ReplyDelete
  17. happy belatedh besday..walo da wish kat mulut still wish kat sini..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~