Apr 5, 2012

~ sampai hati kata gitu ke sayer...~

assalamualaikum
hari selasa...cheqna duk sibuk menganalisis ujian penilaian stress yang dak2 opis ni amik....kena kira la berapa skor untuk 23 orang yang amik ni..kena buat satu report la kan...punyala pulun cheqna duk buat..betul2 fokus ni..yela...ingat senang ke nak kira2 bagai ni....
sekali si wani datang bilik....nak amik ape ntah luper...bila dia duk tengok cheqna sibuk mengira..menanda bagai...tiba tiba wani kata
"kak...kalu wat dalam excel ni figure dia terus kuar..senang"
cheqna pun menjawab
"pandailah kak excel mexcel ni"
"uh uh uh kak....saya tengok pe org tua doh kak wat kije gini"
amboi...macam orang tua dikatanya padaku....
kenapa wani kata macam tu??
amik tengok
>
>
>
>
>
ni cara cheqna wat analisis ujian tu..kira macam gini...tu yang wani kata cheqna wat keje macam orang tua lama...huhuhu sadis ko dik...
kompem dah tak ada orang yang mengira cam ni kan??cheqna je...hahahaha...ekceli tak pandai nak guna excel...malas nak menyusahkan orang lain..so mak jema buat le cam ni..takpe..janji cheqna faham..hehehehe..tension kalau tengah2 kira ada plak yang datang nak tanya la...ajak berbual la...hilang yang dikira...lain jumlahnya...kena kira balik..hahahaha
jahat tau statement wani..sampai hati kata gitu ke sayer
hahahahahaha
* ada gotong royong kat opis hari ni..jadi lambat sket berjalan2 ye =) * 

19 comments:

  1. memang betul, kalau guna excel atau lain2 software, memudahka kerja....bukan org tua kalau cheqna buat style tu, cuma org kampung saya panggil "old school"..ahahahaha

    ReplyDelete
  2. Tak baik Wani ni tau... ;-)

    Mama banyak guna excel dalam kerja mengira biji kopi. :)

    ReplyDelete
  3. excel tu kan kotak2 jer..lg mudahkan keje kira2 ni...

    xpela org tua lama pong..asalkan hati muda sokmo..ye dok?

    ReplyDelete
  4. hahhaha..sorry cheqna..kty pun gelakkan cheqna..
    tp kan yg benornya ,kty pun kdg still buat gtu..org tua ler katakan..tp takpe yg penting keje siap.

    ReplyDelete
  5. Kalau kakak memang banyak guna excel cheqna biasalah bab mengira senang sebab ada formula sekali kalau excel...

    Nampak cheqna mesra dgn wani kalau tak mana wani berani nak kata begitu - gurau kan...

    ReplyDelete
  6. Memang leceh klu kita tgh kira org dtg nak tanya2 plk,last2 kira blk....

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. style lama pun tak pe lah nok, janji keje ko siap...haha...

      Delete
  8. lor..xpandai excel upanya..mai sini amy ajo..hehehe...

    ReplyDelete
  9. betul tu cheqna... guna excel lebih mudah tuk kira mengira ni... cepat dan pantas...hehe... mungkin cheqna lebih selesa mcm tu...asal kerja siap sudah...:)

    ReplyDelete
  10. hehe.. biarlah lama pun janji siap cheqna weh.. :)

    ReplyDelete
  11. hehehe.. cam org dulu2 la.. bukan org tua.. kikiki.. teringat kira-kira matematik masa zaman sekolah rendah.. mmg guna excel cepat cheqna.. isi dan klik2.. dapat summary..

    ReplyDelete
  12. hehee...wani xpe..dia mmg pakar bab kamputer..hihi

    ReplyDelete
  13. hikhik... kalu masz kira gitu jgk, pehtu transfer ke excel.. haha 2 kali kije plak, lagi sadis..

    ReplyDelete
  14. tgk cheqna buat cam ni igt balik saya buat statistik dulu..aduh.penin paler..

    skrg buat pakai excell..so muda kah?haha

    ReplyDelete
  15. ehehehe

    k.sha pun jarang guna excel tapi reti la jugak..kalo mengira tu mmg senang guna excel...tak perlu calcultor atau conggak2 dah. ..semua dihujung jari...k.sha ni PA...walau jarang guna..tapi kami kena reti jugak serba sedikit...kang bos suh kang kalo tak reti malu....ehehehhee

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~