Apr 4, 2012

~ ringtone phoneku ~

assalamualaikum
kali ni saje nak share pasal ringtone...alah...anda semua kompem2 dan tanpa ragu2 pakai phone kan?tak payah nak propa bagai...wah ayat...tak menahan tu...hahahaha
cheqna pun pakai phone...2 lagi cheqna pakai..bukan nak menunjuk hokeh..orang lain pakai 5,6 phone tak kecoh pun..setakat cheqna  yang pakai 2 phone ni ape ada hal sangat la kan...
satu phone cheqna ringtone nya berbunyi lagu dari tasha mansahar tu...be mine...dan tepon lagi satu berbunyi lagu bicara hati - lena af 9 tu...
anda pulak???
eh eh..n3 ntah apa2 dari cheqna =)

56 comments:

  1. utk msg = sofea jane (black)
    utk call = kisah dongeng (stacy)
    utk caller ringtone = kisah hati

    puas ati cheqna? hehehe

    ReplyDelete
  2. Cuba rintone lagu, bila izrail,,nasyid,,pulak,

    ReplyDelete
  3. ringtone sms ambo bunyi hon keretoapi.... hahahah

    ReplyDelete
  4. wah...kalo x pakai ringtone lagu2 pn besh gak kan...

    ReplyDelete
  5. i pun pakai 2 hp gak..satu sony..ringotne lak lagu FT Bencinta hahhaha then yg nokia lagu tam spider tapi bagaimana hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. peminat FT erk???
      spider tu terpengaruh dengan vanila coklat ke??
      ekekeke

      Delete
  6. assalam cheqna..sy gunakan ringtone Memburu Impian..dah 5 tahun tak tukar
    http://www.penbiru.com/2012/02/setia-kah-kamu.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..
      wah bagusnya.....
      memang setia sangat2 ni =)

      Delete
  7. terukir dibintang..yuna...tp wehi tukar2...hok sblm ni lagu pokok hazama...
    mesej hok standard jer..dokleh psg hok lagu..kang pakat berungga bila bunyi igt ker org coll...hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha
      dok wehi ane kalu mesj org buh lagu..selagi dok baca selagi tula bunyi..kalu lagu tu 5 minit..5 minit la bunyi....

      Delete
  8. kak ida assign ringtone ikut group, untuk cik suami lagu lovesong adele, dan untuk group2 tu mcm2. ada yuna terukir dibintang, ada jet, look what you have done, tp paling byk lagu adele la. kalau SMS, Whatapps, dan email kak ida guna bunyi beep je. hehehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. malas nak wat group2 ni...cheqna wat sama je...tapi senang sebenonya wat group ni kita leh bajet sape yang kol..hehehehe

      Delete
  9. caller ringtone - asfan : terhenti di sini
    ringtone - yuna : terukir dibintang
    msg tone - sixth sense : penerang hati..

    baru 2 bulan ni pakai 1 phone.. dulu pakai 2 phone..

    ReplyDelete
  10. betul tu cheqna, hp skrg ni dh jadi sebahagian nyawa..bak kt org keperluan n bkn brg2 mewah lagi......cuma akak pakai yg murah jerr, kalau budak2 sk tu.....hu.hu.hu...

    Wah ada 2 hp ye..akak ada 1 pn xtrbela..bila blk rumah kalau kwn2 call/msg trkdg xprasan..esok bila kena sound br tgk dlm hbag....ngee.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha
      itu situasi biasa kak terutama bagi yang dah kahwin..
      bagi yg bujang cam cheqna ni henfon kene telek sokmo
      hahahaha

      Delete
  11. Sy pki ringtone standard, Toot...tooot....hahahah. Maklum le, handphone RM60 je.

    =D

    ReplyDelete
  12. untuk call masuk lagu mawi & akhil hayy hambamu Allah, untuk message, Letto- Ruang Rindu

    ReplyDelete
  13. tatau ringtone akak ni lagu ape tah..anak2 suka tukar2 lagu..kali ni lagu korea..nasib bunyi tak bingit telinga.Sedap la gak dengar.

    ReplyDelete
  14. iols ada henpon satu aje - tu pun dah enam tahun pakai tak tukar2...
    ringtone : fuddle / sugilme
    mesej tone : suddenly

    since perasan nak jadik warganegara korea (kah kah kah)
    semua tu lagu korea
    hak hak hak

    ReplyDelete
  15. sy ada 1 je tepon..1 lg jah kakna..lagu bruno mars..tajuk gapo xau..hehe..
    jap nk cek tepon..hehe

    lagu bilionaire.. bruno mars..travie mccoy..

    ReplyDelete
  16. Salam rabu cheqna..bape ari tak singgah sini..siap 2 lagi ye cheqna..sy tak menentu..rajin beno tukar..haha..best jugak lagu tasha tu..

    ReplyDelete
  17. saya pakai satu hp aja..
    dan ring tone hp saya mmg bunyi klasik..ring ring..hahah

    ReplyDelete
  18. ringtone lagu hambamu akil hayy ngan mawi...sebab lagu tu kuat,pasang lagu lain mmg tak berangkat la hp kalau org call =D

    ReplyDelete
  19. jgn angkat, jgn angkat, jgn angkat. hahaha

    jom tambah ilmu.=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/04/kalau-lah-kita-faham.html

    ReplyDelete
  20. Dua2 telefon qema guna ringtone hok sedia da lam tu jek & paling xbising sebab kat opis ni sunyi hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh.....cheqna kena pasang ringtone yang kuat sebab sini bising
      hahahaha

      Delete
  21. masz guna selena gomez - who says.. hehe cumel gitu hakhak

    erm, xper merepek pon, janji update kan.. hehe

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum...

    lagu ikut profile name kalo kat opis lagu Opick
    lagu2 slow ni, wat selalu tak dgr bunyi hp n jarang berjawap, heeee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa r..kalu dang ada suami memang tepon tak layan mana doh =)

      Delete
  23. Mama punya caller ringtone - I'tiraf (Raihan).

    ReplyDelete
  24. huahua...
    org call bunyi lagu hafiz (utk kamu)
    org msg bunyi lagu nirwana band (cukup sudah)

    ReplyDelete
  25. Akak ringtone selalu bertukar dan yg tukar tu bukannya akak tp anak yg main hp tu dgr lagu jadi dia tukar2kan dan kekadang bila hp bunyi akak x sedar pun tu hp akak sbb ringtonenya selalu tukar2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha tu la kak..
      kalau anak2 yang suka tukar2 ringtone ni memang susah nak cam bunyi tu..sudahnya tak berangkat la phone tu
      hehehehe

      Delete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~