Apr 7, 2012

~ panggilan...~

assalamualaikum
kali ni nak citer pasal panggilan...panggilan dalam blog ni la..
kita dalam berhubungan di alam maya ni ada gak tatatertib yang perlu dijaga..contohnya pada blogger yang mungkin lebih berusia dari kita..takkan kita nak panggil ko aku je kan..kecuali kalau blogger tu jenis tak kisah macam blogger MY ALL ni... mek kak ni memang sempoi..cheqna no hal...
macam blogger INI cheqna panggil mama..ramai orang panggil KAKCIK...cuma hari tu masa cheqna ada buat n3 pasal ma cheqna...komen dari mama ni katanya ma cheqna lagi muda dari beliau..jadinya cheqna pun tukarla panggilan kepada mama...beliau pun ok je....kan ma kan??=)
bukan setakat dalam blog je kena jaga tatatertib..kat luar pun sama..menghormati orang yang lebih berusia dari kita..dan cheqna kat sini nak jelaskan bahawasanya cheqna tahun depan akan memasuki 3 series dah bertambah umur cheqna makin hampir menuju kematian..moga2 dapat mempertingkatkan lagi amalan...insyaallah...ok...terpulangla nak panggil apa kepada cheqna..deqna ke..cheqna ke..mekna ke...ina ke...kak na ke....terpulang.....dan pada mana2 blogger yang lebih berusia dari cheqna yang nak cheqna ubah panggilan tu bagitahu la...cheqna ok je....ikut keselesaan anda semua.yelah kita berblog ni bukan just nak baca story semata2...untung2 boleh berjumpa sehingga ke alam nyata kan kan kan??
jadinya...cheqna tak kisah anda nak panggil cheqna apa...dan anda plak nak suh cheqna panggil anda semua dengan gelaran apa pulak ye??sama2 maklumkan dalam n3 ini...
thanks korang...=)

10 comments:

  1. Saya kena panggil Atuk,,sbb lebih veteren dari kakcik

    ReplyDelete
  2. salam
    akak tak suka jugak kalau bolgger yg lbh muda,remaja...tulis kat shoutbox kau, aku...

    ReplyDelete
  3. sya masa mula2 dlm blog pun selalu tersalah tafsir umur so apnggilan jadi nath apa2...huhuuu

    ReplyDelete
  4. hahaaa..kalo camtu sy panggil Nek Na la erk? bisa nggak?

    ReplyDelete
  5. sy panggil cheqna je..risau jugak kadangtu,tak tau berapa umur tuan blog nie..hehe..sory ye

    ReplyDelete
  6. hehe saya kenal kak na masa sama2 sekolah ajil.. wpon sy junior xrapat mana ngan kak na tp same2 pengawas dulu hehe.. so dh terlekat ngan panggilan kak na.. hehe

    ReplyDelete
  7. akak nk panggil 'cheqna kurus' buleh? heheee ;)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~