Apr 2, 2012

~ kali pertama terjadi begini pada daku~

assalamualaikum
1 April 2012 ~ Ahad ~ solat asar ~ masjid Ladang, Kuala Terengganu
selesai solat asar...cheqna kuar dari masjid...tengok selipar....
"aik..tadi rasa letak selipar sini" ku bermonolog sendiri..makin hampir ke selipar ku
"uish...sampai hati...sapelah pakai seliparku untuk amik air smayang ni" cheqna berkata...bila tengok betul2 kat selipar tu.....tiba2 cheqna melihat ke arah longgokan selipar yang lain...tak de dah brand cheqna pakai kat situ...ni je yang ada....mana??ni ha..
>
>
>
>
>
>
ni la selipar yang cheqna pakai...tapi malangnya ni bukan selipar cheqna...selipar cheqna saiz 8...dan yang sadisnya cheqna baru je beli selipar ni minggu lepas dan baru je pakai 2x..pakai masa program kat Anggulia dan pakai hari ni ( ahad 1/4 ) dan selipar yang ada ni saiz 9 dan memang dah lama selipar ni...buktinya tengokla kat bahagian atas tu dan kat tulisan bata tu..kan ke nampak macam dah lekok2 jari kaki tu..huhuhu
sapelah yang tersalah pakai ni...sampai hati...dahlah selipar ni sedap pakai...ringan....tapi cheqna anggap bukan rezeki cheqna....incik tunang golek suker bila cheqna cerita...mula tu dia suh tunggu kot2 ada orang hantar balik...tapi cheqna malas..takpelah....redha jela..
masa cheqna sampai masjid ni...ada 4,5 orang makcik2 yang baru selesai solat..mungkin ada dikalangan mereka yang tersilap pakai la tu..takpelah makcik...rezeki makcik dapat selipar bau kedai lagi..saya halalkan..ni baru first time terjadi pada cheqna...
woitt...tak baik anda gelakkan cheqna...
*masih sibuk..ni n3 yang ditaip malam tadi..sempat publish je* 

34 comments:

  1. Mungkin yang terambil tu perasan bila dah balik ke rumah. Tapi dia tak rasa ke selipar tu agak ketat di kakinya? ;-)

    ReplyDelete
  2. kejadian yg agak biasa berlaku di masjid or surau
    nak plak time tu orang ramai
    tho tak penah terjadi lagi kat iols
    sokmo kalo singgah masjid or surau
    iols pakai selipar jepung jerrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. selipar jepung incik tunang dah pakai
      selama ni tak kena pun cam ni
      takpelah..bukan rezeki la ni

      Delete
  3. kelako la cikna..tp menda ni biasa jadi la..tp xtahan tgl hok buruk tu..kalu tiggal hok baru xwase ati..heheehe

    ReplyDelete
  4. rileks cekna...xde rezeki...dugaan nk kawin tu

    ReplyDelete
  5. besday akak bile?nt lebly hadiahkan selipar baru utk akak k..senyum la skit..xm0 sedih k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. birthday akak??
      18 mei..hehehehe
      kasik jangan tak kasik ok =)

      Delete
  6. x dok rezeki la tu.. nok wat guane kang.. slipar bata memang sedap pakai.. sy pun suker..

    ReplyDelete
    Replies
    1. holah..dok kata gitu nak kata gne lagi ani weh...=)

      Delete
  7. sian cheqna...
    ni nak marah ni.. selipar dah la same dgn cheqna, len kali sorok cheqna, kan dah tertuar, aduiyainyepun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tertuar tu ape??hahahahaha
      bukan rezeki cheqna la tu

      Delete
  8. ini yg paling sy tak suka..kalau ye pun nak sarung kasut tu..tengok la dulu..kalau tersarung selipar buruk kita, baru padan muka dia..ni kita pulak yg terpaksa sarung selipar buruk dai..haish..memang bengkak jugak hti..sy pun penah kena cmni.lagi sakit, kasut raya yg jadi mangsa.so skrang tak kira raya ke apa, kalo p masjid, cukup dengan selipar buruk...kalau hilang pun tak sakit hati yang boleh mengurangkan pahala solat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sib baik selipar murah...kalau crocodile tu mau nangis gak ni.hehehehe

      Delete
  9. Anggap je bukan rezeki xlah Cheqna terkilan sangat....

    ReplyDelete
  10. saiz 8 dengan 9 kan beza tu. Tak kan tak boleh rasa ekk? Memang bukan rezeki cheqna lah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. x tahulah kak...cheqna terfikir gak takkan dia tak rasa kecik sket selipar tu..
      huhuhu
      memang bukan rezeki cheqna la ni

      Delete
  11. hehe..cheqna... sorry sebab nok gelok gok.. sakit hati kan bile jd gitu.adalah sape2 yg tersilap tu.hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit hati tu dok..tapi mcm kecewa r sket..lipa baru tu...2x baru paka...huhuhu

      Delete
  12. haha..macam mana dia x blh cam kasut dia n kasut org lain kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahla...huhuhuhu
      kalu org ganu kata jenis sembak je hok mana ada ni...

      Delete
  13. semalam last shoe festival dkt PWTC, tak grab satu ke? Tak apalah, mungkin akan dapat yg lebih vogue dr cik tunang

    ReplyDelete
  14. cegna..kalau acik tak mau pakai tu..acik tinggalkan je..sanggup pi beli selipar jepun sementara

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheqna pakai gak masa nak ke kereta..
      skang tak pakai la...
      huhuhuhu

      Delete
  15. trkdg yg biasa buat kesilapan ni adalah makcik2 la cheqna...mrk main pakai je tnpa tgk kiri kanan....

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~