Apr 3, 2012

~ herbaline kuala terengganu ~

assalamualaikum
hari ahad 1 April 2012 cheqna cuti...nak relaks...setelah setel keje kat umah dalam kul 1030am cheqna kuar dari rumah..memula g umah tok imam sebab nak hantar borang kahwin, tetapkan majlis akad tu kul bape n setel pape yang patutla...
pastu terus g KT..amik kad kahwin yang dah siap..pastu terus jupe Incik bakal suami..dia lapar...so kami g makan dulu kat Warung Yah, Kuala Ibai..ikan cencaru panggang sedap...pas makan kami berhenti solat kat masjid terapung..selesai solat incik bakal suami bawak cheqna pergi ke suatu tempat..tempat apa??jeng jeng...hahahahaha
tempat ni ha...
>
>
>
>
herbaline di Kuala Ibai, Terengganu....perghhh...padahal cheqna main cakap je ngan dia yang cheqna sakit2 badan..almaklumlah keje angkat guni beras kang..hehehehehe...tetiba dibawaknya cheqna ke sini...sungguh prihatin bakal suamiku ini.. ok ok korang mesti meluat kan??? kikikiki
cantik tempatnya..sebaik je sampai kami disambut oleh Bangladesh punya orang yang bertugas sebagai penjaga pintu masuk disitu..walah ko...disambut dengan payung ok...memang cuaca panas...incik bakal suami kata " x perlu la payung sebab saya dah gelap" bangla tu senyum je....ntah faham ntah tidak..


masuk je ruangan ni...memang dilayan dengan sangat baik dan mesra...tempat pun eksklusif...kami diberi minum teh cina...ok la..not bad...pastu dapatkan penerangan...sudahnya cheqna amik body massage n incik bakal suami cheqna amik facial...kami punya treatment 90 minit...kat herbaline tak de body massage untuk lelaki..kalau tak memang kompem dan pasti dia pun nak jugakkkkk....incik bakal suami cheqna ni maskulin sket..suka amik berat pasal penjagaan diri....nak2 bab muka...
ok...memula kami merendamkan kaki kami ke dalam sink diorang...pastu pekerjanya akan meletakkan sea salt ke dalam air tu..so kita akan gonyoh..gonyoh ni maknanya sental r...sental kaki kita....pastu keringkan....cheqna disuruh buat fish spa ni....masa ni dia dah g sedut haruman untuk merelakskan kita...cheqna tanya gak kenapa cheqna kene buat fish spa dulu sedangkan incik bakal suami cheqna tak buat lagi..kata susan..cheqna tak leh buat fish spa lepas massage nanti ikan2 mati sebab minyak yang digunakan utk massage cheqna kan....oooo....pas buat fish spa..terus cheqna dibawak ke bilik untuk di massage...incik tunang tak tahu apa jadi..sebab kami terpisah..
masuk bilik massage tu...cheqna dikehendaki mandi...pastu just pakai baju yang disediakan sahaja....pastu mula la aktiviti massage...cheqna boleh bagi 5 stars....sangat2 besh...sangat2 relaks...sangat2 tenang..tak cukup rasanya masa 90 minit tu....besh weh......
sudah massage x leh mandi r..kata si tukang massage..jasmine kalau tak silap namanya..dari myanmar...wallah tak reti cakap melayu ok..speaking manjang...ok..jasmine kata 2 jam pas siap massage baru leh mandi...nak bagi minyak2 tu meresap kedalam body katanya...katanya lah....
pastu siap2 pakai baju semua...cheqna kembali ke ruangan awal masa mula2 masuk dulu la...temankan incik bakal suami wat fish spa 

memang semua ikan g kat dia...sebabnya dia sorang je yang buat...masa ni cheqna bagitahu kat susan tu "ni kalau pasni semua ikan ni mati..cari dia erk"
susan tu jawab " eii...x baik tau...nakal la isteri you ni" wallah ko..isteri tu....insyaallah....tak lama lagi.....dah dekat dah =)
pas setel wat ni...balikla...ouh...massage cheqna berjumlah RM 118..facial dia RM79..untuk first time facial hanya RM38 dikenakan..pastu kali kedua harga RM79 ler...cheqna memang syor r anda try..besh...ni no phone kalau nak berhubung la 096163377..dibuka setiap hari..monday-friday 11pagi-700mlm, saturday 1030 pagi sampai 530 petang dan sunday n public holiday 1030am sehingga 430pm..silala cuba...cheqna nak g pulak ni...bawak ma cheqna..=) ouh..cheqna tak dibayar pun..saje nak pomot...perkara baik tak salah kan share =)

40 comments:

  1. tq share info ni cheqna..
    pakej ape lg ada..?

    ambooooi.. bermassage yer..
    nek la seri bkl pantin baru ni..
    sporting che abe.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni hok ni jela hok cheqna tau nyer...facial ngan massage jela...massage dia memang best..
      dia memang berehi mende2 gini....=)

      Delete
  2. Replies
    1. godio???
      kellah gapo namo???
      hahahaha
      sesekali boh...lengoh tubuh weh kijo okmo...rilek la etep..=)

      Delete
  3. Beskan cheqna gi situ..kakain suka minum air serai + madu nya tuu kalau tak silap la kann...

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa memula sampai dia kasi minum air teh je..pas massage tu air serai..besh air tu...=)

      Delete
  4. amboi cheqna...kemain dia..dh kwin nanti cik abe je yg massage..hehe :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha
      of coz....ntah2 cheqna yang kena massage dia plak nanti heheheh

      Delete
  5. alamak bagusnyeeee hubby cheqna, memang memahami betul, wish kalau hubby akak pandai bab2 nie :-)

    adoiii akak bab terapi ngan ikan tuu x tahan huhuhu geliiiiiii :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum hubby lagi kak...bakal hehehehe
      dia memang suka bab2 cam ni...

      x de la geli sangat kak....=)

      Delete
  6. Suko tu Cheqna......orghe tuo bulih ko? Lenguh nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolih jah...x dok masalah...standby duit jah..begheh lalu
      tapi ore jate x leh ngurut sini

      Delete
  7. wah bestnya, kena buat tu untuk pamper kan diri sendirikan sebelum big day

    ReplyDelete
  8. hamboih cheqna larat ke angkat guni bras? hehe
    syoknya kna massage

    ReplyDelete
  9. Seronoknya dapat memanjakan diri di spa. Dah lama mama tidak merasainya. :(

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. g r wat mi...kak na nok try gok wat facial ekgi
      massage ye memang besh =)

      Delete
  11. Syoknya g spa. Sy pun tak nah g spa. Klu g, mst nak g lagi kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..memang rsa nak pergi lagi =)
      sangat syok =)

      Delete
  12. lamanya tak pegi spa - merehatkan badan
    ada voucher ni - boss bagi - masih tak guna lagi....

    best kan cheqna - merehatkan badan kat spa!

    ReplyDelete
  13. kat mana ni cheqna? x pernah dgr pon..nk try gokk

    ReplyDelete
  14. woww..syoknyeee cheqnaaa..sesekali memanjakan diri kan.. :D

    ReplyDelete
  15. Salam Cheqna,

    Wah....bestnya Cheqna ....Kak Ros pun teringin jugak la...

    Perihatin sungguh Che abang Cheqna ni ya...bertuahnya badan kan Cheqna....

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam
      pergilah..memang besh kak ros =)

      alhamdulillah..moga keprihatinan dia akan kekal selamanya =)

      Delete
  16. Sekali sekala memanjakan diri best jugak kan cheqna

    ReplyDelete
    Replies
    1. of coz..sangat besh ..memanjakan diri setelah penat bekerja =)

      Delete
  17. aku ade baca kat paper fish spa tu bahye sbb leh sebarkan penyakit berjangkit beware dear .....

    pegi spa mmg besh ... org manjakan diri ... ulit2 kite kan .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..takut gak pasal ish spa tu...saja gelenya nak try...hehehehe

      uhh sangat besh wehhhh

      Delete
  18. salam,google fasal herbaline jmpe blog awak
    best nya harga pon blh tahan
    cantik nya herbaline KT

    ReplyDelete
  19. hye cheqna...saya pun google psl herbaline.dh lama nk g cuma tggu masa yg sesuai je ni..duk lalu2 banyak kali dh.nth bila nk g.bila baca blog cheqna terus rs gelepor nk g.hehe...nk tny la...kena buat appointment dlu x nk g sana?

    btw tq for the info :)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~