Apr 19, 2012

~ alahai ibuku..~

assalamualaikum
hari jumaat bila erk..lupa..sebab mende dah lama berlaku..baru ada kesempatan nak citer...masih sibuk ni tapi nak jugak update seketika...well...biasalah...berblog ni salah satu terapi..lalalala
ok...ok..kembali ke jalan yang benar..=) incik tunang ada kol ma..jemput ma g umah dia sempena kenduri kesyukuran naik umah baru...ngan cheqna memang dia dah ajak...sebagai menantu yang baik dia kol la bakal mak mentua dia..kikiki..
jadinya jumaat tu dalam kul 230pm kami gerak dari umah...cheqna tak bagitahu incik tunang kami gerak kul 230pm..sebab malam tu masa dia kol cheqna cakap gerak pas solat zohor dalam kul 2 petang gitu...ekceli dari umah cheqna ke umah dia just makan masa sejam je..tambahan plak dia tahu cheqna bawak kete laju...jadi mungkin dia pelik kenapa agaknya cheqna tak de bagi pape info..so kul 245 dia kol tanya ada mana...dia takut cheqna sesat..sebab dia tahu tunang dia ni bab jalan memang failed =)
kul 320 gitu kami sampai...of coz incik tunang sambut...masuk umah jumpa ayah, mak, adik beradik n sedara mara incik tunang...cheqna ngan ma lepak dulu...tak terus makan...pastu kebetulan kawan adik bongsu incik tunang sampai..2 orang...cheqna pun ajak mereka makan ngan cheqna n ma...so cheqna sendukkan semua lauk pauk...dan kami makan dalam rumah...wahh koo..orang lain amik lauk pauk kat luar cheqna bantai senduk semua tu kat dapur je...maka makanlah kami 5 orang...termasuk adik bongsu incik tunang...
siap2 makan...kawan2 adik incik tunang nak kemas la....tau ma cheqna cakap apa kat diorang???
"eh...tak payah....tak payah buat..ni..biar bakal menantu buat....ape menantu malas cam gini...tinggal tinggal " ma cheqna kata ke kawan2 adik bongsu incik tunang..cheqna pun jawab
" ha..tinggal..tinggal...biar menantu pilihan ni buat...nuh..tok tuer tengok nung..kena wat rajin la"
golek budak berdua tu suka....ma cheqna pun sama gak ketawa..sabo jela....mak incik tunang tanya kenapa kami gelak sakan..cheqna bagitahulah...ngan mak sekali gelak....hehehehe
alahai ibuku...ganelah nanti lepas cheqna kahwin...huhuhuhu
"bila tengok ma skang...mesti 20 tahun nanti cheqna cantik macam ma jugak kan kan kan????" huhuhuhu arghhhh..korang jeles la tu..lalalala
cheqna harus kuat dari segi mental untuk menghadapi hari2 penting yang tinggal 37 hari lagi......lepas la ma dari menanggung cheqna...huarghhhhh...

34 comments:

  1. mak cheqna nampak muda..mcm akak ngn adik je..

    ReplyDelete
  2. like mother like daughter hehe...jgn stress2 sgt...nnt hilang seri...

    ReplyDelete
  3. lawa ler makcik@mak cheqna..awet muda ker hihihi...leh share petua nih cheqna

    ReplyDelete
  4. fuhh dekat sangat dh tu cheqna...yg pastinya ma la yg paling lega nnti

    ReplyDelete
  5. Ma lepas dari menanggung cheqna... tapi cheqna tak tahu hati ma guane...

    ReplyDelete
  6. mesti berdebo gile kan cheqna? lebih kurang sebulan je nak bergelar isteri org..iye betul tu, lepas ni kite bukan lagi di bawah tanggungan family kite, segala²nya adalah dibawah tanggungjawab suami..sedih mase kite akan diserahkan pada suami kite nanti..

    ReplyDelete
  7. Sy ms nak kawen dulu, tak rs pape. Tp cume kesian tgk org tua. Penat semacam. Hehehehe...

    ReplyDelete
  8. awet muda sungguh mak cheqna ni. mcm adik beradik pulok.sama-sama comey :)

    selamat menghitung hari ya

    ReplyDelete
  9. Memang mak cheqna cantik/ayu harap boleh diwarisi. Tapi kesian dia ditinggal suami tika usia masih muda (moga roh abah tenang di sana)....

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  11. lawa mak cheqna ni..agak-agaknya kakain nnt ada macam ni tak dengan anak2 dara kakain bila diarang dah beso2 nnt...chewahhh perasan la tuu...

    mesti sedihkan...ibu mana yg tak sedih tapi gembira bertambah ahli keluarga lagi..

    ReplyDelete
  12. hehe, semoga semua berjalan lancar yerk cheqna, mana kad jemputan nieh.. hehe

    ReplyDelete
  13. sedang berdebar2 menunggu hari bahagia....

    ReplyDelete
  14. memang cantiklah mak cheqna, dan alhamdulillah, cheqna mewarisi kecantikkan mak cheqna tu...bertuah bakal suami...:)

    ReplyDelete
  15. salam cheqna...

    kite nak cukai, 26-28 nih...nak tanya cheqna...alahaii masa ni la carik fb cheqna tak jumpa...akekekke nak berchit chat seekjup nak tanyakan dari lagend cerating ke bandar kemaman tu jauh tak?? hubby kata dekat tapi nak tanya cheqna dekat tak dekat tu jauh tak?? ahhahahhaa

    ReplyDelete
  16. Begitulah menantu pilihan ya Cheqna,skrg nie menghitung hari nampak,take care....

    ReplyDelete
  17. selamat menempuh alam baru nnt..waiting 4 the days..

    ReplyDelete
  18. menantu yg rajin sbb tu jadi pilihan kan?
    selamat menempuh hidup berumahtangga.

    ReplyDelete
  19. cheqna pun mewarisi kecantikan ibu juga.Muda lagi mak cheqna tu ye.

    ReplyDelete
  20. bestnye dgr cheqna, sporting semua...untung u tau!

    ReplyDelete
  21. cam adik ngan kakak dh.. cantik ma cheqna.. :)

    ReplyDelete
  22. Insyaallah, dah tua nanti mesti still comey mcm Mak kan?:D

    ReplyDelete
  23. salam kenal.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;D

    ReplyDelete
  24. Assalam cheqna pekaba?dua2 cantik..emm tak sabar nak tengok cheqna kawen nie..huhu..bhagianya..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~