Mar 23, 2012

~ penuh keriangan ~

assalamualaikum..
petang semalam ( 22 Mac 2012) balik keje 3.30pm..cheqna, wani, Rieda, haji mez, Iwan, Nisa terus ke Mengabang Telipot....tujuannya????Wani nak belanja kami makan ICT atau nama panjangnya Ikan Celup Tepung...bila orang belanja laju jela..hahahaha..cheqna memandu mr black bersama wani..rieda dan 2 orang anaknya..suami wani ( Serol) n suami Rieda ( Keri) dah menunggu disana...ehh ada tambahan...incik tunang pun menunggu cheqna amik dia kat umah sebab semua kenderaan digunakan...hamboi....dandan semalam cheqna jadi driver =)
amik incik tunang...pastu kami berhenti solat kat Masjid Jamek Mengabang Telipot dulu..ape???ingat kat trg x de masjid telipot ke??hehehe...masa kami solat, haji mez, iwan,serol n keri sampai...nisa n suaminya nik je tak sampai..yang tak join aktiviti bergalok ini just Linda n suaminya aswat jela...ada hal sket mereka berdua.. pas solat terus ke tempat makan...
ramai giler orang...siap berebut tunggu makan...ada ikan celup tepung...sotong celup tepung..udang celup tepung..mee goreng..keropok..air kelapa...abc..jagung parut..ni yang kami amik makan la..
hah amik..ni laki nisa, nik..sedang menggunting sotong yang besar gedabak..ada skill tu papa nik =)
wani bersama suaminya serol...thanks wani sebab belanja...moga dapat lagi tahun depan ye dik =) nampak haji mez tu????yang kelakonya haji mez siap tunggu kat dapur sebab nak make sure kami dapat sotong...memang selamba giler r haji mez ni...dapat mee goreng terus senyap...tak tengok kiri kanan dah..hahahaha ouh....incik tunang..thanks sebab tolong koyok baca kopek udang..hahahaha dia tahu tunang dia ni malas sket koyok udang..hahahaha
wina bersama mamanya Rieda time ni mamanya nggak bisa makan lagi la sebab wina agak meragam sket semalam....comel dak tecit ni...tambah plak ada 2 batang gigi yang baru nak tumbuh...lagi 2 bulan cukup setahun =)
kat belakang tu bakal abah, Iwan..yang kat depan tak payah tanya....ouh..nanti cheqna buat sidang media ye mengumumkan bila kami akan disatukan wah bajet retis ni hahahahahaha alhamdulillah semua persiapan dah siap terutama bab borang nikah..semalam jugak dah dapat kebenaran nikah dari jabat agama...moga dipermudahkan segalanya amin
ouh..mereka bukan suami isteri yer..yang Rieda pegang tu anak sulungnya safiyya..suami rieda tu yang pakai baju biru sebelah iwan tu..
pasangan sempoi ni..nisa n nik...ni gambar ni cheqna snap sejurus cheqna halakan kamera, nisa konon2 nak wat aksi manja..merapatkan badan ke arah suaminya...nik, nik plak sengal...menjauhkan badan dari nisa...tu yang masing2 ketawa tu.....sweet tengok bakal mama n papa ni =) moga semuanya selamat untuk bakal mama n papa ni =)
sweet kan??nampak berseri sangat nisa sejak berbadan dua ni....nik nampak makin mengembang...hahahaha kompem nik tak makan pas ni...hahahaha..ampun nik...gurau2 je hokeh =)
pepun..besh r semalam....ni la kawan2 kat opis yang always ada tak kira saat senang mahupun susah...kalau diorang ni g buat pembayaran...cheqna kompem jadi 'hang' sebab tak de geng yang boleh cheqna sembang secara sengal n giler2 untuk menceriakan keadaan....pepun...tahniah untuk wani...dan kak doakan moga impian untuk dapat baby kan dimakbulkan Allah...amin....untuk iwan dan isteri (La) serta nisa dan suami (nik) moga dapat jaga diri dan kandungan ngan baik..ekceli mereka ni selang sebulan je beza deliver..dan untuk Linda dan suami yang tak dapat join tu, kak doakan jugak moga akan dapat menimang cahayamata dengan izin Allah suatu hari nanti...jangan pernah berhenti berharap..untuk haji....erm...ape ye....moga sihat sokmolah.. untuk Rieda, suami, iffya dan Wina...moga bahagia sokmo dan akan dapat baby boy la plop lepas ni....hehehehe
dan untuk cheqna serta incik tunang..moga impian kita kan dimakbulkan Allah serta dipermudahkan segalanya..amin......
n paling penting...terima kasih sebab kita semua selalu ada tak kira saat suka mahupun duka..moga allah melindungi kita semua selamanya..insyaallah..
kakiku punya nota : hari ni jumaat..as usual..lambat sket berjalan2...kena wat kerja kat umah dulu hokeh =) 

46 comments:

  1. sedapnya...fresh2...cicah sos...cheqna pernah ke pantai cahaya bulan,kelantan...?seafoodnya pun mcm tu jugak,kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah g pcb tu..tapi x rajin make la...
      meme sedap..sotong besar bas maring =)

      Delete
  2. seronok lah makan ramai2 macam ni kan???
    nak plak ada orang belanja...

    bila lah cheqna nak belanja iols plak ye???
    ekekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang seronok
      datang trg kompem cheqna belanja hokeh =)

      Delete
  3. Replies
    1. ape yg sweet ni??
      pasangan2 ke or makanan ni??
      hehehehe

      Delete
  4. Replies
    1. makn2 memang sangat besh..apatah lagi makan beramai2 =) tambah plak ada org belanja
      hahahahaha

      Delete
  5. cheqna..best nya dpt kwn cam cheqna..glamer dorang di blog cheqna ni..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. besh sebab apa kak???
      sbb dapat masuk blog je ke??
      hehehehe

      Delete
  6. Seronok betul kakak tengok cheqna dgn kawan-kawan. Mana hj mez?

    Lelaki biasalah cheqna bila isteri kembang sikit sebab ada baby dia pun ikut sama kembang cheqna... tak percaya tunggu kelak abang (sekarang en tunang lagi) bila dah duduk sama mesti dia akan jadi kembang juga macam nik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haji mez pakai baju kaler biru tu..asyik makan mee goreng tu kakak =)

      hehehe...bakal suami pun dah bimbang skang ni..=)

      Delete
  7. cheqna.. sonoknya.. makan ramai-ramai kan.. lama tak makan ramai2 ngan kawan-kawan berjimba..

    ReplyDelete
  8. Jeles! Klu duduk kat sane, untung dpt mkn kat situ selalu. Sy nie kena menghitung bulan, bile lagi dpt ke sana...heheheh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kali ni kalau datang sila hello cheqna ye...

      Delete
  9. akak ke tengganu ujung bulan 12 thn lepas ada gak g pekena seafood celup ni... tempatnya lupa pulak sbb akak ikut tunang sepupu akak yg bawa... mcm2 ada semua jenis celup dan goreng... cicah ngan kuah sos...sedapppp... dok teringat lg ni...hehe..

    syok dpt mkn ramai2 mcm ni...:)

    ReplyDelete
  10. kat sana mmg xleh lwn kan celup tepung ni. bila mkn kt kl xsama dia punya feel

    ReplyDelete
  11. baju biru tu tunang cheqna ke??? ececehhh encem! hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. holah...eceh..kalau dia baca ni kompem sengeh manjang =)

      Delete
  12. sedapnya makan colekkk. feveret KC yg celup2 tepung ni cik ina. nak pulak yg tepi pantai. Best!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang....makan ditemani angin pantai memang besh =)

      Delete
  13. tempat makan tu sempoi jer...best, berangin...

    ReplyDelete
  14. amin amin.....
    ICT ingat ada kat shah alam jerk, kat terengganu ada gak eh.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ikan celup tepung (ICT) memang terbaik di trg la =)

      Delete
  15. meriah sungguh sesi makan2 ni kan..nak2 makan org belanja la plk..semoga melimpah ruah rezki dia ..oppss..bj biru tu tunang cheqnq ke?? sama sepadan la ngan cheqna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup sangat meriah tambah plak org belanja hehehehe
      aha bakal suami cheqna...
      alhamdulillah terima kasih =)

      Delete
  16. Samapi hati gi makan2 tak ajak mama! ;-)

    ReplyDelete
  17. cheqna, mengabang telipot ni tempat mula2 husband bawak akak makan, masa first time menjejak kaki di terengganu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kan???
      hehehe
      mehla..mengimbas kenangan dolu2 =)

      Delete
  18. teringinnya nak makan ICT.. nanti kalau hana ke ganu, cheqna bawak pi makan sini ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh boleh...x de hal..just bagitahu je..insyaallah cheqna leh bantu =)

      Delete
  19. rindunya ikan celop tepung kt mangabang telipot..terbaik!!!!..tu pot akak makan masa blajar kt maktab@IPGM brhampiran.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak belajar kat maktab batu rakit erk dulu???

      Delete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~