Mar 9, 2012

~ makan time ~

assalamualaikum
ok..bulan ni memang bulan sibuk bagi cheqna...banyak sangat program...takpe...dah namanya keje kan..keje jela...
ekceli...dari semalam lagi Linda nak wat laksa penang...jadi..kami iaitu cheqna dah nisa iwan dan haji mez memberi sokongan penuh dengan menyatakan kesanggupan kami nak g makan hasil air tangan linda..hehehe ouh..wani tak de...sebab g KL....g kat PM wat announcement tu...
kul 130pm..kami g umah linda...g makan ler... 
linda berdebar sebab ni first time dia try wat laksa penang...sibuk duk suh kami try kuah laksa tu jadi ke tidak kikikiki
memandangkan iwan tak leh makan pedas..jadinya kuah laksa yang linda buat memang linda tak letak lada...kawan punya pasal kan..jadi kami yang nak pedas sket ni kena letak lada sendiri ler...alhamdulillah..percubaan pertama linda menjadi...=)
walaupun wani tak de..tapi masa makan cheqna kol wani..siap buat loudspeaker lagi..saje kasi jeles...kikiki next week cheqna just masuk opis ahad dgn khamis saje..isnin-rabu kursus...pastu 19hb ada pogram...30-31 pun ada pogram..kene pulun keje sebelum cheqna nak cuti panjang.....

48 comments:

  1. bestnyer kakna cuti panjang..jeles sgt2..huhu..amy gok cuti cukup2..heehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. lalalalalalalalalala
      dakpe la...gunakan cuti itu dengan sebaiknyer ye =)

      Delete
  2. saya peminat laksa..hari selasa dan rabu berturut2 pegi membeli laksa...nakkk jugak yg dalam gamba tu!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii
      tegar punya peminat laksa ni
      hehehehehe
      jamu mata jela ye =)

      Delete
  3. baru ja makan laksa ptg tadi. akak kalo makan laksa suka sgt letak telo rebus byk2 n nenas, sedapppp sgttttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. linda ni tak makan aksesori..sbb tu tak banyak yang dia buat..memang besh kalau ada nenas ni..=)

      Delete
  4. perghhh...naik KL nah nok dengar pengumuman PM ?

    ReplyDelete
  5. cheqna cuti pnjang nk menikah ke? baik2 ye buila dh jd isteri orang..akak doakan yg terbaik..Aminn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah
      cadangnya begitulah
      terima kasih kak atas doa itu =)

      Delete
  6. Rajinnya Linda buat laksa ajak kwn2 mkn.....

    ReplyDelete
  7. auw sedapnye!!! Cheqna, belajar le wat laksa, ke dah teror ni, kalo laksam, mesti cheqna lagi power kan, heheheheh

    ReplyDelete
  8. sama la kte cheqna...suker yg pedas2 :)hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pedas itu besh
      tapi iwan takut pedas hehehehe

      Delete
  9. Seumur hidup, mama pernah buat sekali je kuah laksa penang tu. Bolehlah makan... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah??ye ke ma?
      pastu nape x buat lg?ke ma x mkn lksa penang?

      Delete
  10. kuah laksa penang tak ada guna belut sawah tu kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x...
      kami kat sini biasa guna ikan selayang or ikan kembung je

      Delete
  11. nasib baik nik baru lepas mengadap laksa seperiuk..hahhaha

    tu pun ada lagi belen buh dalam freezer.. =p

    ReplyDelete
  12. sedapnya laksa.... one my peberet
    seronok kan kalo ada kawan2 ajak makan ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh..memang seronok
      almaklumlah makan free
      hahahahaha

      Delete
  13. Hehehehe...wah! Org Ganu mkn laksa penang la. Jauh betul jalan kan Cheqna?

    ReplyDelete
  14. bila cuti panjang?

    bestnye makan laksa...k.sha suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg besh...
      x lmbt doh....tunggu semua setel...cutila cheqna
      hehehe

      Delete
  15. wah cuti panjang...preparation semua dh complete er cheqna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhmdulillah..tp borg nikh lum hntr lagi..hahahaha

      Delete
  16. sedapnya laksa penang..tak pernah menjemukan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheqna suka klau kuah yg bnyk ikn..beshnyer..

      Delete
  17. sedap tu, memang berdebar nak tunggu komen dari kawan kawan ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. holah....tp alhmdulillah..brkat tnya resepi mak mertua dia..jd jugak =)

      Delete
  18. ttelan air liur dah ni tau.... ksdapn laksa penang mmng tiada tandingan wah gitueeww

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~