Mar 15, 2012

~ day 2 @Felda Resident Kuala Terengganu ~

assalamualaikum
ok..sambung hari kedua..ouh sebelum tu cheqna maklumkan kursus yang cheqna hadiri ini adalah kursus Bengkel Interaktif....untuk kanak2 yang diperintahkan oleh mahkamah menjalani bengkel interaktif ini....err terang banyak2 pun bukannya anda nak amik tahu kan??kikikiki...jangan mare....
ok sambung hari kedua..past bekpes masuk kelas...kami disuruh untuk buat role play....sebab bengkel iunteraktif ni melibatkan keluarga...perghh...bila pegawai psikologi jadi pelakon..haishhh..kompem kalau rosyam nor tengok ni nanges sebab peserta pilih kasih kompem tak leh lawan kami..hahahaha jahat statement...gurau je hokeh... 
antara pelakon2 hebat =)
ok..ni view dari tingkat 17..tempat kami menjamu selera......masa ni break for lunch....
jambatan sultan mahmud disana.....
eh...tetiba....erm....kawan2 yang dah lama tak jumpa terkejut tengok cheqna...sebab kata mereka cheqna 'seroh' u know what is 'seroh'??? seroh is mengecut atau bahasa saintifiknya kurus...hahahahaha..cheqna kurus???x de maknanya diet bagai....tengok dalam pinggan tu hokeh.....=) mungkin sebab cheqna kan sedang berbahagia menunggu hari bahagia...lalalalala..mati la bila mereka2 baca statement ini...zuria ernie!!!!jangan nak menyengeh2 ye.....=)
ouh..yang ni belah malam plak...yang ni lagi menyebabkan kami sakit perut..ok..kursus kali ni melibatkan 3 buah negeri iaitu pahang, kelantan dan juga of coz terengganu...jadi kompem2 dialek 3 negeri ni je yang kuar..PPsi pahang pun sorang dr trg sorang dr kelate....kompem2 dialek no hal...yang jadi halnya adalah kepada Mr Fred..Puan Nada ( organizer yang didatangkan dari KL..Mr Fred lagi la sebab dia Sarawakian) dan sah2 menjadi masalah kepada Prof Fatimah...kami tak tahu lah Prof terlopong malam tu sebab terkejut tengok PPsi yang sangat hebat membuat role play ataupun sebab Prof tak faham dialek kami...hehehehe akibat terpengaruh dengan dialek kami....prof sedikit sebanyak dapat berkecek kelate...tabik spring prof =)
mak jema berkelubung..sejuk..ni selepas dah siap role play ni..sebelah cheqna tu Dilah....Pahang punya PPsi..daerah mana luper...yang tudung putih nik...PPsi Kuala Lipis..kelate mari jugak ni...comel kan dia???nik..sila bagi duit belanja ok =) dan yang depan tu kak sue..kota bharu punya PPsi ni...
hari kedua ni bawak jugak la mereka2 ini berjalan2 di Pasar Payang dan juga makan ICT atau nama panjangnya Ikan Celup Tepung kat Teluk Ketapang... 
malam ni agak lewat sket habis...dan yang beshnya cheqna tidur sorang weh..sebab roomate cheqna si Izarina balik..anaknya demam...cheqna no hal tidur sorang pun..tambah plak dengan bilik yang selesa..lagilah lena....=)
part last sambung lain kali hokeh....=) 

33 comments:

  1. kalau tgk gmbr ni dibandingkan ngan gmbr kat header mmg nampak cheqna dah mengecut.. =)

    semoga bertambah seri2 di hari bhgia nnti..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..mngecut tu.....=)
      amin..insyaallah.....
      thanks dear

      Delete
  2. kalu da jd pelakon hebat x lama lg dpt la oscar tu hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..dlm mimpi jela kot...x mau r jd plakon =)

      Delete
  3. abg akak bagi talk tuk kursus anjuran JHAET

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.bilik sebelah cheqna r sek2 jheat kusus =)

      Delete
  4. lama x berkursus gelak2 mcm ni...hehe...serius sgt pun tak best jugak...:)

    ReplyDelete
  5. Macam-macam cerita cheqna... seronok juga jumpa kawan lain-lain dialek... janji faham. Malaysia katakan...

    ReplyDelete
  6. macam best jerk kursus nieh.. leh gelak2 lagik.. hehe

    ReplyDelete
  7. Kdg2 mcm best je keje Cheqna nie. Mmg best la...hahahah!

    ReplyDelete
  8. Ya ka apa yg sue baca ni. Wah!!! Tahniah Cheqna. Bila tu hari bahagianya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..betul la ni =)

      dah tak lama dah..
      nantiiiii =)

      Delete
  9. Salam anakanda,
    Tentu seronok terjalin ukwah.
    Mama tgk tgk n3 dulu2, Chqna ni keja dgn kemtrian wanita ke?

    Majlis tu majlis tahlil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam mama ju
      memang seronok..
      aha...bos cheqna dah letak jawatan dah..ala..kak jat tu..opsss...hehehehe

      Delete
  10. org nak kawen mesti la seroh sikit ye dak..hehehe..

    ReplyDelete
  11. rindunya ikan celup tepung ganu.. sini mane ader.. hukhuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouhh sedap ni..hahahaha
      saje kasi panas line
      balik la mek....tapi ict ni kalu makan time cocer panas..tambah plop air nyor..tobak sedap..

      Delete
  12. sedap doh cheq na kursus di hotel mewah..
    kite dop pernah gi lg situ, lalu sokmo ah.. hahahha
    pas cheros kite kursus pusat latihan, nk wat guane..
    peruntukan dr thn ke thn koho sket..

    thn lepas x ckp 7 hari, thn ni dop aw la guane plok.. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sdap la jugok...hehehehehe
      doh nok wat gane..pitih kerajaan hok banyak2 dok au wat g duaner..hahahaha...
      bakpe x ckup hor???x dok kursus ke???doh panggil r cheqna v ceramah...seminar dakpe doh..boleh gok sari...panggil tiap2 bulan dakpe..sapa bulan ke7 weti r...cukup r tu kusus
      hahahahaha

      Delete
  13. 'seroh'..lama tak guna perkataan tu...bila dikata mcm tu...kembang hati dan hidung hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha
      x berapa nok kembang lagi ni..hahahahaha

      Delete
  14. mmg confirm rosham nangis tu kalau tgk cheqna n the geng brlakon...ha.ha.ha....

    mcm best je p kursus camtu..kalau cikgu2 p kursus confirm.......zzzzzzzzzzzzzzzzzzz.....boring!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..condifen ni..hahahaha

      kursus ni kadang2 kena gak ada humor2 sket yang penting ilmu yang ingin disampaikan samppai kepada peserta kursus =)

      Delete
  15. tak pernah dengar perkataan seroh tu. 1st time jannah dengar. hehehe.

    salam singgah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni ayat org ganu =)
      thank sudi singgah..
      singgah sokmo2 ye =)

      Delete
  16. ahkak tk pernah smpai terngganu...nanti smpai sana cheqna bwak akak jenjalan yerk :P

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~