Feb 15, 2012

~ terasa kehilangan ~

assalamualaikum
kebiasaannya..pagi2 lagi kami akan g bekpes..dalm kul 845am kami g bekpes r..kalau hari isnin dan rabu kami akan g paso belakang opis...n makan sama2 kat pantry opis...pastu kul 1pm pun akan kuar makan tengahari plak..kadang terlewat sket..tapi memang akan kuar r..kalau bebudak ni buat pembayaran sekalipun diorang tetap akan ingat cheqna...tetap akan makan sama2 walaupun time tu dah kul 4pm..
tiada dalam gambo of coz Iwan n Haji Mez..mereka2 inilah yang jadi geng pemakanan cheqna..sambil2 makan sambil2 sembang..bagitahu perkembangan semasa..tak kira r pasal diri sendiri ke..pasal keje ke..or apa saja...pas bekpes..masuk opis memasing fokus pada keje masing2...sehinggalah bertemu lagi masa lunch...masa lunch lagi besh sembang..habis lunch balik opis semula..solat n then sambung tugas balik..n jumpa pulak esok...dan begitulah seterusnya
tapi..sejak 6 Februari 2012 baru ni..cheqna terasa kehilangan sesuatu...yup..kehilangan masa2 bersama mereka2 ini..tiada lagi bekpes bersama...tiada lagi lunch together....tiada lagi...sehingga ke hari ini (14.2.2012) keadaan masih sama...tiada lagi citer2...gosip2...keluhan2...dari mereka semua..tiada lagi..sangat terasa kehilangan..huhuhu sedih tau...
uiks..ape pulak...bukan cheqna gaduh ngan bebudak ni...cheqna yang tak join mereka sebabnya cheqna poser..huhuhuhu..holah..kena ganti le awal2..kang nanti sibuk plak nak uruskan hari besar cheqna..jadi cheqna kena ganti awal2 la...lambatnya nak tunggu hujung bulan ni..leh kembali seperti asal...hehehehehe rindu weh..ye lah..selama ni memang itu aktiviti kita kan..bila dah lama tak join memang rasa lain ler...hehehehe
dan hari ni  (15.2.2012)..cheqna tak poser...jadinya dapatlah join mereka bekpes bersama2..yang beshnya bila cheqna maklumkan cheqna tak poser hari ni boleh plak mereka2 ini berkata "alhamdulillah...bagus" siap buat sign bagus n angkat tangan sambil sapu ke muka tu..hampeh tau kawan2 cam gini =) hahaha
pepun...sambung keje...perut dah kenyang sebab hari ni Faridah buat nasi minyak bersama ayam kampung gulai..=)

56 comments:

  1. dah dpt dh sikit2 jawapannyer..hari besar kakna dalam bulan nie..heheheehhhe

    ReplyDelete
  2. waduh, teman shati sjiwa cheqna lah tu ye... bsantap bsama, bgendut bsama oppps! guwau je hehe

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. ouh sangat heaven dapat makan setelah lama berposer hehehe

      Delete
  4. memula baca - ingat depa dah berenti keja..
    hiks

    sabar aje lah ngan cheqna ni taww!

    ReplyDelete
  5. looor puasa .. ekkeke
    memang lah akan rasa x best kan dik
    tulah akak selalu amik puasa bualn rejab dan syaaban .. baru best sbb ramai2 posee ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye r kak..selama ni makan ramai2..sekali bila takde memang rasa kehilangan =)

      Delete
  6. mati2 aku ingat ko gaduh ngan dorang...rupanya puasa..hehe...

    ReplyDelete
  7. cheqna oyak posa, baru tingat haritu tgl posa 3hari xganti ag nih..agaknyo xlalu nak make xcukup korum nih hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gati cepat...cheqna pun ada beberapa hari lagi ni =)
      holah..sekalo gak make ramai2..bile x cukop korum gak..lainla sero

      Delete
  8. Tahun lepas mama tinggal pose 8 hari. Alhamdulillah dah selesai ganti masa bulan Syawal lagi. :)

    ReplyDelete
  9. wahhh syoknya dpt bfast ramai2 arini, meriah le suasana ekkk

    ReplyDelete
  10. selamat berpuasa cheqna.... ingatkan pe la tadi

    ReplyDelete
  11. BESTNYA BILA MEMBER SATU OFFICE RAMAI2..BOLEH MAKAN BESAR SOKMO... MUNNA KAT OFFICE NI ADA 3 ORG JE..YG SORANG TU TIME LUNCH MESTI BALIK RUMAH SEBAB JEMPUT ANAK SEKOLAH... YG SORANG MMG SELALU KAT SITE HE... TINGGALLAG SORANG JE...

    ReplyDelete
  12. elehhhh ni pose nak mengganti pose ke pose nak selim melim? hik hik hik
    larikkkkkkk

    ReplyDelete
  13. alamak cheqna.. mek ada lagi belas2 hari ni..hohoho.. jenuh nak mengganti.. =p

    ReplyDelete
  14. sedapnya.. nasi minyak ngan gulai ayam kampung.. (telan air liur jap..)

    ReplyDelete
  15. makang ramai2 memang besh.. merioh gitu.. sedapnya nasi minyak ganu.. hukhuk..

    ReplyDelete
  16. Hahahaha! Sy pun klu tak ckp korum...mmg tak syok. Mmg sunyi...

    ReplyDelete
  17. aiyoookkk bila nak ganti ni? tak start lagi =P

    ReplyDelete
  18. Salam,
    LF tunggu kedatangan hari besar .. buat kat KL ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkn reramai mcm ni memang meriah...mkn pun jd berselera...hehe

      Delete
    2. wsalam
      uhuk uhuk..buat kat KL??huhuhu
      buat kat trg je kot =)

      Delete
    3. memang kak...
      sambil2 makan sambil2 berbual..bergosip hehehehe

      Delete
  19. ahahaha.. cheqna ni bikin saspen je laa.. ingatkan kehilangan kawan bakpes sebab gaduh ke atau pindah keja.. rupanya sdg berposa.. ehehehe..

    selamat menunaikan tgjawab ye... (",)

    ReplyDelete
  20. sedapnya nasi minyak ngan ayam kg..nyum..nyum..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~