Feb 27, 2012

~ selagi tak selesai...ginilah kisahnya...~

assalamualaikum
sambungan entri INI 
ok..hari ahad ( 26 Februari 2012 ) cheqna cuti..ada keje yang perlu diselesaikan berkaitan hari bahagia cheqna.
seawal jam 7am..cheqna dah gerak dari rumah ke rumah incik tunang..ouh..cheqna nak apdet dari incik tunang menjadi encik bakal suami aka ebs boleh???kikikiki..berdebar ni..moga Allah permudahkan segalanya amin...
ok..sampai umah ebs kul 815am...ebs bimbang sebab biasanya satu jam or 50 minit cheqna drive dah sampai...tapi hari ni agak lambat...camana nak cepat...berambak ngan org nak masuk keje weh...hehehe sampai umah as usual mak mesti jamu makan dulu.....pastu main2 ngan anak buah ebs yang berusia 4 bulan tu...sangat geram sebab debab sangat..err debab tu maksudnya berisi...bambam hokeh...jahat tau cheqna ngan ebs aka ayahngah ni..aqib tido boleh kami kacau2 sampaila si aqib ni bangun...hahahahaha giler kejam ayah ngah n che ngah wanna be ni...hahahaha...aqib bangun....main2 jap ngan aqib...ebs ajak berangkat sebab takut lewat katanya...ouh...kami nak g kuala krai ekceli..urusan wali..
sampai kuala krai kul 11am...ebs memang tak drive laju..ebs ni beraluh sket..beraluh means berhati2 drive..tak macam cheqna...bab ni memang cheqna tabik r...cheqna memang sangat jahat sket kalau bab drive..80km memang sangat jarang digunakan...at least 120km...ebs ni ma cheqna suka r naik ngan dia sebab slow kan..tak la slow sangat...dalam 80 ke 100km sejam....ebs selalu pesan..kalau drive bawak orang lain beware la...dan kalau ebs drive sensorang memang hazab r..pernah mr black tu dia tekan sampai 160km sejam..atas jambatan sultan mahmud plak tu..masa tu dia sensorang..cheqna tinggalkan kete kat dia masa cheqna kena g KL..ebs baru bukak citer..kalau dia bukak awal2 citer ni memang kena r ngan cheqna sebab cheqna paling laju pun 140 je tapi lepas kena basuh dan tarbiah oleh ebs dan mak ebs cheqna insaf jap...huhuhu..ouhh ok..sudah melalut terlalu jauh...jom kembali ke track asal..=)
setel keje...on the way balik singgah umah nenek cheqna kat machang...pastu teruskan perjalanan ke KB Mall..sampai KB Mall..membeli dan belah sket...pastu teruskan perjalanan ke Bachok sebab ebs nak hanto barang adik bongsu dia...as usual cheqna memang failed bab jalan..dan ebs memang buta jalan kelantan...dan hadiahnya...kami sesat lagi..ok ok..sila gelakkan kami...=) kenapa kami leh lalu jalan pantai irama, bachok sedangkan kami nak g ke KIST???hehehehehehe..tak lama pun sesat tu....kejap je..
sebelum sampai kat hostel adik, ebs berhenti kedai makan dulu sebab nak bungkuskan nasi goreng seafood n air untuk adik...sampai kedai
"nok tubik dop?" ebs tanya
" x r..tunggu dalam kete jela" cheqna menjawab
sebaik ebs kuar...cheqna rasa lain macam...patutla...cheqna pun send sms yang berbunyi
" sampai hati abang...tau doh sy ada dalam kete ni abang boleh tutup ekon..lemas saya...napok r dok sayang sayer" butang send cheqna tekan
x sampai seminit kemudian...nokia x2 aka blekberi palsu cheqna berbunyi
"hahahahaha..saloh"
sabo jela....
setel hanto barang2 adik...kami berhenti makan...tempat ni ebs dah lama aim tuk makan...kedai megi ketam..x jauh dari hostel adik tadi...

ebs kata "amik gambo...kan nak masuk blog" kikikiki....ebs bagi sokongan penuh tu...hahahaha
kenal ke apa tu???
ok..ni menu ebs
1 ) meggi ketam
2 ) lokang 1 kg dibakar...err...cheqna tak tahu kata tempat lain dipanggil apa lokang tu...
3 ) sirap limau
dan cheqna punya menu
1 ) bihun sup
2 ) limau nipis suam
total : rm 29.50
kuss semangat cheqna tengok ebs makan...sampai cheqna kata " abang bele erk???" sbb mkn banyak kan hahahahaha
hasil santapan ebs...maggi ketam tu dia bagi ketam sekor la..cheqna kalau ketam masak merah cheqna leh makan..kalau masak gini memang x makan ane r....ebs memang suka makan....sampai ebs kata kita leh wat segmen jalan2 cari makan bersama si kaki makan...dia la kaki makan...cheqna tak makan sangat walaupun i gebu hokeh...jeles tau ngn ebs..makan punya banyak tapi gitulah jugak..
selesai makan kami bereti solat kat sejid di besut tu..depan imtiaz tu....n then teruskan perjalanan balik...cheqna selamat sampai umah kul 11pm...mandi dan terus zzzzzz..
alhamdulilllah perkara penting dah beres....tinggal yang kecik2 je...moga Allah permudahkan segala urusan kami insyaallah =)

45 comments:

  1. wah nak smpai hari bahgia dah..
    insyaalah kena byk berdoa agar semuanya berjalan dgn lancar seperti yg dirancang..amin..

    ReplyDelete
  2. Insyaallah... smoga dipermudahkan semenya....

    dah x lama tuh...
    tp wat pelan2 desss....

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin..=)
      begheh kak...
      kak zue pun gitu gok....bukan bab nikoh kak zue weh...bab beranok tu....hehehehehe

      Delete
  3. takde mood la cheqna..
    itu je comment saya hari ini...
    no update from me today...
    bye~

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai...
      x pe la..
      moga2 mood ceria happy kan segera bertandang dihati me =)

      Delete
  4. meggi ketam...mesti sedapkan...

    kakain pun kalau minum suka jugak oder air limau nipis suam...masam2 sikit baru sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheqna tak tahu sedap ke tak kak sebab cheqna tak makan..

      yup...besh kan minum air yang masam2 sket

      Delete
  5. meggi ketam?wah..cam sedap jer. wida mmg peminat ketam ni..

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah..dah selesai ckit2..semoga dipermudahkan urusan yg selebihnye..meggi ketam tu sdap ke..x pernah lagi rasa..jakun ckit..hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah amin....

      ebs kata sedap...licin dimakannya =)

      Delete
  7. moga smua urusan kakna lancar yer.. belajar kist ek..tiba2 tingat kist..hehee...longkang tu mmg byk kawasan bachok..dulu g pun beli menda alah tu wat balik..ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. KIST Bachok
      mek..bukan longkang...lokan la..hahahaha

      Delete
  8. megi ketam? cm ne tu? yg pasti bkn crab stick kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x..
      megi biasa tapi ketam seekor dibelah dua..diletakkan atas meggi tu..
      ebs makan meggi dulu baru makan ketam tu....

      Delete
  9. 1st time tgk maggi ketam..tapi saya suka ketam ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lupa nak snap gambo masa meggi tu belum dimakan oleh ebs....=)

      Delete
  10. Kalau urusan wali dah setel memang tinggal set masa akad ajelah ye Cheqna... cuti sekolah 9hb start kalau di Johor 10hb March ini mulalah majlis nikah-kawin. Masa inilah boleh nampak sekejap-sekejap ada bunga manggar berderet di tepi jalan....

    p/s: Kakak pulak yg tak sabar nak tengok gambar cheqna nikah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah
      cheqna bukan bulan 3..kalau bulan 3 kompem dah cuti ni hehehehe

      mana leh tengok gambar..kakak kena datang trg la =) tgk live gitu hehehehe

      Delete
  11. lokan? huwaaaaa!! i miss lokan so much!!!

    ko kejam cheqna!!

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. tu la...cheqna ingat....
      tunang cheqna je yang tak ingat..lalalalala

      Delete
  13. Fuh, pnjangnya n3..akak baca lompat2 cz xsmpt...dok kejar masa...apapun akak doakan agar segala urusan cheqna brjalan lancar...jaga diri utk menempoh alam bahagia...

    xthn tgk mknan tu.....sea food tu feveret akak....hu.hu.hu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah
      sempat lagi lompat2 tu....

      terima kasih kak..

      memang fresh r seafood kat sini =)

      Delete
  14. megi ketam?mesti sedap kan..em nyum nyum

    ReplyDelete
  15. ketaamm...dulu faveret..sekarang tak boleh makan banyak2 dah..nnti pening + sebu..huhu

    ReplyDelete
  16. insyaallah semua urusan akan dipermudahkan..

    ReplyDelete
  17. Semoga lps nie segala urusan yg lain2 akan berjln lancar....

    ReplyDelete
  18. maggi ketam..xpernah try ag..huhu..xsaba lak nak tengok cheqna update pasal hari bahagia die..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheqna pun tak makan..hehehe

      insyaallah moga Allah mudahkan segalanya =)

      Delete
  19. hamboi sangat.. hihi

    erk sebelum ni kan ajee suka sangat makan ketam tapi sejak ada orang dalam perut ni tak pandang da ketam.. tskkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi mummy..
      pandang apa plak sejak ada baby lam perut ni???
      kompem pandang abah dia je ni
      lalalalala

      Delete
    2. dia pandang nasi goreng je.. haha anak tekak murah.. haha

      Delete
  20. sesat sokmo.. nasib baik jupe jalan balik.. kalu dok pah thailand dok tau.. kikiki..

    sini lokang tuh dok silap org panggil 'lokan'.. sama je tp ganu kan msti lebih huruf G tu yg jdk lokang.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha
      nok wat gane...memang wehi sesat..
      cheqna bab jalan memang failed r

      Delete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~