Feb 23, 2012

~ sekali terkena memang jadi ingatan insyaallah sampai bila bila ~

assalamualaikum
ekceli pasal ni cheqna dah citer kat dalam n3 pasal arwah nenek yang meninggal..tapi sikit jela yang cheqna citer kan...skang nak sambung lagi..=)
kang malam tu cheqna bertolak dari Kampung Pak Kancil Setiu dalam kul 1130 or 1140 malam gitulah..x confirm mana tapi yang kompemnya memang kul 11 lebih...jadinya memang cheqna drive 100-120km sejam la...sepanjang 11 tahun miliki lesen memandu...cheqna tak pernah lagi melanggar binatang semasa drive dan malam ni cipta sejarah la..sebab cheqna dah terlanggar samada kucing or musang..tak clear sangat sebab malam kan...dan tak tahu samada binatang tu mati or tak...nak wat camana...tak nampak dan binatang tu melintas tanpa sempat cheqna brek..kalau cheqna brek kompem kereta belakang mencium bontot mr black..cheqna tak rela mr black dinodai buat kali kedua setelah berjaya dinodai kali pertama oleh sahabatku sendiri..jadinya langgar jela binatang tu...teruskan perjalanan seperti biasa..
sampai kat ajil..cheqna memang tengah speed 120km r..masa ni dah kul 12 lebih...jalan pun tak la banyak sangat kenderaan..yelah..hulu terengganu...bukan kuala lumpur ni...sampai kat depan NST Ajil..ada trafik light..masa tu lampu dah kuning..tapi cheqna nekad nak teruskan perjalanan jugak..lampu bertukar merah..tapi cheqna tetap tekan minyak..sedang elok cheqna melintasi lampu tu cheqna tertengok ke kanan cheqna...hambik...jalan menuju ke kuala berang tu ada kereta polis..sah..memang cheqna kompem kena kejar...

terus drive macam biasa sambil intai2 cermin belakang dan sisi kot2 ada polis kejar tu...sedang elok cheqna berhenti kat trafik light bukit ajil...hambik...kete polis duk sebelah cheqna....jalan kosong..senang ler...dah berdebar ni...cheqna wat derk je..sehinggalah polis tu bukak lampu biru dia tu...cheqna pun bukak tingkap
"cik..lampu merah tak reti berhenti ke??" polis yang pegang stereng tu tanya...yang duk sebelah dia tu tengok cheqna pun tak..
"sorry cik...saya nak kencing le le ( kencing sangat2..tak tahan) sejid depan tu je sorry cik" cheqna terpaksa bagi alasan kencing...
tak cakap banyak..dia blow kereta dia n blah sebab time ni lampu hijau...hehehehe
cheqna pun tak pasal2 masuk masjid Ajil...tak berhenti pun...masuk sejid semata2 nak kaburi mata diorang la..kan kalau cheqna belok kanan nak masuk jalan ke umah tak pasal2 kena kejar lagi..tak mo tak mo..cheqna dah ada 3 saman yang belum dijelaskan..huhuhu
memang berdebar...ma kata mungkin sebab dia tengok kami 3 orang semua pompuan kot sebab tu tak saman..apepun thanks incik polis...saya janji saya tak buat lagi...
dan lepas kejadian malam tu...bila lampu kuning je memang cheqna tak tembo lagi..tembo tu pecut la kalau bahasa kuala lumpur..=) incik tunang memang marah giler2 kat cheqna...ma pun marah gak...cheqna je degil..insyaallah..tak mo buat lagi...macam fobia la jugak...
err..cheqna tertanya2 kenapa polis lagi sorang tu tak tengok kami..ke ada pape atas kete kami???*serammmm* 

16 comments:

  1. sib baik alasan tu diterima pakai.baru je bayar saman rm1300.huhu

    ReplyDelete
  2. cheqna langgar lari erkk...patot kene saman ni, hahahaha...

    ReplyDelete
  3. polis kuala berang mmg kuat ronda kakna..amy pernah kena keja dgn polis naik waja..langgar lampu merah dekat depan hospital...hehe..last2 sapa depan restoran laila baru ktorang behenti..dpt surat saman 1..hehe

    ReplyDelete
  4. polis kuala berang mmg kuat ronda kakna..amy pernah kena keja dgn polis naik waja..langgar lampu merah dekat depan hospital...hehe..last2 sapa depan restoran laila baru ktorang behenti..dpt surat saman 1..hehe

    ReplyDelete
  5. kih..kih..nak kencing le le yek..seb baik abg polisi x saman ...

    ReplyDelete
  6. sabo jer la..sib baik ada idea time tu..kalo x..naya

    ReplyDelete
  7. hahahahh sengeh i sorang2 baca ur entry nie...boleh diguna pakai hahahahaha

    ReplyDelete
  8. klu akakpun berdebar semacam gakler... tapi nak buat camner kan nak cepat.... harap jadi pengajaran....

    ReplyDelete
  9. Cheqna, klu polis baju biru mmg takde hak nak saman sbb bukan keje diorang.

    Tp hati2 dgn polis trafik. Sbb mmg no compromise. Hiks~

    ReplyDelete
  10. Hehehe... boleh terfikir ke situ pulak anak mama ni! ;-)

    ReplyDelete
  11. ehehehe

    k.sha pernah merasa bayo saman...beriban2....seksa rasanye...sib baik masa tu buat melalui m2u..kalo bayar cash lagi rasa nak nangis kuat2....


    sib baik abg polisi consider alasan cheqna...ehehee

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~