Feb 25, 2012

~ mr black..~

assalamualaikum
mr black kesayangan cheqna akan menjejak usia 4 tahun pada bulan april ini....sekejap je rasa masa berlalu...dalam tempoh 4 tahun ni..macam2 berlaku...tapi alhamdulillah..semuanya dapat diatasi dengan baik..biasalah..bila menjadi kesayangan kan...
perbelanjaan pun banyak gak dihabiskan....setiap minggu...2 kali setahun...3 kali setahun...asal lapar memang kena kasi makan..kalau tak merajuk....setiap 6 bulan kena dibelai kat spa...kalau tak..merajuk jugak...tak penat nak jaga mr black ni...mr black la jadi peneman cheqna walau ke mana saja cheqna nak pergi..tak pernah sekalipun dia menghampakan cheqna...mr black memang betul2 setia dengan cheqna...dan cheqna jugak akan betul2 setia dengan mr black..tak akan cari yang lain..kalau cheqna terniat nak cari yang lain pun cheqna akan pastikan mr black akan sentiasa disisi...tak kan biarkan mr black menjauh...janji...
belum sampai 4 tahun...dah 100k perjalanan kami..huishh..nampak sangat kami suka berjalan2...amende???ingat mr black skandal baru cheqna ke???tak de maknanya...mr black ni kereta cheqna la....hahahaha korang kan..memang suka fikir cheqna ada skandal yer...tak baik hokeh....
ikutkan bulan 5 or 100200km cheqna kena hanto mr black servis r..tak sampai bulan 5 kot...mr black ni pernah sampai kelantan ( yang ni memang wajib r )..pernah sampai perlis..perak...penang..pahang..johor tu yang belum sampai 4 tahun dah jauh perjalanan tu...sepanjang kami bersama ayat tak leh blah dah 3 kali bateri ditukar...tayar plak 2 kali...kalau isi minyak penuh...selama 5 hari cheqna berulang dari umah ke tempat kerja dan balik umah plak..hanya 2 petak sahaja minyak yang hilang untuk tempoh 5 hari tu.. alhamdulillah...jimat la...tak banyak sangat telan minyak mr black ni...
jadinya...bulan 4 ni kena sambung road tax untuk kali ke 4 la..standby RM1500..dan yang sadisnya ada 3 saman ekor yang perlu disetelkan sebelum sambung nyawa mr black ni...1 saman RM300..kalau 3 saman????fengsannnnnn..
err...x de ke sape2 yang nak tolong cheqna ni??????

26 comments:

  1. Mr Silver mama dah masuk tahun ke 5 bersama kami, mungkin akan digunakan selagi boleh... (tak mampu nak tukar2 dah...) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama r...
      cheqna jenis setia..
      insyaallah akan menggunakan mr black sehingga akhirnya =)

      Delete
  2. Mahalnya insurans.Akak pkai wira se msa thn ke 4 insuran n roadtax xsmpai 1100cmtu.Thn lepas,thn ke 8,insuran n tax baru 500.Bab saman,xdapek la nk tolong.Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mr black punya insurans mahal
      x pelah..bayo jela saman tu huhuhu

      Delete
  3. ok statement yang last tu point yang yang paling penting kan?? hihi

    ReplyDelete
  4. perghhhh 100k daa?bapak cepatt...hahaa...ni pergi ulang alik ke kemboja ke ape?kehkehkehh

    ReplyDelete
  5. 11 tahun pakai kereta baru 96K....hee3. Tapi pernah sampai Thailand dah banyak kali....setakat Golok jer.

    ReplyDelete
  6. sekarang saman kena bayar awal baru dapat diskaun...kalau lambat memang maksimumlah...hu hu...

    ReplyDelete
  7. mr black akak br masuk umo 6 bln....minyaknya mak aiiii...mayak mencekik....ttp nk wat camne, rakyat jelata ramai so trpaksa la pakai MPV utk kali ke 2...hu.hu.hu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheqna memang jimat giler r minyak guna mr black ni
      betul..kalau rakyat jelata ramai memang kena pakai mpv =)

      Delete
  8. sayang mr black kan..bukan senang nak dpt, kena mengumpul2 dulu duit mukanya, pastu bulan2 lagi..then nak mention pun berbajet2...moga mr black sihat sentiasa..

    ReplyDelete
  9. alaa..kite tatau apa² pasal kereta la..tau duduk..pastu sampaii..heheheheh

    ReplyDelete
  10. mr. black kita sama kot..bulan 7 ni kena standby duit...huhuhuhu... pitammm

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~