Feb 13, 2012

~ kejutan yang failed..~

assalamualaikum
sambungan kisah ini
haruslah ada sambutan kan??eceh...hahahaha
ok..hari sabtu 11 Februari 2012  cheqna ngan dia janji nak kuar sebab nak setelkan urusan penempahan kad kahwin dan jugak cincin kahwin dia..jadinya kul 1030am cheqna dah gerak dari umah...cheqna terus g opis untuk urusan penempahan kad tu..tunggu dia disitu...dalam kul 12 lebih gak dia sampai....setelkan design kad bagai....setel....
pastu kami naik kete masing2..g tempat biasa...tinggalkan sebuah kereta....naik satu je kete..kami menuju ke Secret Resipi..sebab dia ada kata nak makan SR..so sempena meraikan birthday boy..layankan jela...tak menahan makan chicken chop tu ~ Grill Blackpepper Chicken chop..hahahaha cheqna makan viatnames Beef Noodle Sup...sedap =) air lemon tea kami minum...cheqna makan mee tu tak habis pun...dia jugak yang tukang habiskan....badan je kurus tapi kuat makan..cheqna??badan je gebu tapi makan tak de la banyak pun....keturunan gebu kan..kikiki
oh lupa..masa lepas setel kad kahwin...kan kami g simpan kereta kan sebab nak naik sebuah kete je...jadi cheqna ada kejutan untuk dia...konon2...jadinya masa dia kuncikan kete dia cepat2 cheqna bukak bonet sebab kejutan tu ada dalam bonet....
"abang..ce tengok ada dop air masak dalam bonet" cheqna menyuruh sambil cheqna tahan ketawa sebab bajet dia terkejut dengan kejutan tu...
dia pergi kat bonet....tak sampai seminit...cheqna terdengar bunyi bonet ditutup..
aik...dia tak nampak ke??cheqna bermonolog sendiri
"x dop pun" dia berkata
masa ni cheqna dah kuar dari kete sambil berkata "abang dok napok or buat2 dok napok?" sambil cheqna bukak balik bonet..
cheqna pun amik hadiah tu...
"nah...untuk abang.."
"ya allah..mana abang nampak" dia bersuara 

elok je cheqna letak macam gini boleh dia kata dia tak nampak....huh..mencik mak jema hokeh.....konon kejutan untuk dia...sudahnya mak jema yang terkejut sebab dia tak terkejut...sentap hokehhhh
tahun ni failed...tahun lepas berjaya..hahahaha
pas makan...bereti solat zohor kat sejid putih dulu...pastu teruskan agenda mencari cincin untuk dia...hahahaha dia pening memilih..rambang mata...jangan tak tahu saiz jari dia hanyalah 14..jangan tanya saiz cheqna....kompem beso..lalalalala...dapat cincin...kami g sabasun jap sebab cheqna nak beli barang dapur..tak de maknanya dia nak ikut masuk...cheqna membeli sendirian r...dia tunggu kat luar..siap membeli kami bereti makan char kuew tiaw plop....makan lagi....dia yang makan banyak tak gemuk2...cheqna yang tak berapa nak makan ni tak kurus2..hahahahaha
pas makan...dalam kul 445pm kami terus pulang menuju ke rumah masing2...kali ni memang tak de nak snap2 gambo bagai..cheqna malas sangat nak bergambo skang ni...tak tahu kenapa..=)
ouh...dia mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang mengwishkan birthday dia.....=) 

53 comments:

  1. hehehe tak pe.masih ada banyak lagi masa utk kejutkan dia

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. baru tau ko???
      ambo gak bolok serok jah =)
      tapi tetap comel..muahahahaha

      Delete
  3. InsyaAllah, pas nikah esok gemukla menantu mama tu! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma..takut anak mama ni hok koho gemuk kikikiki =)

      Delete
  4. nak gelak pun tak sampai hati


    mesti tension gilor maso dio kato 'tok napok'

    ReplyDelete
  5. cheqna dah bz nak prepare majlis dah.. bile langsungnya cheqna?

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah..nanti cheqna akan umukan dalam blog ye..wah bajet macam retis ni =)

      Delete
  6. Laaa.. Boleh cik abang tak nnpk..ni yg nk marah nii...
    Tak pe..yg penting dia nnpk cheqna jer...

    **Nnt gi honeymoon kat langkawi yee.. Mmg sesuai sgt la tuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak..mencik tau..huhuhu
      insyaallah kak..cheqna cuti lama..kompem akan round satu malaysia...heheehehe

      Delete
  7. ahahahahah
    tak tahan nak gelak jugak
    ya ampunnnnn!~

    cuba lagi lain kali ye cheqna....

    ReplyDelete
    Replies
    1. gelak la kak...huhuhuhu
      insyaallah kalau panjang umur =)

      Delete
  8. Alahai, romantik jugak Cheqna nie eh? Manisnya die.....heheheheheh.

    Ala, lelaki mmg mcm tu. Blur je. Ngade. Hiks~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai org kata cheqna ni penjiwe orangnyer hehehehe
      hahahaha

      Delete
  9. tunang dah dpt tangakap trick cheqna tu...heheh

    takpe, tahun dpean kena kasi kaw2 punya surprise..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..dia kata cheqna tak pandai kasi suprise...nyampah hehehehe
      insyaallah...=)

      Delete
  10. alamak..cam mana boleh x jadi suprise tu..hehe

    ReplyDelete
  11. mau tak sentap kalau surprise tak menjadi...hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouhhh sangat sentap...hahahahaha
      tapi sebab dah kenal dia camana kan..jadi tak de la nak majuk bagai hehehehe

      Delete
  12. Kakak rasa en tunang tu tak perasanlah cheqna... org lelaki bukan macam perempuan teliti melihat, lagi pula dia jenis mahu kepoh melihat bukan barang dia...

    Anyway sweet jugalah dapat celebrate sesama:)

    ReplyDelete
  13. ehehe dia dah set mind untuk mencari air masak sahaja...tu yg tak ter'kejut' dgn kejutan itu....

    ReplyDelete
  14. org lelaki ni klu kejutan mcm mn pun mesti dia buat derkkk jer...hehe...

    ReplyDelete
  15. Mahunya tak sentap. Dah lah tulisan clear lepas tu, bungkusan pink lagik. Akak rasa dia saje nak nyakat cheqna. Hihihi.

    ReplyDelete
  16. qema pun sokmo xjadi kalu wat kejutan ko abe..dia leh baco, insyaAllah pjg umur thn depe harap berjaya wat kejutan, dah leh bawa keto kea.

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. ekekek....tak menjadik ye cheqna..lenkali letak kat tgh2 la...ni ko letak kat tepi, mmg la tak nampak...hehe...

      Delete
    2. bajet molek doh letak situ...kang letak tengah2 tergolek plop time brek mengejut heheehehe

      Delete
  18. geram x bila x menjadi? mcm kes sy la...adoiii rs cm terkantoi diri sendiri hehehehe

    happy belated birthday...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha
      geram la jugak..sebab kita plan lain....hahahaha

      Delete
  19. betul cik na kadang2 walau pun badan kita gebu..tp selera makan kurang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheqna kalau bab makan x de la jenis semua makan..
      tapi badan still gak gebu gebas..takpelah yang penting kita happy dengan diri sendiri =)

      Delete
  20. sabo jer la geng...hehehe
    anyway,caiyok caiyok! hoho

    ReplyDelete
  21. untung cik abe.. ada org nak buat seprais.. hehehe.. cuma gagal je sepraisnyer tuh.. takpe next year cuba lg... hahaha

    ReplyDelete
  22. heheh..takpela...tahun depan cuba lagi..heheheh so sweet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah jika allah memanjangkan umur cheqna dan dia =)

      Delete
  23. selamat men-setel-kn tugasan dan keja2 untuk program majlis besaq tu..moga dipermudahkan urusan..

    ReplyDelete
  24. hehe..tersenyum sorang baca entri cheqna ni.. semoga semuanya dipermudahkan..

    ReplyDelete
  25. ni mesti ikut petua..seri pengantin neh...hehehehe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~