Feb 13, 2012

~ Allah masih kuatkan Imanku..alhamdulillah ~

assalamualaikum
semalam kan hari ahad..hari bekerja bagi cheqna di terengganu..as usual memang keje la...
cheqna pose...stat minggu lepas cheqna pose..biasalah..kaum hawa kan..jadinya cheqna tak sedar kul berapa mula2 rasa ni wujud...tapi kul 11 lebih tu cheqna rasa sangat sakit..sakit apa??sakit perut??no no no....cheqna sakit pinggang weh.....sakit yang amat...sampai nak cakap ngan orang pun tak leh..
sakit weh..muka tak yah cakap r memang pucat giler r...memang cheqna berkurung je dalam bilik..sehinggakan incik tunang kol cheqna leh nangis...nangis sebab sakit...huhuhuhu..tak tahu sebab apa...nak kata sebab biasa2 bukan.....tapi ntahlah...semalam haji mez tegur pun cheqna wat derk je...x de mood nak cakap ngan orang..sakit pinggang punya pasal...
masa sakit tu...maka syaitan2 pun datang sambil membisikkan sesuatu di telinga ku
"buka la pose tu....awak kan sakit..kalu makan kenyang sket...dok la sakit pinggang tu" 
chessssss syaitan durjana sedang memainkan peranannya menghasut daku...tapi cheqna kan kuat semangat hahaha mana leh ikut cakap syaitan yang direjam tu =) alhamdulillah..cheqna mampu bertahan...walau dalam kesakitan...cheqna tetap teruskan pose cheqna..no hal la...kat opis mana leh tido kan..bertahan jela..sehingga kul 5.20pm..cheqna drive balik...sampai umah terus merebahkan badan..solat asar dah buat kat opis...alhamdulillah lega sket...
dan hari ini (13.2.2012) masih terasa sakitnya...g klinik or hospital??memang tak r....cheqna memang culas sket nak g klinik or spital...culas tu means..camana erk nak kabo..macam payah kot....lebih kurang r...insyaallah akan ok ler ni =)
tajuk tak leh blah..hehehehehehe 

44 comments:

  1. CHeqna sakit pinggang? Alahai .. memang tak selesa, kan. Ekceli, ada senaman yang berkesan untuk sakit pinggang.

    Cheqna meniarap, angkat kaki kiri, tangan kanan. pastu selang seli dengan angkat kaki kanan, tangan kiri. Alaaa .. mcm Superman terbang tu la tapi ni versi terbang meniarap. Hihi. Cheqna ulang banyak2 kali. Insyallah, lega urat dan otot pinggang tu.

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. insyaallah tak de pape...skang rasa ok sket =) kena baring je kot

      Delete
  3. Cheqna, Allah pun tak suke klu sakit tu boleh mudaratkan diri. Klu terpakse, ape salahnye berbuka.

    Lagi satu, pergilah spital. Takut jd pape. Takut terlambat, nyesal pun tak gune.

    =(

    ReplyDelete
  4. sy pun kdg2 sakit gak pinggang tapi selalu kalau time periodlah..hehe..apa2 pun jaga diri baik2 ^^

    ReplyDelete
  5. cheqna nak pegi check le kat klinik ye, jgn malas2 nak melarat sakitnya tu.. takmo3 malas tau.. take care dear..

    ReplyDelete
  6. yana biasa sakit2 pinggang ni time period jer..kalau mcm cheqna pelik juga ya..better pegi klinik..tp kalau bulih tahan takper lg kan..hehe..cheqna dok ganu kat mana?rindunya ganuu...heee

    ReplyDelete
  7. Semoga cepat pulih dari kesakitan itu. Along pun kebelakangan ini asyik sakit belakang bahu, tak tahulah kenapa. Pergi klinik culas gak tu.

    ReplyDelete
  8. alhamdulilah dapat bertahan pose..kesian tul..kalau xlega better g klinik ok..takut bertambah teruk..take care cheqna..

    ReplyDelete
  9. kesian cheqna sakit pinggang...dugaan berposa..lepas berbuka pegi klinik periksa pinggang tu yer dik...moga cepat baik...;)

    ReplyDelete
  10. Salam kenal..ana follow sini kalau sudi follow la ana balik ye..

    p/s: ana baru dalam blog nie

    ReplyDelete
  11. ksian bc rintihan cheqna. moga cpat smbuh. akk pon kdg2 skit gak tp minta s bongsu pijak2 blkng kjp trus hilang skit

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak boleh gak suh si bongsu pijak..cheqna nak suh sape??huhuhuhu

      Delete
  12. ya, jaga kesihatan bebaik ye... amalkan cara hidup yang terbaik

    ReplyDelete
  13. malas pi jumpe doktor..pi la jumpe org megurut...

    kot2 terkehel kot...

    ReplyDelete
  14. saya lak bila sakit pinggang, suruh jer puan isteri gosok2 ngan minyak panas. huhuhuhu

    ReplyDelete
  15. kalau sy takut nak dgr doktor kate " awak ni sakit ........." adoyai.. takat makan ubat x pe..

    moga cheqna cepat sembuh..

    ReplyDelete
  16. alahai dear, kalau sakit lagi baik gi klinik..takmo culas2 tau..hehe.. moga cepat baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang culas..
      alhamdulillah skang dah ok thanks =)

      Delete
  17. Replies
    1. insyaallah kalau rajin hehehehe
      almaklumlah penakut nak g klinik =)

      Delete
  18. memang akan rasa tak selesa jika badan kita rasa sakit..moga cepat sembuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la semua keje tak leh buat kak
      alhamdulillah skang dah ok dah =)

      Delete
  19. baik cpt2 gi spital cheqna.. check apa yg patut.. harap2 sakit pinggang biasa jelah tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x g starang....molek sediri je hehehe
      base nakut pahit nok g spital gini r =)

      Delete
  20. dulu saya pon selalu kena...ni bukan nak promote k saya ok bila pakai Premium beautiful(migrain pon bertambah ok)...kalau x pakai pon ok jugak cheqna jika anda rajin buat sesuatu kerja dengan duduk, berdiri dan angkat barang tu dengan cara yg betul :) info ni saya dapat selepas pakai PB..perghhh hahhahah

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~