Jan 18, 2012

~ word verification???tak payahlah ye..~

assalamualaikum
hari ni hari rabu kan??cheqna tau..ada WW hari ni tapi as usual..cheqna ni memang tak leh kalu WW..nak jugak bercerita hahahahaha
kali ni nak share pasal word verification...biasanya ada sesetengah blogger yang bila kita nak tinggalkan komen..kita kena wat word verification tu kan??cheqna pun tak tahu apa fungsi word verification tu..bagi cheqna tak payahlah..boleh????mungkin ada yang tak tahu camana nak buat agar pengkomen2 tak perlu letak word verification tu..meh cheqna share...

langkah pertama bukak blog tuan2 dan puan2 dulu ye...klik new post

pastu nampak ada posting..comment...setting tu kan...ok..klik setting..
pastu klik comment
pastu kan nampak tak show word verification for comment??nampak kan??jadi klik no and save setting...siap
jadi lepas ni pengkomen2 tak perlu lagi buat word verification bila nak tinggalkan komen =)
tadaaaa....cikgu dah siap dah ajar...hehehehe..tak nak buat pun tak pe..atas keselesaan masing2..hari ni mungkin tak banyak n3 dari cheqna sebab cheqna nak g ke bandar Kuala Terengganu..jadi jumpa malam ni la plak...baiiiii

21 comments:

  1. Heheheheh....

    Cheqna, sy pun rs rimas klu anta komen pastu kena lak taip word verification tu....tak syok!

    ReplyDelete
  2. Kakak tak kisah siapa nak suruh verify kakak ikut je... yg tak ada senang hihi....

    ReplyDelete
  3. senang kalo takde word verification ni sebenarnye, hehehehe...

    ReplyDelete
  4. Hana kalau tenet tak ok, word kat verification tu tak appear , trus Hana xjadi nak comment..hehehe

    ReplyDelete
  5. masz pon x berapa suka ngan word verify nieh, lagi2 kalu blog tu lambat load.. lagi ler hangin, last2 trus pangkah jark, so jadilah silent reader.. hehe

    ReplyDelete
  6. mmg lah.rara tak suke word verification ni.payah.

    ReplyDelete
  7. katanya nak elak spam. tapi saya pun tak suka ada word veri ni.

    ReplyDelete
  8. kalau ada , kty ikutkan je
    tapi kalau takde..lagi senang ,cepat dan mudah

    ReplyDelete
  9. word verification tu utk mengelakkan spam..

    but seriously - iols geram jugak bila nak submit komen ada verification tu...

    ReplyDelete
  10. aku rimas nk komen tp kadang tu sbb blog fav aku ...aku reply jugak...

    ReplyDelete
  11. saya pun..boleh terbantut niat nak komen.silap haribulan berlalu begitu je tak tinggal jejak..tapi kalau 'blog kawan baik'usaha jugak la.hehe

    ReplyDelete
  12. betul3x...kalau xde word verification tu lagi jimat masa kita kan...heheheh

    ReplyDelete
  13. kalau xde memang senang..tapi ok je janji leh komen..hehe..singgah rabu

    ReplyDelete
  14. aku pun tak suka ada word verification ni weh...menyusahkan org yg nak komen sebenarnya...adoi la...

    kalau dpt word yg susah nak baca, lagi aku hangin...

    ReplyDelete
  15. word veriff,,, mmg agak melecehkan :)satu lagi kdg2 ada jgk kotak jerit letak kat page link lain...kene klik lagi he he..

    ReplyDelete
  16. buat lambat komen je ada word verification ni

    ReplyDelete
  17. tak suka word verification ni..
    ni utk elak SPAM...

    tapi tuela..SPAM bukan selalu (blog nik la)...

    kalau blog pemes mungkin la.. =p

    ReplyDelete
  18. kan lebih bagus kita memudahkan org yg nak komen...kan kan kan....org pun ringan jari nak datang dan komen selalu =)

    ReplyDelete
  19. lagi sng klu tak dok word verification nih.. tp kalu ader pung wat gok.. lg satu, klu bw dok tinggalkan komen rase dok besh pulok.. hehe..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~