Jan 13, 2012

~ sape makan cili dia la rasa cili..takkan rasa durian kot..~

assalamualaikum
amaran : ini adalah n3 yang agak emo sket..sila jangan terkejut...
wah...tetiba amaran ko...hahahahaha..tak de la...ni just macam n3 curahan rasa la ni..
ok..blog cheqna ni mula2 bersiaran..wah ko...bersiaran tu..hahahaha..cheqna mula2 berblog pada tarikh 30.08.2009...baru masuk 2 tahun lebih2 la...baru je pun...dulu..menulis sekadar suka2...tak ada pe sangat...just kongsi pasal keje...pasal apa yang cheqna lalui...saje buat kenangan....bila keboringan...buka balik..baca...kadang senyum sorang2...mengimbas kenangan kan....
bila dah makin lama berblog..kawan2 di alam maya makin ramai...makin seronok..sangat2 seronok..dapat berkongsi cerita..kongsi pengalaman...tanpa kita sedari..apa yang kita kongsikan dalam blog kita mungkin jadi panduan pada orang lain....banyak yang kita share kan...
pastu kita macam mesra je kat alam maya ni kan..dari alam maya..kita jumpa di alam nyata...hubungan itu makin utuh dan kukuh..alhamdulillah...cheqna akui..hanya ada berapa orang je yang baru cheqna jumpa secara di alam nyata...insyaallah...ada masa kita jumpa di alam nyata plak...apa kata masa kenduri cheqna nanti anda semua datang umah cheqna...boleh kita bertemu muka...=) amik kesempatan dalam kesempitan nampak hahahahaha
cheqna memang suka menulis...suka share dengan anda semua...tak ada pape niat...tak de niat nak menunjuk ke...mengutuk ke...atau apa2 saja niat yang tak elok...tak pernah...sebabnya memang niat cheqna menulis ni just untuk diri cheqna sendiri dan juga mungkin boleh dijadikan panduan untuk anda2 yang membaca hasil curahan cheqna....kot2 ada yang berguna la...mudah mudahan...
tapi rasa kecewa bila apa yang cheqna curahkan disini...jadi umpatan orang2 yang tak berkenaan..siapa awak nak tentukan saya tak layak bertunang ngan incik tunang saya????siapa awak nak tentukan saya boleh buat ini..tak boleh buat itu???siapa awak nak kata apa yang saya buat semuanya salah...siapa awak nak kata incik tunang saya tak layak untuk saya???siapa awak nak kata saya tak sepadan ngan incik tunang saya???siapa awak nak persoalkan saya yang sikit2 amik gambar sebab nak masuk blog???siapa awak yang hanya berani bercakap belakang pasal saya???siapa awak????hah amik ko...berapa banyak siapa awak....hahahaha
uishhh..tak de la...cheqna tak marah pun...kalau cheqna ikutkan rasa bengang cheqna memang cheqna tutup je blog ni agar awak2 yang tidak berkenaan tak tahu lagi pasal saya...tapi tak kan la pasal awak2 yang tak berkenaan saya nak stop minat saya kan...sape awak?? hahahaha..mak jema dah melalut ni...lalalala takpelah..awak bacalah..at least saya tahu...awak masih amik peduli pasal saya kan??kalau tak..takkan awak sanggup tunggu n3 saya setiap hari kan..pastu sanggup baca kesemua 800++ n3 saya ni kan??lalalalala upenya awak masih sayangkan saya ye...lalalala..statement perasan disitu..hahaha..takpelah..saya halalkan semuanya...ikut pandai awakla lepas baca n3 saya awak nak kutuk2 saya...itu awak punya pasal....saya tak heran....cuma...rasa macam besh la plop....
macamana saya tahu awak merupakan silent reader blog saya??ouh...saya tak ada informer.....di blog saya ni saya leh detect la sape yang baca...pembaca dari mana...dari ajil ke..dari KL ke..hatta dari Indon pun saya leh tahu la....jadinya...tak perlu susah2 fikir sape jadi informer saya ye..
jadi..enjoy ur reading ye =)..dan terima kasih sebab sudi jengah blog saya....sayang jugak awak kat saya yer...hahahaha saya tahu skang mesti awak sedang buat muka nonyeng ke saya kan???hahahaha

13 comments:

  1. tak dinafikan, mesti ade yg suka n tak suka, lantok piiii ahh... ade rasa pedas skit, tadi makan mihun putih tergeget cili api..huahua podeh!!!

    ailebiu cheqna...saya bukan jenis cam tu...ceh! perasan...retis!!

    ReplyDelete
  2. mulut org xleh tutup cheqna... biar la si luncai tu terjun dgn labu2nya...

    ReplyDelete
  3. sukar kita tahu hati org dik...rambut sama hitam hati lain2... usah dilayan org gitu...

    ReplyDelete
  4. Mama sayangkan cheqna tu sebab mama selalu masuk ke rumah cheqna ni bila berkesempatan... hehehe... :)

    ReplyDelete
  5. nak tau gak sape awak tuh.. hehe.. kalau sy balik ganu boleh la kite jupe laga2 pipi ye cheqna.. hehe..

    ReplyDelete
  6. cili... kalo ditumbuk dengan belacan bakar - akan hilang sikit rasa cilinya... akan lebih kuat rasa belacan
    wakakakaka

    sabar ye cheqna - makhluk cam tu elok abaikan aje... tak de bawak erti apa2 pun pada kita - lebih kurang rupa melukut di tepi gantang gitu ye....

    cheer-up bebeh! hik hik hik

    ReplyDelete
  7. sabo2 ye cheqna..org yg byk mulut tu jeles sbnrnya..dia xde tunang mcm tunang cheqna..hihi

    abaikan je lah! buang masa je layan

    ReplyDelete
  8. mama pun silent reader ....tapi mama tak ngata ko cheqna pun....mama suke baca crite cheqna.wat tok tahu je orang cam tu cheqna

    ReplyDelete
  9. huhuhu....sabar jer la dik. kita memang tak mampu nak puaskan hati semua orang.....

    ReplyDelete
  10. teruskan perjuangan cheqna....anggap itu sebagai kekurangan yg patut cheqna pikirkan supaya dia terus membaca tanpa berkata apa2...akekekekkeke teruskan menulis cheqna....go cheqna go!

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~