Jan 21, 2012

~ sampai sakit2 kepala ~

assalamualaikum
sambungan n3 yang ini pas setel jupe  bos cheqna..cheqna g Bank Rakyat...setelkan urusan road tax si putih..pastu wat i rakyat..senang sket....pastu..pastu rasa lapar...hehehehe ekceli hari ni khamis kan...jadinya habis waktu keje kul 330pm..
cheqna g makan...solat...kontek incik tunang...dia nak turun kt temankan cheqna..ekceli...dah alang2 ada kat KT amik kesempatanla...kami g pilih kain untuk majlis kat umah incik tunang nanti...dari dewandas..saleem aziz, gemilang textile..laila rawas...kamdar..semua kami pergi..dan sadisnya tak de satu pun kaler yang incik tunang berkenan...sampai sakit2 kepala incik tunang nak cari kaler yang dia nak tu....cheqna ikutkan je...cheqna tak banyak cakap..sebab incik tunang ni citarasa dia bagus dan cheqna memang percayakan citarasa dia...ikutkan cheqna...bantai je...hahahahaha
memang habis kedai kat trg ni kami pergi tak kena kaler yang incik tunang nak...cuma dekat saleem aziz tu ada...tapi rm98 satu meter...gulppp telan air liur jap..kalau 4 meter setengah untuk incik tunang...4 meter untuk cheqna dah berapa rm tu.....uishhhhh...macam membazir je...kan ke membazir tu amalan syaitan...huhuhuhu...ikutkan cheqna bayar je....tapi incik tunang tak nak....sangat2 membazir katanya...habis..cheqna pun dah sakit kepala mengikut incik tunang pilih kain...incik tunang kata nanti dulu...kita g kuantan or kelantan..kot2 ada kat sana.....ikutkan je...sebab yang drive nyer incik tunang hehehehe
sudahnya balik tanpa membeli apa2...baju untuk akad nikah pun tak dapat dibeli...tak banyak pilihan...saiz ada kaler pulak yang tak ada...alahai...tak pe...minggu depan kami nak g kuantan....jenjalan sambil mencari barangan...=)
sabtu ~ 21 Januari 2012
kul 1230pm cheqna kuar ngan incik tunang....memula kami g sekali lagi ke kedai2 kain..masih mencari..sebab misi hari ini nak setelkan bab kain baju untuk majlis umah incik tunang dan juga cincin incik tunang....akhirnya kain yang dikehendaki berjaya dibeli jugak...alhamdulillah...masa ni dah kul 230pm..solat dulu...pastu ingat terus g kat tukang jahit incik tunang...tapi malangnya tutup..balik raya kot....=) so g makan dulu...incik tunang mengidam nak makan ayam McD..uiksss...cheqna tak buat apa2 pada incik tunang ye....incik tunang tak berapa sihat..tu yang mengarut je nak makannya....walhal incik tunang tak makan sangat mende2 makanan segera ni...ikutkan je...pas makan..g cari cincin...terjumpa yang berkenan..tapi saiz plak besar gedabak..pastu incik tunang kata..nak beli cincin 2 bulan sebelum nikah sebab takut beli awal2 nanti dekat2 nak nikah kuar pattern lain plop...betul gak....jadinya kul 430pm..kami berpisah...masing2 balik ke rumah masing2.....
next week....misi setelkan barang hantaran dan selepas itu misi selesaikan barangan untuk tetamu...moga2 allah mempermudahkan segalanya....insyaallah....
* tak denya gambo bagai...sibuk sangat memilih.....* 

5 comments:

  1. nama2 kedai kain tuh, semuanya femes gak di KB. huhuhu

    ReplyDelete
  2. bestnye akak...saya rase suke laa cari2 barang hantaran..seronok kan..n rase bahagia je...hehheheh...selamat membuat persediaan che na :D

    ReplyDelete
  3. cheqna..selamat bercuti dn slmat berbelanja..moga dapat benda2 yang dihajati di kedai tersebut dengan mudah..

    ReplyDelete
  4. wahh teringat masa zaman ajee yang sebok2 nak kawen. memang gelabah. ada less than 3 months je nak setel semua.. bertunang 3 bulan je kan. padahhh.. haha

    ReplyDelete
  5. penat buat keje kawin ni...eheheheheh lepas kenduri pun penat....lepas tu baru la leh bernafas dgn tenang...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~