Jan 10, 2012

~ poyoku bukan sebarangan ~

assalamualaikum
cheqna..memang seorang yang giler2..poyo..happy go lucky..bekeng..suka wat lawak..suka membahagiakan orang2 disekeliling..memang itu adalah cheqna...lembut pun ye gak cheqna ni =) padahal kalau orang yang baru first time jumpa cheqna mesti kata wajah cheqna bekeng..hehehehe bekeng tang mana cheqna pun tak tahu...
namun dalam bekeng2 tu...cheqna lembut sebenarnya...dah namanya wanita kan..mesti ada lah kelembutannya..dan cheqna pun mestilah ada lembutnya...auwww...wah tetiba ni..hahahaha

cheqna jugak lebih dikenali sebagai seorang yang happy sokmo...ceria...poyo..namun poyoku bukan sebarangan...sebrutal2 cheqna..seganas2 cheqna..sepoyo2 cheqna..cheqna tetap punyai sekeping hati yang sangat rapuh...hati yang sangat mudah fragile...
cheqna akui..dalam hidup cheqna...sudah banyak kali hati ini dilukai...dilukai kerana teman..sahabat...memang banyak...sehingga adakalanya cheqna tertanya2 cheqna ni jahat sangat ke sehinggakan sahabat2 yang cheqna pernah tolong suatu ketika dulu buat cheqna sebegini???ma selalu pesan...sentiasa berbuat baik pada orang sekalipun orang itu tak pernah menghargai apa yang telah cheqna buat...jangan berdendam...cheqna berkawan ngan sape..bercinta ngan sape..semua ma tahu...pendek kata...semua kawan2 kami (adik2 cheqna) ma kenal dan ma tahu..sebab kami suka bercerita..dan bila ma tahu..tak la ma terpinga2...=) takpelah..cheqna tak pernah mengharapkan apa2 balasan untuk setiap pertolongan yang pernah cheqna beri..cuma ada ketikanya rasa terkilan tu tetap ada...cheqna selalu tanamkan dalam diri..JANGAN MUDAH LUPA DIRI DAN JANGAN SESEKALI MUDAH MELUPAKAN APA YANG PERNAH ORANG TOLONG CHEQNA..orang memberi kita merasa...orang berbudi kita berbahasa...=)
poyo2 cheqna pun...cheqna tetap ada sekeping hati yang sangat rapuh...yang mudah fragile..jadi cheqna akan pastikan akan dicarry dengan sebaiknya =)

7 comments:

  1. segmen mari berkenalan dgn cheqna ke ni..hehe..melawak je sis ye

    ReplyDelete
  2. cheqna si poyo yg paling kusayangi..jgn marah ek,gurau jer...

    ReplyDelete
  3. Ape pun cheqna, selagi cheqna baek dngn saya, saya pun baik dgn cheqna, poyo pun poyo la, ailebiu cheqna, hehehehe...

    ReplyDelete
  4. Sabar ye cheqna, lumrah dlm kehidupan, kita dah buat sehabis baik, tp masih Ada org yg mungkin tak menyenangi kita.. Yang penting, kita dah Cuba buat yg tbaik,kan:)

    ReplyDelete
  5. Lumrah dalam kehidupan cheqna...sukar untuk kita puaskan hati orang at least kita dah cuba dan berusaha sebaik mungkin untuk emmuaskan hati semua orang....

    ReplyDelete
  6. biasalah tu cheqna.....sedihkan ...kadang2 orang tak pernah nak nampak tu sume

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~