Jan 19, 2012

~ pandangan dan pendapat cheqna~

assalamualaikum..
kali ni cheqna nak share pasal blog jugak ni..
erm..biasa kan masuk blog yang ada lagu???biasa kan???
ok..ni pandangan cheqna ok...cheqna tak suh anda semua setuju ngan apa yang cheqna luahkan ni..ni just pandangan cheqna..cheqna tahu blog masing2..masing2 punya suka kan...betul..cheqna tak kata blog yang ada musik background ni salah...tak..lagipun sapelah cheqna nak komen2 blog anda2 semua kan..cheqna bukannya blogger yang femes bagai....sebab tu cheqna kata ni just pandangan cheqna..
cheqna suka buka blog banyak2...bukan bukak satu blog baca..komen pastu keluar..bukak plak blog lain..nope..cheqna jenis akan bukak semua blog yang berupadated secara banyak2...paling2 koman 10 blog sekaligus...jadinya..anda cuba bayangkan kalau semua 10 blog ada lagu background..mau pengsan cheqna..tambah plak cheqna suka dengo hotfm online..memang caca marba r jadinya..tak..tak..cheqna tak kata anda salah sebab letak music background tu....hak masing2 kan..mesti ada yang kata "yang cheqna gatal nak bukak 10 blog sekaligus apesal kan" bagi cheqna senang..pas baca komen..klik X, terus baca blog yang seterusnya...komen..klik X dan baca komen seterusnya...senang kan??
sebenarnya...secara peribadinya...bila blog tu ada lagu..cheqna jadi terbantut tau nak baca...terus cheqna klik X la...belum sempat baca....rugila ye..sebab anda mungkin kehilangan pembaca macam cheqna ni..mestia ada yang kata ala ko tak baca pun tak pe cheqna..bukan rugi pape pun...hehehe terpulang...kalau yang jenis tak kisah takpe...cheqna pulak kalau dah macam2 bunyi bergabung memang pening la....
terpulang la pada masing2...cheqna tak la suruh anda2 yang ada musik background tu buang lagu2 tu..terpulang pada masing2 la..mungkin ada pembaca yang no hal...boleh je terima...cheqna kurang sket la...kalau just bukak satu je blog yang ada musik background masa tu cheqna no hal lagi...tapi kalau banyak2 memang cheqna X jela...niat nak membaca...tinggalkan komen terbantut le...=)
pepun...terpulangla pada masing2...citarasa masing2 kan...kita nak penuhi permintaan mahupun puaskan hati semua orang tak leh kan????depends....ada yang suka..ada yang tidak....yang penting..diri kita sendiri selesa dengan apa yang kita lakukan ..
peaceeeee

25 comments:

  1. kak yus sama mcm cheqna, suka bukak blog banyak2 sekali. Kalau ada lagu mmg peninglah. Tp bila guna hp baca blog ni kenalah buka satu2, huhu

    ReplyDelete
  2. Salam kenal cheqna!

    Mama setuju ngan pendapat tu, tapi budak2 memang mcm tu, mcm anak mama klu bukak byk2! pening tgk.
    jumpa lagi.

    ReplyDelete
  3. Citarasa Cheqna dengan mama samalah... jom calit ibu jari... :)

    ReplyDelete
  4. saya setuju 100% kekadang buatnya speaker tu terpasang kuat kelam kabut cari butang X dan trus tak lawat dah ...huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. akak pun mcm tulah cheqna..kalau buka yg pasang lagu time adaduk tidur tepi..cepat2 akak x kan huhu

    ReplyDelete
  6. lagi satu blog yg ada lagu ni loading berat la...huhu...

    ReplyDelete
  7. Hana setuju juga..kadang2 mcm irritating dengan lagu yg banyak tu:)

    ReplyDelete
  8. setuju setuju.....

    masz dulu ada gak letah lagu kat blog tapi sendiri bukak sendiri yang pening.. huhu last2 remove jerk, sonang keje n aman fikiran.. hehe

    p/s: ada gak blogger yang guna background tulisan gerak2 (biasenya bebudak sekolah), pehtu kat post entry dia buat kaler transparent, so x boleh nak baca coz tulisan nampak sekali background tulisan gerak2 tu, dah tegur tapi still gitu jgk, so good bye la kan.. hehe

    ReplyDelete
  9. iols sentapz hoccay!
    rasa nak block terus cheqna dari masuk blog iols... bleh gitu???
    wakakakakak

    tak de makna nak sentap ye...

    pendapat masing2 - yep... my blog ada lagu - tak suka tak pe... iols tak marah pun... thanks - satu ingatan buat iols - tak semua orang suka apa yg kita suka kan????

    but i will miss you datang ke blog iols lagi....
    ehehehehhe

    ReplyDelete
  10. erm..byk dah rasanya entry yg menegur pasal lagu ni...tp tu la..selera masing2 kan..

    so kesimpulannya..

    i mute kan speaker.. =)

    ReplyDelete
  11. Salam cheqna
    cara kita blogwalking sama

    sbb tu kty nya blog takde lagu, kita serupa

    ReplyDelete
  12. dulu akak pun penah letak lagu. tapi dah lama2 tu rs tak best pulak...hehehehe

    ReplyDelete
  13. cam cheqna gak, buka manyak2, peh tu terpaksa la off volume, baca gak la, coz dah off volume hee...pendapat kite berbeza, terpulang kat individu tu sendiri kan Cheqna...

    ReplyDelete
  14. ok jugak..tapi tengok pilihan lagu jugak,leh blogwalking smbil dengar lagu..hehe..ade yg letak radio..terpulang...

    ReplyDelete
  15. setuju!! better pasang lagu yg bleh di pause kan ke...

    ReplyDelete
  16. Itulah cheqna lain org lain style. Yg macam kakak lagilah sebab usia dah meningkat lagu-lagu nie dah tak layan sangat...

    ReplyDelete
  17. kadang tu berat ... yela aku pun cam ko "open new tab" sokmo

    ReplyDelete
  18. Sy pun sama ngan cheqna.. buka byk2.. pastu, kalau ada blog yg kluar lagu, mula la nk kena 'pangkah' dulu.. Lain masa, baru baca.. hehehee...

    ReplyDelete
  19. satu luahan yang ikhlas..... nanti saya buat perubahan yer.... hihihi

    ReplyDelete
  20. aku pun terbantut kalau ada lagu2 ni... takut boss dengar.... heboh satu opis lak... hahaha

    ReplyDelete
  21. sy pun sama gok suka bukak blog byk2.. sekali harung jer.. hehe..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~