Jan 16, 2012

~ ouh.....nak pedajalkan cheqna yer ~

assalamualaikum
kejadian on 14 Januari 2012 ~ Sabtu
seperti biasa..akan ada mesej wish moning dari incik tunang...and as usual..cheqna akan jawab..tapi pagi ni lambat sket jawab sebab cheqna duk sibuk bersihkan kipas syiling...ape??anda semua ingat cheqna pemalas ke??oh no no no...cheqna adalah manusia yang paling rajin sekali ye kat dunia ni..sekali je pun rajin..orang lain berkali2 rajinnya...hahahahaha..pas jawab msj tu...senyap...lama gak...cheqna ni dah siap mandi bagai sebab kami janji nak kuar hari ni...g butik pelamin...jadinya cheqna pun msj..nak kol malas...walhal kredit tak luak pun...hahahaha
"abang..jadi dok kita tubik hari ni?"tuptaptuptap tekan butang send... ok..tubik tu adalah keluar dalam bahasa KL hokeh....
uiks...tak de jawapan...mamat ni mandi kot...x pe r...so cheqna turun hidupkan kereta...sambil kemas2 sket kete..masa kemas majalah kat seat belakang..phone cheqna bunyik...ouhh bukan incik tunang tu sebab ringtone lain...dapatkan phone tengok nama..ouh...bakpe mak tepon ni...sebab kuar nama umah GB..biasanya mak je yang tepon guna no umah..kak or adik2 incik tunang akan kol guna phone masing2
"hello assalamualaikum" cheqna jawab kol tersebut
"waalaikummussalam" eh nape suara lain ni...bukan mak ni...cheqna dah cuak sebab suara serius semacam je
" ni sape ni??" dia bertanya
"lak..doh tepon ni nak cakap ngan sape??" cheqna tanya balik....dengan lembut la..
" doh ni bukan iena ni??"
"hor" cheqna jawab..masa ni dah dapat kesan sesuatu
" ayah ni..." dia bagitahu
"ayah herkkkk yerrr......yer ingat orang dok cam sore yer....beng lebong r bang" lebong tu maksudnya tipu 
terdengo la sore incik tunang bergelekek suke sebelah sana.....memang kuat giler r dia suke...bimbang gok takut kaba kaba thok kaba...ore kelate kato..=)
incik tunang kata dia saja nak try usik2 cheqna...tapi misi gagal sebab cheqna mudah cam sore orang melalui phone...hahahahaha gelak jahat =) 
cheqna mudah cam sore orang melalui phone....walaupun baru sekali bercakap....tapi bab jalan..walau 10 kali pergi belum tentu cheqna ingat hahahahaha 

20 comments:

  1. eheheh kuat tul mengusik incik tunang ni...

    walau kekurangan cheqna dok ingat jalan..cheqna ada kelebihan lain plak yg tuhan bagi...baru la adil...so kelebihan ingat jalan tu dia bagi kat org lain plak...

    ReplyDelete
  2. hehehe... ok ok .. boleh cam ya? hurrrmm rasa macam nak try test je!
    kita ni pun suka sangat nyakat orang kot fon, dan mostly orang memang tak cam! hhhuhuhuhu... ;p

    ReplyDelete
  3. cheqna ni mcm...seronok baca cerita versi gganu gini,,,'beng lebong'tiba2 teringat best fren akak masa beljar dulu

    ReplyDelete
  4. usik mengusik..bawa bahagia..
    kan cheqna.. :)

    ReplyDelete
  5. Alalalalalalalala...org bercintalah katakan?

    Hiks~

    ReplyDelete
  6. dik alahai terseliuh lidah nak membacanya

    kalau bercakap ni, ghalit akk mendengarnya

    ReplyDelete
  7. Hehhe...
    usik mengusik tu, mengeratkan hubungan, ye tak. :)

    ReplyDelete
  8. romantik nye .... hehe

    lama ai tak mai cni makklum la masa terhad kat umah.... windu kat cheqna laaaaaaa.

    ReplyDelete
  9. Auwww so sweet , sukanya en.tunang menyakat ye...

    ReplyDelete
  10. muahahahahahaha, nak kenakan orang tapi x menjadi yerk incik tunang... len kali cuba lagik yerk..

    ReplyDelete
  11. org tua2 kata tgh darah manis...
    Pilih pelamin gaya autum gitu ye...

    ReplyDelete
  12. phewitttt...senda gurau pemanis ikatan :D

    ReplyDelete
  13. gurau senda membawa bahagia.. sy pulok klu org selalu kol msti kenal.. klu yg jarang2 kol tuh blur gok nok cam.. hehe..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~