Jan 2, 2012

~ ombak rindu ~

assalamualaikum

ok..cheqna tahu demam ombak rindu sudah berlalu..dan cheqna memang tak g tengok pun kat panggung wayang...malas...tunggu dak2 ni download je pun..hahahaha jahat giler cheqna..biar r..
ok..balik kelate hari tu....cheqna suh adik cheqna ira beli citer ni kat astro first..jadinya ira pun beli la..jam 840am...cheqna stat tengok.....
ok..ini adalah pandangan cheqna mengenai filem ni...dan cheqna tak mintak anda semua setuju ngan apa yang cheqna coretkan mengenai filem ni..ini adalah sekadar curahan dari seorang yang memang tak arif bab filem...cuma...sebab cheqna memang pembaca novel yang boleh dikategorikan sebagai tegar..dan novel ombak rindu ni cheqna baca tahun 2004...sambungan novel yang kedua pun cheqna baca..cuma novel ketiga / terakhir je cheqna tak baca..
secara keseluruhannya..cheqna tercari2 dimana part yang cheqna perlu kuarkan airmata..sepertimana ramai yang kata filem ni sangat sedih...mungkin cheqna keras hati kot...huhuhuhu..bagi pembaca novel macam cheqna..memang nampak r pincang sket filem ni..tak seperti yang cheqna bayangkan dalam novel..kalau betul2 ikut dalam novel lagi sadis....kompem memang nangis r..
cuma cheqna rasa..kekuatan cerita ini ada pada lagunya....cheqna akui lagu ombak rindu dan lara lagi serta lagu yang hafiz nyanyi tu memang besh...tajuk untuk kamu..memang memberikan kesan r kepada cheqna..tapi kalau bab cerita...sorry...uiks....jangan la marah peminat2 filem ni...kan cheqna dah bagitahu pandangan kita tak sama....cheqna tetap hormati mereka2 yang sangat sukakan filem ini...itu pendapat anda....
pepun...bagi cheqna..baca novel lagi feel =)
sekian..pendapat dan pandangan dari cheqna yang memang tak arif sangat bab2 filem ni...just curahan dari kacamata seorang yang memang baca novelnya je la..pepun..masing2 punya pendapat dan pandangan kan....peacee......=) 

10 comments:

  1. Setuju...lagu tu buat cita sedikit hidup. And baca novel dia lagi best kan..(^_^)

    ReplyDelete
  2. bace novel lagi best..

    supe cam cite budak setan tu..

    ReplyDelete
  3. saya tak boleh komen, sebab saya & wife mmg tak suka tgk filem melayu..hahaha...

    ReplyDelete
  4. sy pun tgk kat astro, pun sama masalahnya. tang mana nak nangis ni? keliru den dibuatnya, ahaks

    ReplyDelete
  5. mmg xde rasa nk nangis langsung mse tgk cite ni....cuma lagunye yg slow tu mmg sgt masyuk dgn cite ni...xsesuai dijadikan filem,err klu drama bleh la kot...bleh buat onjang skit...tp papepun...baca sendiri lg best,imaginasi masing2kn berbeza =)

    ReplyDelete
  6. k.na x tengok lagi ni. entah knp x terasa nak tengok le pla..

    ReplyDelete
  7. akak pun dh tengok dvd ombak rindu dan tk nangis pun...

    sebenarnya yg lebih penting apa pengisian cerita ni akak pun tk tahu...hmmm

    ReplyDelete
  8. aku sedih bila tengok Aaron Aziz menangis.... huhuhu

    ReplyDelete
  9. sama laa..alalallaa but salutt kami menghormati pendapat org lain ;)

    ReplyDelete
  10. akak tengok filem dulu..

    memang sangat berbeza antara novel dan filem..sb novel gmbaran keseluruhan cerita manakala filem adalah hanya ambik part2 yg penting saja..

    memang kekuatan cerita terletak pd lagunya yang membuat ia ceritanya lebih feel dan sedih .

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~