Jan 9, 2012

~ kesengalan kami ~

assalamualaikum
kejadian on 6 Januari 2012..
seawal jam 8 pagi...cheqna ngan ma g ke Pasar Pagi kat Bukit Diman..kami panggil paso minggu...niat utama nak cari laksa sebab family incik tunang nak datang bertandang ke umah pas solat jumaat..ma nak wat laksa kuah putih....so kami g la ke sana...sekejap je...10 minit je drive..
sampai sana....cari parking...lepas beli sayur..laksa..ma suh cheqna hantar barang2 ke kereta dulu..ma nak g cari ayam plop..ok fine...lepas hantar barang..cheqna nak g balik kat ma...tiba2 seberang jalan sana..cheqna tengok ma dalam keadaan susah dan payah mengangkat ayam..ye la..sekali beli 5,6 ekor..jadi sebagai anak yang baik versi puji diri sendiri cheqna nak g la kat ma..nak amik ayam tu..nampak sangat ma sakit bawak ayam yang banyak tu..
anda tahu apa jadi????elok je cheqna lintas jalan nak g kat ma...ma plak lintas jalan mari kat cheqna..hahahaha ngok ngek kan kami...pahtu masing2 pakat gelak....sabo jela... 
hahahaha
sabo jela ngan kami 2 beranok ni =)

13 comments:

  1. Hehehe... adegan yang tak ingin dilihat, ya? :)

    ReplyDelete
  2. hahaha..tu la bakpe dok sound dulu nok litah jalang tu??

    ReplyDelete
  3. hha..... ketawa sekejap.... akak pun pernah terjadi.... :)

    ReplyDelete
  4. last last siapa yang mengalah gostan ke belakang? :)

    ReplyDelete
  5. hehehe..biasalah tu..sekali sekala takep..jgn selalu..len jadinya.hehehe

    ReplyDelete
  6. kuah putih tuh kuah lemak eh? oh.... sedak nyooooo

    ReplyDelete
  7. alahai..... pakat gelak guling kat opis lepas abis baca.....

    hahahahahahahaha

    p/s: bukit diman tu kampung kakak ipar masz.. penah g sana 2 kali.. hehe

    ReplyDelete
  8. rindu gok nok gi psr bkt diman.. memang meriah..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~