Jan 13, 2012

~ kan dah kata...bab jalan memang failed ~

assalamualaikum
ni cerita berlaku tahun lepas...ala..bukan dah lama pun...bulan 12 hari tu...29 Disember 2011 kalu tak silap..pada 27 Disember 2011 emme ada msj cheqna bagitahu yang dia nak datang ganu...nak berhoneymoon katanya...hehehehe
yang nak dijadikan kisahnya ni...sehinggakan incik tunang dan wani golek suker ke cheqna...sampai hati korang..huhuhuhu..
emme bagitahulah dia chek in kat hotel mana...dia tanya cheqna ok ke tak hotel tu...jauh tak ngan tempat makan..jauh tak ngan paso payang...dengan confidennya cheqna bagitahu la..hotel tu jauh sket dari bank2 yang ada...tempat makan ok la...dan jauh sket dari paso payang....selepas bagitahu emme..cheqna msj wani tanya kat mana hotel tu...wani tak reply...kebetulan sembang ngan incik tunang..tanya incik tunang....dan cheqna bagitahu la incik tunang yang hotel tu kat situ...dibantainya gelak incik tunang....rupanya salah...huhuhu...hotel tu kat lain....dekat ngan maybank..cimb..rhb..dan amb bank...muahahahaha...wani plak reply msj dan cheqna bagitahu situasinya..pun sama..wani bantai gelak ke cheqna...dengan ayat yang wani bagi " kak na ni...berapa tahun doh duk ganu...dok kenal2 lagi tempat" dan ayat incik tunang plak " bahang rambang sungguhla....kabo mula ke kawan tu...sian plop dia..." tapi cheqna tak bagitahu emme sebab tak la jauh sangat hotel yang emme chek in dengan tempat yang cheqna bayangkan tu...lagipun emme cuma tanya jauh tak dari bank ngan tempat makan je...hahahaha...info pasal bank jauh tu salah r sebab kat depan hotel dan juga tepi hotel tu memang berlambak bank..hahahahaha
sorry la emme dear..hahahaha.. takpe yang penting..anda berdua sudah selamat berhoneymoon...=)

22 comments:

  1. eelobor
    tobak kate..
    66 nah berat ni

    hahahaha

    ReplyDelete
  2. owhhhooo...kisahnya....hahahahha!
    lawak la cheqna ni..
    tapi kite ni same je...cheqna gelak kat saya plak yea, heeee...
    saya dok Putrajaya, bab jalan failed
    gak huhuhuhu....

    ReplyDelete
  3. hehe....akak pun lama dah duduk BP ada gak tempat tak tahu tau!

    Bila orang tanya, mana tempat feveret makan mee racun yang popular di BP tu, akak tak tahu kat mana...huhu

    ReplyDelete
  4. Looorrr... lenkali mama nak gi sane, takleh nak tanya ngan Cheqna la bab nak duk hotel mana!

    ReplyDelete
  5. emme
    hahahaha
    auw malu mak jema..
    incik tunang always gelakkan cheqna...sebab tu dia jarang benarkan cheqna kuar sensorang

    ReplyDelete
  6. baru ingat nak amek ko jadi tourist guide aku kalau aku gi ganu nnt...

    terus cancel...hahahaha....

    ReplyDelete
  7. sama cam iols jugak ah cheqna ni
    bab2 jalan ni memang fail kekdahnya

    hahahahah

    ReplyDelete
  8. cheqna kawin bila? Insya Allah boleh bagi home made choc tu..hehehe

    ReplyDelete
  9. wahida
    woitt...takpe....incik tunang ada

    dia master bab2 jalan ni
    hahahaha
    ko saje je kan mek kak???

    ReplyDelete
  10. daddyziyad
    yes yes yes...dengan muka tak malu ni
    hahahahaha

    ReplyDelete
  11. sama jer ngan akak bab ingat jln pu failed ...huhu...

    ReplyDelete
  12. lebih kurang sama jugak kite ni cheqna...aaakkakaka

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~