Jan 26, 2012

~ kadang2 kesian jugak ngan budak2 ni...~

assalamualaikum
sedikit lewat bersiaran hari ini...sibuk sket...eceh...macam la ada orang kisahkan ko cheqna oi....hehehehe takpe...nak bagitahu jugak...
sekarang...bebudak opis sibuk....kesian jugak ngan diorang ni...tapi apa boleh dibuat..
ni gambo petang semalam...ekceli bebudak ni sibuk sebab kena buat pembayaran sekaligus bagi bulan Januari ngan bulan Februari...eelobor tau r bab ni...see..betapanya kerajaan amik cakna..belum sampai bulan Februari tapi pembayaran bagi bulan berkenaan dah dibuat....
diorang tengah packing duit...kalau sebulan dapat rm300 jadi total untuk 2 bulan anda kira la sendiri...klien bukannya sorang dua..tapi ramai...betapa komitednya diorang ni keje...sampaikan kul 530pm pun belum balik...sekali ngan cheqna balik lambat walaupun cheqna tak terlibat ngan duit muit ni...tapi sebagai sokongan moral kepada dak2 ni...
masing2 fokus untuk setelkan majlis hari ni..pagi tadi cheqna g jugak kat dewan sivik ajil jap..tengok bebudak ni keje n sambil2 kenal2 ngan klien...klien memang seronok sebab dapat duit banyak sekaligus..masa ni memang tak timbul masalah lagi...tunggu bulan 12 nanti...akan kedengaran la suara2 dari klien mengatakan bahawa mereka tak dapat duit bagi bulan 12..walhal hakikatnya kami dah bayar advance satu bulan...macam skang r...bulan januari tapi klien2 dah dapat duit bantuan bagi bulan 1 dan bulan 2..bulan 2 nanti bayaran bagi bulan 3 plak....jenuh tau mulut dak2 ni  nak jelaskan pada klien nanti...every year mende yang sama je...eelobor tau r..ke dok pernah jadi gini???hehehehe
skang opis lengang..dak2 ni semua g buat pembayaran....jadinya cheqna boleh bersenang lenang r..hahahaha..nak wat paperwork sket sambil2 tengokkan inventori untuk klien cheqna...selamat bekerja semua =)

46 comments:

  1. Yg dapat nie kadang tak faham cheqna apalagi kalau dua bulan dibayar serentak... so utk bulan seterusnya dia ingat belum dapat...

    ReplyDelete
  2. semangat bekerja semua nya..
    cheqna bersenang2 hari ni ye cheqna..rileks je..

    ReplyDelete
  3. kalau nan duit ni, memang kena berhati hati , silap kira kena kira lagi..lagi..dan lagi kan?

    ReplyDelete
  4. bersenang lenang ye... bleh tdo skali ni kalau xde org..hihi

    ReplyDelete
  5. symp...kami kat sini keje tak kira time jugak....dan kalo kat sini kalo gred 27 ke atas..tak leh claim OT..uhuhuhuhu jadi nye k.sha keje kena sukarela jer walau di luar waktu tugas...

    ReplyDelete
  6. kasihibu
    kalu silap bagi erlebih pekerja tu sendiri la kena ganti

    ReplyDelete
  7. cikpuan rara
    bantuan yang klien dapat tiap2 bulan

    ReplyDelete
  8. ~asha~
    budak2 ni dapat claim..cheqna jela dokleh..bayangkan kalau tugas banjir sapa kul 2,3 pagi..mana cheqna dapat claim..
    tapi dakpe..lillahitaalla

    ReplyDelete
  9. akak baca sampai habispun tak paham cheqna..huhu..apa2 hal pun akak masih bercuti yehaa..

    ReplyDelete
  10. biasa la kije nih, ader mase sibuk manjang ader masa free sokmo.. heheh..

    ReplyDelete
  11. selamat menjalankan tugas cheqna... amy masih mood cuti lagi nie hikhik..jgn jeles taw

    ReplyDelete
  12. wah...bagus cheqna siap bagi sokongan moral gitew...hihi :))

    ReplyDelete
  13. cheqna pegawai yg baik... mesti ramai yg sayang cheqna, confirm, manyak dpt hadiah tawen nnt, heeee~

    ReplyDelete
  14. pekerja pekerja contoh...ajak boss belanja makan lepas ni..:)

    ReplyDelete
  15. dah alami suasana yang sama pada akhir bulan 12 tahun 2010 yang mana untuk bulan march telah di bayar pada februari. bermakna bulan februari, client dah dapat duit untuk 2 bulan. seperti kebiasaan, kita tak boleh salahkan mereka kerana bila dapat duit lebih mereka diam jer, kononnya ingat kerajaan bago bonus la bagai pada bulan 2. hehehe, padahal dah elok2 terangkan untuk bulan march sekali. bila tiba bulan 12 (sudah di bayar pada november-bayaran awal pada setiap bulan semasa), maka ramai yang cerdik pandai mempertikaikan di mana duit mereka, kenapa kami makan HAK mereka.. dan macam2 lagi. hehehe, dah jadi satu luahan lak. yer lah...cheqna kan kaunselor....

    ReplyDelete
  16. kak munna pun tgh sibuk juga buat claim utk company ni...biasalah hujung bln

    ReplyDelete
  17. eelobor
    tau dakpe..budok2 ni gak buih mulut2 nok boleh ke terang..bulan 12 gak nye mari serang la jabat oyak pitih dok buleh2..sabo jela...

    ReplyDelete
  18. mintak bonus nanti tkpun minta boss belanja mkn...

    eelobor tu mende yek?

    ReplyDelete
  19. maya mayana
    eelobor tu nama salah sorang blogger gak..
    tu kat atas tu ada dia komen =)

    ReplyDelete
  20. suri solehah
    cheqna kan keje ngan Jabatan Kebajikan Masyarakat...
    ni cheqna citer bab keje kat jkm la ni =)

    ReplyDelete
  21. nidus
    nok hok mano??oyak..
    Bantuan Orang Tua??
    ataupun Elaun Pekerja Cacat??
    pilih pilih =)

    ReplyDelete
  22. mama suri
    =)

    @cu sayang
    setakat ni dok lagi la =)

    ReplyDelete
  23. munna
    kak..budak2 ni dok kira awal bulan ke tengah bulan ke...tepi bulan ke hujung bulan ke bizi sokmo =)

    ReplyDelete
  24. hanis azla
    inilah yang dinamakan keseronokan bekerja
    hehehe

    ReplyDelete
  25. rinna
    selamat sokmo =)

    cik ecah
    memey r =)

    adarnadzmie
    sambil2 sembang...memang tak sedar keje siap..=)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~