Jan 4, 2012

~ bila dua2 buta jalan ~

assalamualaikum
ni kisah on 24 Disember 2011 ~ sabtu
cheqna gerak ke rumah incik tunang kul 9pagi...kul 10am sampai....mak ajak makan dulu...main2 ngan anak buah incik tunang dulu...sembang ngan mak..kak..n adik bongsu incik tunang...dalam kul 1030am kami berdua gerak...kami kemana???ouh..kami ke Kuala Krai..menguruskan sesuatu berkaitan ngan hari besar cheqna..
kami terus je gerak..hinggalah sampai depan Hospital Kuala Krai
"abang...saya rasa lain je jalan ni"
"abang mana tahu..abang dok pernah sampai"
cheqna rasa macam kami dah salah jalan....
"jap...saya kol ikin..tanya jalan"
lepas kol ikin memang kompem kami salah jalan...setelah mendapat penerangan dari ikin..kami meneruskan perjalanan ke jalan yang benar...=)
setelah bertanya..akhirnya sampai lah kami...setelah urusan selesai..kami nak pulang balik ke terengganu la..sebelum tu on the way nak balik kami singgah umah nenek cheqna dulu kat machang...kul 4pm..kami konon2 nak g jenjalan ke KB Mall...sambil jalan2 nak survey dan beli barang2 sket...kul 5pm kami sampai...meround je kat dalam KB Mall tu...satu hape pun tak beli...rupanya kami tak masuk dalam pacific dan segalanya la...kami just round kat luar tu je..kul 6pm kot kami gerak balik ke Terengganu...yang ni kelakar...setelah ikut signboard terengganu...incik tunang menyatakan hajatnya nak makan sate jabi...so oklah sebab on the way kan..kami nak balik ikut pasir puteh..sudahnya..
"abang...bakpe saya rasa macam pelik je jalan ni"
"abang pun rasa macam lain je...macam bukan jalan nak balik je ni"
"gane ni bang??tanya orang la..."
"nanti dulu..kita g jela slow2...sambil2 tengok signboard"
"kita sesat doh ni bang"
"dakpela...koman2 sapa ke rantau panjang hahahaha" incik tunang gelak...bongek....
akhirnya
"abang...ni jalan nak anto adik balik bachok ni"
"oloh...tak dok mane r sate jabi"
hahahahaha
kami sama2 gelak....tak tahu mana silapnya kami...tetiba kami sampai jalan bachok....sabo jela...
cheqna memang failed bab2 jalan ni...incik tunang plak memang tak biasa jalan kelantan..kalau jalan kuantan incik tunang mahir la sket....memang betul2 buta r kami...tapi selamat jugak kami sampai...sampai umah incik tunang kul 9mlm...terus cheqna balik umah...kul 10mlm cheqna sampai umah cheqna...mandi terus lena...letih weh...alhamdulillah...satu kerja kami dah beres..=)

22 comments:

  1. Alhamdulillah, akhirnya sampai juga ke rumah. Mujur tak sampai ke KL! :)

    ReplyDelete
  2. kedai sup depan spital krai tu best cheqna..lain kali jgn lupa singgah kalu tersesat situ hehe

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah smpai gak ke rumah.. seb baik x sampai ke thailand.. haha..

    ReplyDelete
  4. mama
    cheqna private la..
    nape??x jadi ke??
    huhuhu cheqna bukannya pandai sangat bab2 private2 mivate ni..

    ReplyDelete
  5. qemaishak
    lain kali kompem tak sesat..hahahaha

    ReplyDelete
  6. ct rahani
    hahahahaha...
    incik tunang kata doh..kalu sapa thailand kite padang r...=)

    ReplyDelete
  7. hehe, kita senasib cheqna... kalu kat kl ni lagi lah, harapkan GPS jerk tu pn kekadang sesat gak.. gelak je la kami some istri... muahaha

    ReplyDelete
  8. cheqna kalau hp boleh install GPS buat jek...sebab beguna tang jalan2 nehh...oehh satay jabi tu satay ape?? mcm best jek dengar tau...

    ReplyDelete
  9. sib baik tak sampai ke kemaman...ehehehe


    asha pun buta jalan..kalo gi 2-3 kali kalo org lain drive..lagi la lupa jalan....terpaksa guna gps

    ReplyDelete
  10. maszmadi
    hahahaha..
    cheqna memang failed bab2 jalan ni....

    ReplyDelete
  11. bitt
    satay jabi..
    jabi tu nama tempat kat besut..dan tempat ni glemer ngan satay..=)

    ReplyDelete
  12. asha
    hahaha
    masalahnya cheqna ni..kalu drive sediri pun kelaut jugop =)

    ReplyDelete
  13. cheqna ke kuala krai ker?anak no 2 sy lahir kat hospital kuala krai..ic no 03.hehe

    ReplyDelete
  14. ha..lupa nal tanya..dah buka balik ker?semalam private kan?

    ReplyDelete
  15. irfa
    cheqna ic 03 gak =)
    aha..cheqna pening r ngan private2 ni...
    x pelah...
    anggapla rezeki pak anon =)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~