Jan 31, 2012

~ berjimba jimba..seronok.....=) ~

assalamualaikum
cerita on hari sabtu 28 Januari 2012
jam 945am..incik tunang bagitahu dia dah ada kat luar rumah...cheqna tutup tv...terus keluar....dan kami memulakan perjalanan kami...kami kemana????
kami ke Kuantan...dengan misi mencari barang2 hantaran kami..kami ke East Cost Mall...sampai dalam kul 12 lebih...jalan punyalah hazab....sampai cheqna terdiam di dalam kereta...incik tunang dah serba salah...lalu kot jalan ni sebab dekat sikit...tapi memang hazab r...lubang sana lubang sini...cheqna jadi mabuk...serius cheqna tak cakap banyak...sebab rasa cam nak muntah je...tapi tak muntah pun..
sampai Kuantan...incik tunang nak makan dulu...incik tunang bawak makan kat restoren Taj ke restoran nal..lupa..makan nasi beriani..erm..not bad la...lepas makan baru nampak orang..hahahaha...ekceli kami bimbang sebab kan kat Kuantan ni kena letak kupon paking..kami rileks je..tak beli pun kupon tu..paking sesuka hati...incik tunang memang.....hahahha tapi alhamdulillah tak kena saman pun walaupun ramai yang sedang menjalankan tugasnya..
pas makan terus masuk East Cost Mall..dari satu kedai ke satu kedai kami masuk...solat pun kami tunaikan dalam tu je...senang...semua dah dapat...kecuali henbeg...incik tunang tak berkenan dengan design yang ada..takpelah..janji barang yang lain kami dah dapat..henbeg tu mungkin kami beli lain kali la...g KB ke...or mungkin incik tunang rajin..dia g lagi Kuantan..cheqna kalu lalu jalan bukit besi tu memang tak g la...hazabb..hehehe
kami kuar dari ECM kul 5pm..masuk kul 1pm lebih kurang..kami ni tak cerewet..incik tunang yang akan telek dan cek barangan yang cheqna pilih..kot2 ada koyak ke...rosak ke...cheqna tak la...berkenan amik je..tak de nyer nak chek2 bagai...hehehehe..yang pasti cheqna rembat selipar cap crocodile 4 pasang..hahahaha puas hati den....incik tunang pulak..kasut hantaran...kasut dia buat sahang..dan lagi satu selipar hadiah hari lahir untuk incik tunang cheqna belikan..in advance la...sebab comel selipar tu..pastu banyak lagi la barang2 lain yang kami beli untuk majlis kami la...setel...
kuar dari ECM kami try makan kat Island apebende tah..belakang ECM tu la..try makan udang bakar 3 ekor besar2 jugakla..sotong 1 ekor..tomyam sederhana, telur bungkus..nasi putih 2, sirap limau satu dan limau nipis suam satu...anda tahu rege berapa kena???RM 40...tak la mahal sangat...restoren ni baru sebulan beroperasi..ok la...tak dela mabeles sangat...biasa2 saja...kami nak makan kat situ sebab tengok kain rentang disepanjang jalan..jadi try jela..
siap makan...kami nak balikla..misi dah setel kan...so kali ni incik tunang balik ikut dungun...jalan ok sket kan...on the way balik..kul 9pm kami bereti kat mesra mall jap...incik tunang nak tengok henbeg...sambil2 kami terus je solat kat dalam tu..ada henbeg yang kami berkenan tapi besar sangat..incik tunang kata kalau dah ada baby takpe..sebab boleh sumbat pampers baby dalam tu...hamboiiii....jadinya...tak beli pape la..makanya kami terusla balik....
sampai umah cheqna kul 1045pm...incik tunang sembang2 ngan ma jap..sebab ma dah balik umah dari kelate tu...terus incik tunang balik...kul 1145pm incik tunang sampai umah dia..
alhamdulillah...satu bab dah selesai...masih banyak lagi perkara yang perlu dibuat...insyaallah..moga2 Allah mempermudahkan urusan kami...
ouh....gambo tak de..sebab macam malas nak menyenap2 gambo ni =)

14 comments:

  1. Sy rs mcm jauh je Kuantan ngan Ganu tu. Rajin betul Incik Tunang awak bwk gjln2 shopping brg kawen.

    Makan kat Kuantan bukan mhl2 belaka ke?

    ReplyDelete
  2. pok amai amai
    dari umah cheqna dalam 2 jam setengah ke jam r drive...
    sambil2 dia nak ajak cheqna jenjalan..
    mahal erk????

    ReplyDelete
  3. Kira sehari suntuklah ye cheqna shopping huh... penat tapi puaslah juga dapat apa yg dikehendaki

    ReplyDelete
  4. berjimba jimba pas kawen lagikkk sowonok tau Cheqna...heeeee~

    ReplyDelete
  5. senanglah dik, ada tukang belek, tukang telek
    hehehehhe....kalau akak kena belek2 gak takut kang beli memahal tetiba baru sedar ada yang tak kena rugi je kan?

    ReplyDelete
  6. kenduri nt jgn lupe pngggil tau.=)

    jom hayati sebentar..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

    ReplyDelete
  7. Sallam Cekna,

    Semuga dipermudahkan urusan perkahwinan nanti,
    Bila tu??

    ReplyDelete
  8. mcm dah nak dekat sgt dah cheqna tarikh ko ni...

    neves tak? hahaha...

    ReplyDelete
  9. Beli awal2 tak kalut sangat kan cheqna, lega rasa bila selesai..moga persiapan lancar:)

    ReplyDelete
  10. skrg ni mmg tgh sibuk cari barang kan...sampai majlis akan sibuk...ehehehe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~