Jan 27, 2012

~ bantu cheqna ~

assalamualaikum
makluman..ni bukan muka cheqna...ni cheqna rembat kat google..hahahahaha
cheqna memang nak sangat cari produk yang boleh mengecilkan liang roma ni...cheqna tak pakai mekap...muka cheqna ditepek ngan bedak anakku je...time malas...time rajin up sket tepek bedak miyami..cheqna memang tak pakai toner ke..just pakai krim muka je..cap olay...tu je...yang lain memang tak r...jadinya cheqna sedang mencari2 produk yang boleh kecikkan liang roma ni...ada sesape leh bantu tak??bukan bantu beli produk tu...kalau nak beli nak bagi pun alhamdulillah..bertambah pahala anda membuat kebaikan kikikiki...
mungkin ada cadangan dari anda2 semua...kot2 cheqna leh try..thanks yerr... 

26 comments:

  1. Mama pun tak pandai tentang produk penjagaan muka ni. Cuma akhir2 ini, atas sokongan suami - mama mula menggunakan set Safi Rania. Akibatnya, muka mama mula ditumbuhi jerawat! (dah remaja semula ke apa kulit muka mama ni? hehehe...)

    ReplyDelete
  2. Cheqna sayang... kalau ikut mata kakaklah kulit cheqna dah mulus kenapa nak mencuba sesutu yg bimbang tak sesuai. Muka yg penting mesti nak ada cleanser, toner dan moisturiser. Cream tu tak perlu sangat... Baik pergi ke beautician...

    ReplyDelete
  3. betul tu kakzakie.. saya tengok dah cantik dah kulit cheqna..
    saya pun cam cheqna.. pakai bedak baby pureen je.. x pakai krim ape²..

    ReplyDelete
  4. mama
    kang tetiba jadi macam cik ta kan..
    hehehehe...nak jugak pakai safi rania tu....mama memang naik jerawat erk???lain2 simptom ada tak ma??

    ReplyDelete
  5. kakzakie
    alhamdulillah..muka cheqna tak de masalah cuma liang roma je la besar...
    tu je

    ReplyDelete
  6. Hana dulu pun pores besar..tp Hana wat masker at least seminggu sekali..guna jenama Dr Freeman, jenis oat. Alhamdulillah , Sekarang takde masalah lagi:)

    ReplyDelete
  7. ramai yg kater safi rania gold tu..serum dia elok utk pori yg terbuka..

    ReplyDelete
  8. sama mcm kakzakie tuu..yg penting ada cleanser, toner dan moisturiser...yg lain tu tak pyh la kot2..silap2 ada jerawat la plk nnt...

    ReplyDelete
  9. tak terer sgt bab2 ni...seniri pun tgh problem mcm cheqna..nk kecik kan jgk pori2 yg besar2..hehee

    ReplyDelete
  10. rietta pown xpndai....tapi bb cream bagus cekna.....bleh tutup semua cacat cela...parut ke liang roma ke....semua boleh....dah xyah tepek bedak ke toner ke....

    ReplyDelete
  11. BUI PUN SETUJU DGN MRS EADY..BUI GUNA SAFI MMG SANGAT PUAS HATI..*_*

    ReplyDelete
  12. cheqna kan netural beauty.. klu nak pakai pun kena tgk jugak takut nnt muka yang dah ok jd tak ok pulak...hehe...akak just pakai tonner safi rania jer...

    ReplyDelete
  13. samalah lia pun tercari2 jugak cheqna.. :)

    ReplyDelete
  14. NATURAL BEAUTY LA CHEQNA NI TAK PAKAI PEPE PUN DAH BERSERI

    ReplyDelete
  15. hurm cheqna, rasa maybe pakai krim je kot, tak complete, biasanya cleanser, toner n moisturizer cam Kak Zakie ckp tu... n leh tanye kat beautician... produk apa yg bagus tu, Me tatau le...coz saya pakai campur2, hahahah~

    ReplyDelete
  16. masz gn set safi rania gold, alhamdulilah xder plak jerawat tumbuh n kulit muka licin..
    cm bekas jerawat zaman belajar dulu x ilang lagik, x tahu nak gn aper.. huhu

    ReplyDelete
  17. safi rania gold.. byk kwn2 bg feedback yg bagus.. sy pun cam berminat nak try.. sbb liang roma sy pun besar gak.. huhu..

    ReplyDelete
  18. cheqna...tak yah la pakai.....takot nanti da gebu2 naik jerawat plak.....risau tau ...huhu ..sy pon xde pkai produk pape.....cuci muke cam biase je gune garnier

    ReplyDelete
  19. Jaga pemakanan...itu yg boleh ckLah cadangkan, untuk anak-anak remaja ckLah juga!

    ReplyDelete
  20. pkai toner lebih2 lg yg ada AHA if tk silap...mr google pun ada bleh tanya..hehe,akak tk berapa arif

    persoalan kat belog akak tu menu yg best tu gambo mmg tk jelas tp akak dh cerita dgn jelas dlm entry nama menu tu..cuba baca sekali lg :P, boleh cuba order memang terangkat..

    ReplyDelete
  21. selalu guna toner kot. sbb dia mcm kecilkan liang roma...... yg lelain tak tau. sy pun ada mslh sma gak

    ReplyDelete
  22. datang singgah ke sini...baca entri tadi..kancil ndak dapat menolong...

    ReplyDelete
  23. cheqna sayanggggg....sila basuh muka dengan air batu or air sejuk...lepas balik kerja hokeh ;)

    ReplyDelete
  24. ohhoooo masalah kita serupa...bleh la korek tips2 kwn2 kat sini =)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~