Dec 5, 2011

~ sangat indah bila bersama..~

assalamualaikum
seperti semua sedia maklum...cheqna ada pogram kat KIST pada 30 November 2011 sehingga 1 Disember 2011..jadinya meh layankan sekitar aktiviti cheqna kat KIST Kuala Berang ni...alhamdulillah cuaca sangat mengizinkan kami mengadakan aktiviti...tak hujan okeh...sangat bersyukur kepada Allah SWT..
ni masa pendaftaran...seramai 60 orang anak klien jabatan kami ( penerima Bantuan JKM ) yang dipilih untuk menyertai program ini..semuanya free ok....bakti bahagian kami untuk anak2 penerima bantuan..ye la...nak g summer camp kompem diorang tak mampu..almaklumlah berbayar....datang dan balik kami uruskan...pendek kata semua kami uruskan....anak2 klien ni bawak body je...=)
cheqna amik bahagian pecah ice (baca ice breaking)..stat kul 5pm sampai 630pm...ghasak..macam2 mende cheqna buat..memula malu..lepas tu ngan psychologist turut serta...tak ketinggalan student KIST ( dip Psikologi) turut serta....memang syok..time ni tengah nyanyi lagu tema program kami..yang bertajuk...ermmm ape erk...ala..kejap nak google..ok..tajuknya jalinan dendangan kumpulan in team..
nila koleksi psychologist yang terlibat.....yang hujung tu anak buah kak oya...kak oya je ada anak  buah..kami2 kat daerah lain lum ada anak buah....kak uda ( 3 dari kiri yang sedang berkheripuk tu ) ada poblem masa pogram berjalan..tapi demi komitednya dia pada keje...rela teruskan jugak program ni sampai habis..kagum ngan kak uda walaupun kami tahu dalam hatinya sangat runsing memikirkan hal anak dia...bagi cheqna..kalau kita always jadikan anak sebagai halangan memang tak akan kemana la kerjaya kita ni..uikss..jap..jangan cakap cheqna cakap sedap sebab cheqna lum kahwin n ada anak....jangan camtu...cheqna tengok contoh orang lain..macam dah budak opis cheqna..kak oya...malah kak uda sendiri...ok je ngan keje walaupun ada anak...kak oya tu..anak 3...tapi keje tetap jalan...belum pernah cheqna tengok kak oya jadikan anak sebagai alasan...dah anak 2..molek2 ada turut bawak anak datang opis masa bertugas banjir..kiteorang pun elok je layan anak dia main..semua orang tak sama...tapi kena bijak la...harap2 cheqna akan dapat harungi semua ni nanti..cheqna suka bekerja...dan insyaallah...tak akan jadikan anak sebagai alasan suatu hari nanti..insyaallah..
with our boss..yang hujung sekali ni....baru balik dari menunaikan Haji...tengok kepada fizikal kami psychologist Terengganu memang orang tak berani r ajak main futsal..hahahahahaha
yang ni dengan satu2nya kumbang diantara bunga...erm...kepada orang berkenaan..sila percaya..shahlan memang ada di Kuala Berang selama 3hari2malam...dia tak pergi ke lain ok=) hahahahahahaha
dengan kak zie..kan ke psychologist beso2 ni...ada bran nak lawan futsal????muahahaha..mati haku kalau kak zie baca ni....kak zie..ai pun gebu gak....lalalalalala
harap kak oya je kecik...kak oya yang tepi sebelah cheqna ni.....yang lain???memang jangan harap nak kecik r..hehehehehe..yang ni masa penutup ni....kan ke motto kami bergambar walau dimana saja berada..jadi jangan heran r nape gambo banyak =)
sebelum kami semua balik.....memang besh kalau kita bersama2 kan??kalaulah perkara itu benar2 terjadi..harap2 kita still bersama2 gak.....love u all la....=)

5 comments:

  1. best lah ada program macam ni...
    keja ngan swasta -- jangan harap lah!
    hiks

    ReplyDelete
  2. seronok la joint benda2 camni.... office dela co trip pun x ada..... gov jgk yg untung... best

    ReplyDelete
  3. perkara apa yang akan terjadi?

    rombakan?

    ReplyDelete
  4. cheqna.........

    syok la buat kerja amal ni kan...moga Allah swt melimpahkan rezeki pada kamu....

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~