Dec 23, 2011

~ ke cyberjaya....seronok walau ada kesedihan....~

assalamualaikum..
20 disember 2011..selasa...10 pagi..
cheqna drive dari umah...memula ke opis dulu sebab nak amik sutera dari faridah...kakak incik tunang nak tengok...dari opis terus ke KT...janji ngan incik tunang nak jumpa kat AZ Selera Timur...sebab mrblack akan dijaga oleh incik tunang sepanjang cheqna g KL eleh...sehari je pun mak jema oii 
sampai kat AZ Selera Timur ( Kedai Makan ) area kul 1120am...incik tunang ngan adik dia..kami bekpes dulu kat situ...sebetulnya janji ngan wani..shahlan..izarina...joe kul 12pm gerak ke KL..tapi ada sikit masalah...wani lambat gerak dari setiu..so tunggu wani dulu la..jadinya cheqna temankan incik tunang g JPJ sebab Incik tunang nak sambung lesen...dah mati seminggu yang lepas...biasalah....
kul 1 lebih cheqna masih kat JPJ...jadinya suh diorang amik cheqna kat JPJ jela....g amik izarina kat STB...berhenti makan tengahari kat kedai mek bioh...cheh..bajet korang tahu kat mana kedai ni kan??hahahah ghasak...orang marang tahu r kat ane...hehehehe..sedap wooo....dalam kul 2pm gak kami memulakan perjalanan ke KL...berhenti solat kat Gambang kalu tak silap...pastu terus je la perjalanan....
with izarina...masa ni kami makan malam kat kampung baru...memang dah kul 10 lebih dah masa ni...cheqna punyalah ngantuk...almaklumlah..biasa tido awal.....
dlm van nak balik hotel...kak oya!!!!!!! sila jeleh....muahahaha...kami bersenang lenang dalam van ni kak oya oi....
dlm dewan masa sape ntah bagi talk...perghh..jahat giler statement cheqna...ekceli kami sampai awal kat cyberjaya ni..dah daftar...kami g makan dulu..mana leh tak bekpes..nanti tak leh fokus...perghh alasan..padahal memang tak fokus pun....well.....err..gambar ni menyebabkan ku tersenyum keseorangan..sebabnya..nampak kan shahlan???boleh dibantainya layan tenet dalam dewan ni dengan mengatakan itu adalah wifi...padahal simkad broadband cheqna yang dia tak buang dari samsung galaxy dia tu...hahahaha..yela..masa otw dari trg ke kl dia bantai layan tenet dalam van dengan menggunakan sim bodben cheqna...sudahnya..sim tu ada ngan dia r skang ni..sib baik cheqna pakai streamyx..kalau tak..memang tak berhapdet r...hehehe..shahlan shahlan...kalu dang mari lorat gaduh dia gak.....=)
izarina..farina..zuria ernie (kelate mari) kak siti..dan kak zie...well..ni lepas lunch...kan ke bergambar dimana saja adalah motto kami...jadi ini adalah buktinya....ibu bab bergambo tak dapat join...hahaha sape lagi kalau bukan kak oya...dia sedang berseronok balik johor....almaklumlah bukan senang kak oya nak balik jupe ayahanda dan bondanya...=)
apemacam??ada yang jeles ke???ghasak...jeles la tu cheqna tak bergambar ngan dia...muahahaha..gelak jahat..kalau yang lama dah baca blog cheqna mesti ingat ni sape...kali last cheqna jumpa dia tahun 2009 rasanya...intake sama ngan cheqna...2008...wak...atau nama sebenar sudarman....kije kat PKMD Muor....kalau jumpa wak ni memang sangat happening dan giler sangat2....bila dah lama tak jumpa memang havoc giler r....
ramai sangat teman2 lama..junior2 yang cheqna jumpa kat sini..gerak balik kul 530pm...tapi tak terus balik...cheqna n the gang g sogo dulu...,muahahaha..bukan senang nak datang sini...n guess what...cheqna habiskan RM500 sebab beli tudung annisa....kat trg susah nak cari tudung cap annisa ni...besh pakai tudung ni...cheqna tak tipu..mencerlung incik tunang bila cheqna bagitahu..
dalam kul 830pm gerak balik...berhenti solat dan makan kat temerloh...pastu teruskan perjalanan balik kul 1030pm...memang tido r...sian driver kami...sudahnya kul 1230am dia pun berhenti tido jap kat hentian kuantan...sambung perjalanan..sampai kemaman hujan lebatla plak..jadinya tak drive laju r...cheqna sampai kuarters stb marang kul 4am..izarina balik tido umah mertua dia..cheqna tido sensorang r situ..lagipun incik tunang tak kasi cheqna balik..sebab tu dia tak ikut cadangan cheqna suh tinggalkan kete kat kuarters tu..dia tahu doh cheqna akan balik gak umah walau kul 3,4 pagi sekalipun..hehehe
sudahnya...kul 10am pagi tadi incik tunang datang amik...cheqna balik umah..manakala incik tunang ngan adik dia ke Paka...ada kerja...penat??memang sangat penat...tapi enjoy la kat sana....walaupun ada berita sedih....=( takpe Allah bersama kami...
ok...selamat bekerja bagi yang bekerja..cheqna bercuti sehingga 31.12.2011....hehehehehe
panjang erk n3 ni??ghasak...hahaha...eh....ada sesape leh ajarkan cara tuk privatekan blog tak??? 

14 comments:

  1. klu cheqna tau nak private blog..bgitau..akak rasa nak buat juga..

    ReplyDelete
  2. cheqna, jgn private, saya nak masuk blog cheqna sentiasa...cheqna, tak sempat jumpe2 mase cheqna kat sini...huhuhuhu....

    ReplyDelete
  3. nape cheqna nak private kan blog???... sedih la nnt akak x der kwn lg...hehe

    ReplyDelete
  4. teras kepenatan bila baca entry cheqna ni...
    banyak betul aktivitinya..

    ReplyDelete
  5. Bz sokmo cheqna ni...bakpo nak private blognyo?

    cara nak private design-setting-permission-kat bahagian blog reader pilih only blog author @ only people i choose.

    harap private meta jah la deh hehe

    ReplyDelete
  6. Jalan jauh sesekali shoppin tudung berbaloi juga... Lagi best cuti panjang Cheqna... selamat bercutilah. Eh.. Cheqna menikah ke?

    ReplyDelete
  7. wah RM500 utk tudung saja?.. bestnyer..... wanita dan shopping x dpt dipisahkan kan..... best best

    ReplyDelete
  8. nak privatekan blog? leh TENGOK SINI

    tp kalu blh mbik la yg tengah2 tu, then jgn lupa invite masz yerk.. hehe

    ReplyDelete
  9. owh cheqna p cyberjaya kahhh...haritu sempat buka jek blog cheqna tapi tak sempat baca pastu double IS dah konker...terus ntah mana2 sesat...adehhh

    ReplyDelete
  10. Panjang n3....satu je nk ckp,cantik baju kurung cheqna.....lain kali bleh sruh it beli byk2 skit :)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~