Nov 25, 2011

~ tabahlah duhai hati..~

assalamualaikum
malam tadi..kul 2pagi sampai umah...sebab area kul 10 malam..kami ( cheqna..wani..faridah iwan dan pjan ) ke kampung Tok Lawit..ada penduduk berpindah...terus kami gerak ke sana...terpaksa lalu jalan alternatif sebab jalan utama dah ditutup....
sampai Kg tok lawit terus buat pendaftaran..ramai gak...dalam 15 keluarga...sedang berurusan disini dapat kol dari pejabat...kampung kuala ping pulak naik air dan ada penduduk berpindah..sebab kampung ni bersebelahan..terus gerak g sana..sini dalam 25 kuarga..bayangkan..kemain penat menulis...dengan waktu yang dah berganjak ke tarikh lain dah..mengantuk tu kami tak kisah sangat...yang kami kisahkan adalah air yang main naik...dan kami bimbang kami terperangkap...alhamdulillah Allah tolong kami...
siap semuanya..kami balik opis...dan cheqna..faridah n wani balik umah....yang laki stay kat opis..sampai umah cheqna tak cakap banyak..tanpa sempat basuh muka basuh kaki...terus kuak lentang gaya bebas..mujur solat isyak dah dilaksanakan kat opis...sangat letih...ye la...sebelum ni kul 9mlm dah tido..=)
hari ni???cheqna tak masuk opis...cheqna terus ke Kuala Terengganu sebab cheqna kena bagi talk kat Wisma Peladang untuk satu program bersama pesalah2 muda...mak aih....cheqna g bagi talk dengan tanpa ada power point sebab cheqna tak sempat buat..tapi alhamdulillah...segalanya berjalan dengan baik...cheqna ubah cara bagi talk la..so tak dop power point pun still boleh buat...alhamdulillah..
habis talk...makan dulu...g solat..terus g KWSP jap...n then terus balik...hari ni trg kan balik awal...sampai umah kul 3 lebih..terus letak kepala...cheqna sangat rasa ting tong...tak cukup tido kot....banjir masih berlaku...esok plak cheqna bertugas...hujan tak la lebat tapi still hujan....
doakan moga baik2 aje ye..thanks..

14 comments:

  1. Sibuknya Cheqna....jaga diri tau walaupun sibuk.

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah, Allah akan beri kekuatan kepada anak mama and the gang. Takde power point pun boleh jadi power rangers. :)

    ReplyDelete
  3. assalam, memang Cheqna kurus...kalau buat keja mcm ni...

    >>....ORANG KATA CHEQNA KURUS

    ReplyDelete
  4. cayork cheqna! cayork cheqna! demi negara, agama dan bangsa.....

    ReplyDelete
  5. kesian pada mangsa banjir...harap semuanya selamat...

    ReplyDelete
  6. selamat bertugas kepada mereka yang perlukan pertolongan .. dalam pada tu, jaga diri baik-baik.

    tahniah kerana beri talk tanpa power point. mula2 baca uncle ingat tak ada point .. ~sahlah mata dah rabun~

    ReplyDelete
  7. tu lah kan.hujaaaannnn je.moga selamat semuanya cheqna.sory lama tak dtg jenguk.bz sket =)

    ReplyDelete
  8. penatnya cheqna..
    tak apa..masih muda,bnyk timba pengalmn bnyk wat kebajikan..
    moga Allah permudahkan urusan, amin..

    ReplyDelete
  9. mesti sibuk sampai bulan 12 ni...

    pej kami lak relaks sampai bulan 12...relaks la skit

    ReplyDelete
  10. semoga tak de apa2 yg serius berlaku....lama tak tengok cheqna...thanks sudi komen saya...la ni baru sempat singgah sini...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~