Nov 2, 2011

~ supriseeeeeeeeeeeeee~

assalamualaikum
1 November 2011..cheqna dah ingat dah hari ni ada birthday seseorang...as usual..cheqna bab nombor memang cepat ingat...tapi kalau bab jalan..huh..hampeh..=)
hari ni bebudak ni ada meeting bab pembayaran...so cheqna tak terlibat...x sempat bekpes...sudah bebudak ni meeting area kul 10 lebih...terus g breaklunch..lapar Allah saja yang tahu..so..kami terus tibai nasi kukus...alhamdulillah kenyang....balik opis sambung kerja...pastu baru teringat rupanya hari ni birthday nisa...ape lagi...cheqna pun g ke bilik nisa...lalu depan wani...bagitahu wani...so kami secara berdua g nyanyi happy birthday kepada nisa....amik ko...berair mata nisa terharu..=)
pastu....dalam kul 1255pm..wani datang bilik cheqna...bagitahu nak beli kek untuk nisa...ape lagi...on je la..yang beshnya nak kuar kete kami semua kena blok..so bantai kete nisa r...birthday gurlz punya kereta digunakan untuk membeli kek..=) cheqna siap beli yang tembak2 tu....saje..=)
balik opis...panggil si Faridah n Linda...wat plan...plannya..kami ber4 duk lam bilik cheqna...dan cheqna akan kol nisa suh masuk bilik cheqna konon2 ada berita serius la nak disampaikan...kononnya si nisa ni ada wat salah aka ada skandal ngan si tukang tilik opis cheqna ni...so bila nisa masuk bilik..cheqna memang dengan muka serius r tanya nisa...nisa dah muka cuak...linda plak memainkan peranan dengan baik..faridah pun sama..wani???duk gelekek suka bawah meja....tak koser nak main2kan nisa lelame..sebab mata dah bergenang.....tadaaa..kami tarik mende alah yang berbunyi  tula...yang beshnya faridah dan linda punya tak jadi...hahahaha..saksikan gambar2 ye...
kek untuk nisa..kecik je...sebab kami kan tak prepare dan tak bajet pun.....tapi besh...
wani..faridah...linda...bilik ahkak jugak jadi mangsa =) masa ni nisa tak dipanggil lagi...
terkena..atas meja tu mende alah yang kami tembak2 tu...nisa dah menjerit..hahahaha..berjaya...
birthday girl mengutip sampah sarap...
kami with birthday gurlz..rasa macam sweet je hubungan persahabatan kami....moga hubungan kita kekal selamanya...
wani nak jugak....gigil pun gigil la...
potong kek...
walaupun kecik2 je...harap nisa berpuas hati la walaupun kami berjaya permainkan dia...belakang nisa tu si tukag tilik
sweetkan kami????=)
moga persahabatan kita kekal selamanya walaupun korang semua dah bergelar PUAN...huhuhu doakan cheqna cepat2 bergelar PUAN ye....=)
cheqna makan ceri je..kek tu makan sket je...sebab sakit kepala hokeh..biasa r coklat kan...
pemalas punya birthday girl...malas nak g amik pinggan...makan atas kertas a4 je....sabo jela bebudak ni...si Faridah...cantik mulut..muahahahaha...pepun memang besh hari ni...
kakiku punya nota : petang cheqna g umah incik tunang...nak tengok baby...tapi ada kejadian menakutkan berlaku..tunggu..next n3 okeh =)

27 comments:

  1. anak2 dara & mak dara suka bila bab2 celebrate besday nie. geng2 budak sekolah lelaki lak kureng sket bab2 gini.... selalunya buat derkkkk jer lah. doh pesseng dio, dok gitu boh?

    ReplyDelete
  2. imanshah
    dok...nisa nok nikoh doh 11.11.11 ni..
    hok baju pink tudung pink masih anak dara
    muahahahaha..tapi not available dohla...
    sekian harap maklum =)

    ReplyDelete
  3. mama
    haji mez kuar semalam...x dapat join..iwan pun tak de..kusus..=)

    ReplyDelete
  4. Bestnya bila dpt surprise birthday party mcm nie...seumur idup sy, mmg tak merasa g. Melainkan kena simbah dgn air sabun. Hahahaha!

    ReplyDelete
  5. mmg sweet...harap hubungan korang sweet mcm ni sampai bila2...

    ReplyDelete
  6. Happy Birthday Nisaa.....tumpang sekaki...hihi...memang sweet la geng bas sekolah cheqna ni ...:) :)

    ReplyDelete
  7. betul, tak kisah kecik besar kek
    yg penting inagtan tu...

    persahatan yg penting kan...

    ReplyDelete
  8. mrs eady..
    cheqna dok tahulah sedap ke dop kak
    sebab cheqna dok makan mana...sedap jugak la..=)
    ape yang cheqna cakap ni..hehehe

    ReplyDelete
  9. wida
    yup
    memang besh la...
    semuanya secara spontan

    ReplyDelete
  10. fara
    besh gak kena simbah ngan air sabun tu
    hehehe

    ReplyDelete
  11. misya
    besh gak walaupun tak prepare ni
    sebab agenda 'jahat' secara spontan menjadi =)

    ReplyDelete
  12. mamanoriz
    persahatan???amboi...typo ye???
    hehehe
    yup yang penting persahabatan kami...

    ReplyDelete
  13. oya
    yup..date cantik hari ni...tapi sesuatu yang malang berlaku pada cheqna pada tarikh ini..=(

    ReplyDelete
  14. surprise party memang besh.. sonok ye chegna kalau dpt geng opis yg sekepala.. sy lak berdua je kt opis.. lain bangsa lak tuh.. tp walaupun berlainan bangsa kami ok.. sekepala gak la.. hiks..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~