Nov 20, 2011

~ kalau dah habit...memang tak leh buat pe...tapi jangan menyusahkan orang lain boleh???~

assalamualaikum
tajuk kemain panjang...geram ni..
kisahnya...
susah bila perokok2 tegar ni tak fikirkan orang lain...just fikir untuk diri sendiri je..cheqna memang tak kisah korang nak merokok sepuluh batang sehari pun....10 batang seminit pun..memang cheqna tak heran dan tak kisah..sebab korang bukan mintak duit dari cheqna pun nak beli rokok tu...bukan korang mintak tolong cheqna pun untuk beli rokok tu...memang cheqna tak heran dan tak kisah..tapi yang cheqna heran dan kisahkan adalah tempat korang merokok..
signboard ni??bersepah2..tapi ada perokok tegar ni ikut???memang tak la kan...secara jujurnya memang cheqna lemas dan rimas bila terbau asap rokok...kalau kat open air tu memang tak leh nak kata apa r...tapi cheqna cukup sedih terkilan dan geram bila dalam ekon pun perokok tegar dibantainya merokok...cukup2 sedih..
susah tau nak fahamkan perokok tegar ni...kesian pada kaum hawa yang dah berumur...lemas..rimas terpaksa tahan bau asap rokok...cheqna yang muda ni pun boleh sakit kepala tatkala terbau asap rokok dalam ekon..masuk opis pagi2 pun dah terpaksa bau asap rokok..sangat sakit kepala...kadang mood untuk bekerja boleh hilang bila terbau asap rokok...macam iwan..dia memang perokok..tapi dia reti menghormati orang lain...isap rokok luar dari opis..kalau makan bersama pun dia lari jauh sket dari kami untuk merokok...tapi kalau jenis yang memang tak leh wat keje kalau tak merokok memang susah r..bak kata orang ganu sambung putung..means rokok memang kena always ada di bibir...perghhh...memang lemas...sakit kepala..
bukan cheqna dan kawan2 yang lain tak pernah tegur...tapi malangnya teguran kami tak pernah diambil kira...nak buat camana....susah tau..kalau cheqna mengandung memang cheqna akan tutup r pintu bilik cheqna..biar r orang nak kata sombong pun...habis dah lemas ngan bau asap rokok..nak wat camana kan...cuma kami kaum2 hawa terutamanya memohon pengertian dari kaum adam yang merokok....silala hormati hak kami...apa dosa kami sehingga terpaksa menelan asap2 rokok itu??bahaya lebih kepada second smoker iaitu kami....tak baik kan???
kadang malas nak cakap banyak ngan perokok ni sebab memang kompem tak kan menang kita...ada je jawapan dari mereka2 ni...haishhhhh 

10 comments:

  1. huh...wt sakit hati je....sy mmg x suke sgt2 dgn rokok dan x suke skit dgn perokok ni...jd sy mmg akan tunjuk dpn2 yg sy x suke...huhu....
    x kisah le die nk terasa hati ke x *mmg niat nk suh die rasa bersalah,tu pon klu die paham la..=(

    ***sgt2 tensin dgn asap rokok yg melemaskn....

    ReplyDelete
  2. Kena kuatkuasakan u ndang2 mendenda mereka semaksimum mungkin dengan serta merta kot. ;-)

    ReplyDelete
  3. perokok tegar susah nak hilangkan habit..

    duduk kat sebelah org merokok lebih bnyk bahayanya drp org merokok tu..sabau jelah..

    ReplyDelete
  4. daam lift pun ada yang hisap cheqna..rasa nak je hempuk kepala die dgn helmet...

    dah la buat muka
    ADA AKU KESAH???


    eee..geram..lagi2 kita dgnanak kecik

    ReplyDelete
  5. Suami sy seorang perokok. Bila cerita bab rokok, ley jdk gaduh. Macam mana? Letih....

    ReplyDelete
  6. hate..tak sukeeeee...busuk..kadang2 nak je pegi dekat orang tu ....pastu bagi seketul kuih ..soh dia makan ..kalau dia tak nak...paksa jugak..makan..makan..kalau dia macam pelik apesal paksa-paksa....nak cakap pada dia..tulah yang kami rasa ...kami tak nak asap rokok kamu tapi TERPAKSA sedut jugak........

    ReplyDelete
  7. xsukerr bau rokok...


    tp pasrah ajer ler....bakal laki ku perokok hahhaaa~~~~~

    ReplyDelete
  8. hehehe...saya dulu pernah menjadi perokok tegar setelah lebih 20tahun merokok. kini saya telah berhenti selama hampir 4 tahun. saya juga amat memahami situasi kedua2, iaitu perokok & bukan perokok. masa ke stadium tgk bola pada hari minggu yg lepas, ada perokok di sebelah & keadaan ini cukup merimaskan saya walhal dulu saya juga pernah merokok. sudah sampainya kerjaan leuaskan tempat larangan2 merokok

    ReplyDelete
  9. sya syukur sgt dpt husben tak merokok...
    dan ayah, abg serta iapr pun tak merokok... syukur...

    tpi terjumpa dgn org tak paham bahasa ni mmg rasa nak cucuh je muka dia...huhuuu

    ReplyDelete
  10. tak suka bila org menghembus asap rokok tanpa rasa segan silu

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~