Nov 1, 2011

~ jatuh cinta lagi...~

assalamualaikum
yuhhhhhhhhuuuuuuuuuuuuuu..moning semua.....sihat ke????
skang kan...hujan dah melanda trg ni...tapi takla banjir lagi...katanya banjir besar...so kami sedang sibuk buat persediaan r..menghantar bekalan banjir...sakit belakang2 cheqna...mana taknya...dengan angkat berasnya..susu..gula..teh..kopi..minyak..garam..tikar..selimut..kain batik..kain pelikat..air mineral...ape lagi erk..maunya mak jema tak pengsan..hari ahad hari tu..balik umah memang sakit sangat2..sabo jela...takpe..berkhidmat demi masyarakat..
dalam sibuk2 tu..sempat jugak cheqna baca novel tau...skang dah beralih dari alaf 21 ke karya seni dan kaki novel....syok.....3 novel tu sampai ahad baru ni...kau tercipta untukku dah habis baca malam ahad tu jugak..skang sedang baca awak sayang saya tak...besh r citernye..santai...incik tunang kata membazir..arghh ghasak..lelaki..bukan ye reti nak hargai novel ni....hehehehehe..
skang dari 5 buah novel yang dibeli..lagi 2 tajuknya yes boss dan seandainya...hanya 2 lagi yang belum habis dibaca..satunya yang sedang dibaca skang la..dan lagi satu jauh dari cinta...semalam cheqna tempah lagi 9 buah novel yang totalnya RM 145.00..memang incik tunang membara kalau tau ni...hahahahaha...bila semangat membaca sangat tinggi..cheqna memang tak berkira mana nak membeli ni...takpe..pandai2 la bajet kan...=)
lambatnya habis waktu opis ni...leh sambung baca...hehehe...terbuai2 tau baca novel ni...bak kata kesayangan cheqna la...wehi koya....kehkehkeh...ouh...hari ni nak g tengok baby...ekceli kakak incik tunang dah selamat bersalin semalam...masa scan baby girl..sekali kuar baby boy...nanti cheqna update ye....daaaaa 

22 comments:

  1. ubat tidur saya ialah dengan membelek buku2 tebal. baca tak sampai satu helai dah konpem melayang entah ke mana

    ReplyDelete
  2. wah ceqna , ni betul2 kaki novel nie , amy dah lame tinggalkan zaman novel nie..sekarang dok gila baca buku motivasi je dan bisness book...

    ReplyDelete
  3. dah lama sangat aku tak beli dan baca novel. terakhir, puisi Muhammad yang panjang berjela oleh A.Samad Said tu....

    aku nak cari buku hikayat-hikayat tulisan zaman moden. tak ada. Ada tak sesiapa yang menulis novel gaya hikayat purbawara dan bahasa purbawara lagi?

    ReplyDelete
  4. Baca novel memang berhantu selagi belum tamat... Tengok baby bestnya:)

    ReplyDelete
  5. kak sya suka baca magazine,tak kira la jenis apa pun.

    ReplyDelete
  6. boleh pinjam wat bekal ke bali dua tahun dari skang.

    baca sambil santai kat saranam eco resort. hahahaha

    ReplyDelete
  7. Kerja tu kerja juga, anak mama weiii... kesihatan kena jaga. Jangan lasak2 sangat angkat barang yang berat2, tubuh badan tu nak pakai lama... :)

    ReplyDelete
  8. Cheqna punya keje nie mcm best je.

    Dulu sy berangan nak keje dgn jabatan kebajikan tau. Tapi takde rezeki...

    =(

    ReplyDelete
  9. salam cheqna, dah lame tak mengkomen ke sini..

    akak pun suke bace novel² ni..tp itu dululah, skang ni nak bace paper pon tak boley, hukhuk..pe pon tak boley..

    ReplyDelete
  10. saya pun dah lama tak baca novel..buzy betul..tp dalam pantang ni ingat nak baca novel banyak2 kotl..hehe

    ReplyDelete
  11. best ye cheqna...
    harus kak ain nak gi carik ni...baru2 baru jer habis bace novel MAID..best jugak..

    ReplyDelete
  12. best ye cheqna...
    harus kak ain nak gi carik ni...baru2 baru jer habis bace novel MAID..best jugak..

    ReplyDelete
  13. Emm akak tk berkesempatan nk baca...kalau nk baca ni tk boleh ada ganngguan...kena start kasi habis terus...bru bleh feeling kan? kan?

    ReplyDelete
  14. skrg ada anak, dah x musim bc novel dah... dulu ms studyrs setiap kali Alaf21 ada kuar novel baru, mesti beli, sekarang nan hado.. huhu

    ReplyDelete
  15. sy pun suka baca novel.. tp biler dh ader anak kecik nih minat trpaksa dihold dulu.. kekangan masa.. huhu..

    ReplyDelete
  16. hurm.. su pun sama .. ada satu buku rak khas untuk novel jek..... kalau dah baca ralik sampai tak moh berenti..huhuhu

    ReplyDelete
  17. alahai bestnyer kalauler ku punya masa nak membaca novel ini.. selalulnyer tak cukup2 masa dibuatnyer.. memang kalau bac novel terasa cam jatuhcinta lagi kalau noveltu novel cinta...

    ReplyDelete
  18. mummy dulu-dulu memang suka baca novel..tapi bila dah berumur ni, tidak lagi..mata dah rabun...

    ReplyDelete
  19. membaca buat kita leka sebab nak habiskan jugak kalau dah mula.... huhu....


    kRina baru habis baca novel Usah Menangis Sayang - Aini Marisha dan Rabiatul Adawiyah..

    ReplyDelete
  20. lia beli 2 buah buku tapi tak start2 baca lagi.. aiyakk malaskan lia ni.. heee ^___^

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~