Nov 22, 2011

~ ilmu Allah ni luas...tak kan pernah habis...~

assalamualaikum
salah satu xtvt cheqna bila stress..serabut..suka dengo ceramah2 dari ustaz azhar ni...sangat besh....anda try r dengo mesti tertarik gak ngan cara ustaz ni mengajo..slang trg pekat tu nak wat camana kan...kalau tak faham silalah tanya cheqna ayat2 yang tak faham tu..cheqna sedia membantu =)
bagus sebenarnya..banyak ilmu yang cheqna dapat...apa yang ustaz azhar ngajar ni memang orang trg kata kene atas butir r...means..memang betul2 terkena ngan kita la...terutamanya orang perempuan...mana yang baik jadikan amalan.....insyaallah..incik tunang pun selalu dengar ustaz azhar punya ceramah ni...dan kami always bincangkan jugak isu2 yang kami dengar dari ustaz azhar ni...part paling besh kalau cheqna tanya dia apa2 soalan kan...n cheqna tanya ustaz ane kabo gitu??mesti dia akan jawab "ustaz abang"..merujuk kepada diri dia la....huh..hampeh... 
banyak cheqna dengo kat tiub awak ni....sebagai persediaan menjadi isteri..ibu yang baik...segala persoalan yang cheqna tertanya2 akan diketahui jawapannya kat koleksi ceramah2 ustaz azhar ni...kena rajin search jela..skang kat fb pun ada koleksi printscreen soalan2 yang orang ramai tanya dan ustaz azhar akan jawab...memang ilmu yang sangat berguna...
video ni salah satu yang cheqna suka..dalam lawak2 ustaz..ilmu yang ustaz bagi tu penting.....lawak2 tu tak la boring sangat kan.... 
ilmu Allah ni luas...bergantung pada kita camana nak terokai ilmu itu......

35 comments:

  1. ala takley view..kena blocked plak web tu kat sini :(

    ReplyDelete
  2. suka gak baca soal jawab ngan ustaz ni kat fb..menda harian yang selalu kita alami.

    ReplyDelete
  3. aku puji sikap ko yg selalu memperbaiki diri dan berusaha utk menjadi bakal isteri dan ibu yg terbaik utk bakal suami ko...alhamdulillah...

    semoga Allah memudahkan perjalanan ko cheqna...

    ReplyDelete
  4. Sedih sbb Youtube kena block kat opis nie!

    ReplyDelete
  5. kalo Ustaz Kazim dia ckp loghat Utara, best gak dgr... kalo dgr Ustaz Azhar ni, kecek Kelate, best gak dgr....suke gak dgr ceramah, tgk tajuk la...kalo byk lawak bestt la dgr...gelak2 je kan....

    ReplyDelete
  6. Salam cheqna..awak psychologist JKM kan? Saya nak minta tolong, satu kes pasal gadis hamil luar nikah, gadis anak yatim piatu..saya risau bakal baby tu akan dibuang! Insya Allah saya akan buat satu entri pasalnya esok..

    ReplyDelete
  7. sebagai satu panduan yang bagus..insyaalah..

    ReplyDelete
  8. sokmo kat utube, kalu hok dok pahang bahasa ganu, mula ah saloh faham blake mende hok ustaz nok kata..jadi baloh pulok...

    se lagi..ustaz kata doh, kalau xmboh dengo ceramah ye, xpe ye dok maroh pun, g ah dengo ceramah lain..sb yg penting, dengo pahtu amal..kata ustaz..

    jd ambe gitu ah..sejid hok dier v ceramah dekat je, tp dok g skali lg ni...

    ReplyDelete
  9. mr eady
    besh kan??
    yg penting ilmu yang kita peroleh tu

    ReplyDelete
  10. qemaishak
    bunyi macam kaso kang cara ustaz ni tapi dok pun sebenonya

    ReplyDelete
  11. wahida
    alhamdulillah
    terima kasih kak..=)
    amin

    ReplyDelete
  12. daddyziyad
    cheqna dah jawab kat n3 daddy =)
    harap dapat membantu

    ReplyDelete
  13. chichi
    insyaallah..
    yang baik dijadikan ikutan..

    ReplyDelete
  14. ashie
    dakpe tak mboh g sejid pun...dengo kat youtube pun boleh..
    betul doh hok ustaz kate tu..ye dok paksa pun orang suh dengo ceramah ye...=)

    ReplyDelete
  15. yabang peminat setia ustaz ni..nik pun kadang layan gak.dan dah beli buku die.... suka dgn cara penyampaian die..ada unsur2 lagho yg tak lagho..eh..acane tu?..hahaha

    ReplyDelete
  16. haluuu lama tak jenggok cheqna...hehehe owhh boleh masuk list jugak nehh...ye la saya ni jenis tak kesah siapa pon kasi ceramah dan nasihat sebab pesan hubby, pandang pada nasihatnya dulu...rupa belakang cerita :)

    ReplyDelete
  17. bitt
    tu la
    akak dah sombong ngan saya skang ni
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  18. masa tgk ceramah yg ustaz azhar komen kat zizan tu mmg kelakar..
    suka cara u.azhar smpaikan ilmu..penuh bersahaja & kelakar.
    sure x mengantuk

    ReplyDelete
  19. ustaz yang glamer buat masa ini.. moga ilmu yang dicurahkan dapat menjadikan kita insan yang lebih baikkan... amin...

    ReplyDelete
  20. ustaz azhar..saya pernah dengar cramahnya melalui u-tube,humor sikit, tertarik dengan ceramah yg disampaikan..

    ReplyDelete
  21. akak suka dengar ceramah agama di radio kedah fm... hehe

    ReplyDelete
  22. sal
    kat youtube memang banyak la koleksi ceramah dia..besh =)

    ReplyDelete
  23. mana2 tak kisah kak..janji ada ilmu yang kita dapat =)

    ReplyDelete
  24. caro dok alik suko jah tgk video nih... huhuhuhu

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~