Nov 11, 2011

~ cheqna dan kelemahan..~

assalamualaikum
kali ni nak share pasal diri sendiri plak...
cheqna akui..cheqna ada kelemahan tersendiri..kali ni nak share pasal kelemahan cheqna sehinggakan always ditertawakan oleh rakan2 dan juga incik tunang...
cheqna kalau bab nombor memang cepat ingat....seriously...memang cheqna cepat ingat bab nombor..nombor IC ma...adik beradik memang dalam kepala r...no phone pun sama...kalau jenjalan ngan incik tunang...cheqna kadang2 always kata cam ni
" eh..kete ni tadi dah lalu kot sini..."
mesti incik tunang akan kata
" tak dok kijeang lain...duk ngafal nombor plat kete la tu"
hahaha..bukan nak hafal..tapi nombor2 ni memang mudah melekat dalam kepala....tapi...dalam hebat2 cheqna   bab nombor...ada kelemahannya...bab jalan cheqna memang fail..betul..beberapa kali pergi belum tentu cheqna akan ingat...tak tahu la kenapa..memang susah sangat cheqna nak ingat jalan walaupun cheqna sendiri yang drive...kadang kalau cheqna terima sesuatu kes...memang haji mez la yang akan jadi mangsa...suh dia r tunjuk jalan...hara cheqna g sendiri...memang jangan harap..ntah mana2 sampainya kekgi...=)
mujur jalan ke umah sendiri tak lupa..kalau tak haru jadinya.....cheqna tak leh bayang kalau cheqna kene keje kat KL ke..Johor ke..Selangor ke...huhuhu..sebab tu Allah bagi cheqna keje kat Trg je...tu pun bukan semua jalan cheqna tau...=) sejak kenal incik tunang ni banyak sket jalan yang cheqna tahu..kalau tak...hanya tau Mydin Mall je la..=)
lagi satu...cheqna kalau sebut nama jalan memang fail r..sebagai contoh Jalan Kamarudin..memang cheqna tak akan tahu..kecuali kalau diberitahu kat situ ada bangunan sekian sekian baru cheqna akan tahu kat mana...=) hahahaha..teruk kan cheqna..selalu kena gelak ngan incik tunang...
kata incik tunang..bab nombor cepat..bab jalan hampeh....hahahaha..nak wat camana...dah tu kelebihan dan kekurangan cheqna...cheqna jawab balik..apa guna ada tunang kalau tak leh jadi penunjuk jalan...hahahaha  
sekian....kelemahan dari cheqna ...ada lagi kelemahan..bukan tu je..=) 
kakiku punya nota : hari ni hari jumaat...so cheqna kene setelkan keje2 rumah dulu...dah selesai baru cheqna jengah anda semua....mungkin malam...sebab petang ni nak g kenduri nisa...... 

11 comments:

  1. Setiap org, ada kelemahan dan kelebihan. hiks~ Bila Cheqna igt nombor kete, jln lak lupa. Maybe sbb jalan tu simpang siur kot? Hiks~

    ReplyDelete
  2. hehehe.. sama peel ngan hana nih..leh trace keta yang dah lalu dekat kita.. tp bab tu je lah..no tipon, haram tak hafal.. tau no suami sorang je..huhu..bila handset kong takde bateri, mula mengagau cari no mak,adik beradik nak tipon..hehehehe

    ReplyDelete
  3. itu bukan kelemahan.

    itu lumrah.

    itu norma.


    akupun sama.
    nombor aku ingat tapi nama orang yang lebih abstrak memang payah nak ingat.

    pernah sekali tu, nama kakak ipar sendiri pun lupa. terpaksa bisik kat wife nak tanya nama kakak ipar... kakaka

    ReplyDelete
  4. erm, masz pon susah nak ingat jalan coz kalu naik kreta ngan hubby, kita dok sebelah dok tengok anak main pebende kan,, so xder la nak nengok jalan nyer.. huhu

    ReplyDelete
  5. lebih kurang lah kita
    bab nak ingat jalan ni- memang fail...
    even iols - kalo balik ke perak
    nak gi jalan2 kat ipoh pun boleh sesat...
    tu sebab setiap kali iols balik kampung - kalo gi jalan2 kena bawak adik or kakak...
    pegi sendiri anak-beranak memang tak tak sampai lah jawabnya!

    ReplyDelete
  6. terbalik la kite chegna.. sy pulok klu jln mmg ingt.. tp kalau no kdg bleh lupa.. no plat kete sendiri pun kdg2 buleh lupe.. kena gi tgk kt kete.. nak2 time nk bayar kete guna atm mesin.. huhu..

    ReplyDelete
  7. biasalah tu cheqna..

    semua manusia kurang sempurna,
    terlebih kat sini..
    terkurang kat sana..
    bab2 ni handal..
    bab2 tu hancus..
    pandai2lah kita mempergunakan kepandaian kita utk menutup kelemahan yg ada..InsyaALLAH, Kpdnya kita berserah ,moga dipermudahkan urusan..

    ReplyDelete
  8. haha...sama je kelemahan kite bab nama jalan tu...

    but i think ramai lady camtu kot..

    kdang2 bila jalan sndiri tu pakai taram je...heheheh

    tpi teror la leh ingat ic semua!

    ReplyDelete
  9. hehehe...saya ada seorang sepupu yang mudah juga melekat angka2 terutama plat nombor kat kepala dia. semua kereta kat taman perumahan kami dia inhgat. sebut jer kereta orang itu, secepat kilat dia akan sebut nombor plat

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~