Oct 6, 2011

~ vertigo ~

malam tadi
masa nak tunggu untuk mandi sebelum nak solat maghrib...duk sembang ngan ma...tetiba rasa pening...apehal plak ni...ke sebab kena hujan masa nak balik dari keje tadi..
malas nak fikir..cheqna mandi...basuh kepala siap syampu bagai r..konon nak bilas terkena air hujan tadi...siap mandi semua..nak solat maghrib...arghh sudah..masih pening....tekak pun dah rasa lain macam...tapi cheqna teruskan jugak...solat maghrib..mengaji...seperti biasa...sudah mengaji..cheqna baring sebab dah mula rasa pening lain macam...arghh sudah....vertigo menyerang....cheqna tunggu untuk muntah je ni...tapi tak jugak muntah...
terasa lamanya tunggu untuk solat isyak sebab cheqna memang nak tidur r....tunggu masuk waktu isyak..amik wudhuk...solat isyak..bangun dari rakaat pertama...cheqna huyung....dummm jatuh...kepala cheqna kena bucu katil...sakit gak.....arghh tak leh jadi..kena solat balik...rest jap..amik nafas...memang rasa pening tapi cheqna tahan...selesai solat...cheqna terus amik kool fever...tampal kat dahi...sebab tubuh cheqna panas...cari minyak angin tak jumpa...baring..pejam mata walaupun time pejam mata dapat juga rasa pening...Ya Allah Ya Tuhanku..sangat sakit.....tapi air mata tak keluar...cheqna kan kuat..
lama gak cheqna cuba untuk tidur tapi tak dapat..memang tak bukak r mata..sebab masa pejam pun terasa pening dan pusingnya dunia ni..tunggu muntah tak jugak nak muntah...biasanya kalau diserang vertigo ni cheqna kena muntah at least 3 kali mesti lega...tapi ni memang tak muntah2 pun..sakit hanya Allah je tahu...
entah kul berapa cheqna tertidur..
bangun pagi tadi..alhamdulillah....kalau tak memang tak akan ada n3 ler hari ni...cuma tubuh cheqna masih panas...sakit...memang sakit...tapi pening dah tak ada ni..bolehla bangun untuk datang keje...petang semalam hujan sangat2 lebat dan memang cheqna sudah ready untuk menerima panggilan bertugas banjir......
dan baru je menerima call dari JPA menjemput cheqna untuk menyampaikan ceramah dalam program selama 3hari2malam di tasik kenyir..nanti cheqna citer...habis camano cheqna nak habiskan cuti yang masih berbaki 20 hari tu??always je bizi kan???tapi mak jema suka...=)

37 comments:

  1. salam cheqna..ari ni sihat tak..?
    semoga cheqna sehat selalu.amin

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikom cheqna.. :)

    ya habibi akk selalu gak kne vertigo tu. kne makan ubat sepital.. ade la kurang jadiknye lately ni.
    cuti 20hr lg??! tu awal thn nye jumlah la dik oiiiii.. :P

    ReplyDelete
  3. huish..bahaya jugak pening cheqna kalau samapi bley tumbang ....take care okeh.....

    ReplyDelete
  4. nape boleh kena vertigo nie? Selalu kene ke?

    ReplyDelete
  5. atty's
    wslam kakty
    hari ni alhamdulillah
    cuma tubuh je la masih panas

    ReplyDelete
  6. mrs eady
    amik r..RM100 satu hari..deal???
    =)

    ReplyDelete
  7. azeeda
    ouh yeke??
    cheqna malas nak g spital..
    cheqna setahun ada 25 hari cuti...di forward2...masih tinggal banyak tu lagi =)
    simpan tuk kahwin hehehehe

    ReplyDelete
  8. MB
    penangan vertigo memang cam gitu
    ok dear =)

    ReplyDelete
  9. fara mula2 kena masa duk U dulu..
    nak bangun solat subuh tak leh...
    tahun ni ni baru kena..

    ReplyDelete
  10. byk lagi cuti cheqna..sy dah abis pon, hehe

    ReplyDelete
  11. erm... cepat lah kawin cheqna, nanti pening pale leh ada org tolong picit2.... kan

    moga cheqna cepat kembali normal, k

    ReplyDelete
  12. kuat sangat kerja kot....semoga cepat sembuh...dan sentiasa kekal cergas...yeeahh..=p

    ReplyDelete
  13. stress kut.. kena bercuti lama-lama la tu....

    ReplyDelete
  14. kena rehat ni cheqna... uols sokmo bz keja ni...

    ReplyDelete
  15. 1st time dgr vertigo ni..

    huhu, ketinggalan

    simpan la cuti tu, berharga satu hari nanti

    ReplyDelete
  16. Vertigo tu ape Cheqna?
    Pening? Tekanan Darah Tinggi/Rendah?

    So?Cheqna camner skrg??
    Sakit tu jatuh kene bucu katil, bertambah la sakit kepala tu....
    Cheqna, jaga diri tau...

    ReplyDelete
  17. amy syaquena
    tahun ni baru first time kena ni..

    ReplyDelete
  18. rarapinkmafia
    dah penah g cek..tak de pape..
    doktor tu cakap penyakit keturunan yang berkaitan ngan darah..

    ReplyDelete
  19. maszmadi
    moga2 Allah permudahkan urusan cheqna untuk mendirikan masjid..
    amin...

    ReplyDelete
  20. chici
    cheqna ni malas sket bab2 makan ubat ni =)

    ReplyDelete
  21. queen
    ye kot.
    banyak sangat mikir...=)
    thanks dear

    ReplyDelete
  22. aku
    cadangnya pas habis odit nak cuti lelama..tapi skang hujan la plop...

    ReplyDelete
  23. miloais
    okeh..
    pah habis bizi cheqna rehat ok =)

    ReplyDelete
  24. mamanoriz
    ouh ye ke..
    memang cheqna simpan untuk kahwin tu.. leh cuti lelama sket =)

    ReplyDelete
  25. emme
    ikut kata doktor...penyakit keturunan yang disebabkan oleh darah..ada cecair keseimbangan dalam badan kita yang camana ntah...cheqna pun tak tahu nak explain camana...cuma bila vertigo datang menyerang memang pening yang amat
    nway thanks dear

    ReplyDelete
  26. nk jmput ceqna ceramah utk dak2 skolah sy boleh??hehe

    ReplyDelete
  27. amyliana
    memang besh
    hahahahaha
    silala jeleh =)

    ReplyDelete
  28. vertigo tu ape ek....

    jatuh kena bucu katil.... alahai sakit nye.....kesian cheqna ..hopefully cepat hilang demam tu


    bhay jugak hujan skrg ni ... byk pencemaran

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~