Oct 19, 2011

~ senyum sorang ni ~

assalamualaikum
untuk n3 ini..cheqna memang gelak r bila baca komen ni...kenapa cheqna gelak??? kak..bukan sesaje nak gelak kak...sebab apa yang ditanya tu memang membuatkan cheqna senyum sendirian r...sebabnya...
klik untuk menggebukan ini gambar =)
sebabnya kak..seumur hidup cheqna..tak pernah diet weh...huhuhuhu..betul..cheqna memang tak pernah diet...cheqna main bedal je...kalau mereka2 yang tahu dan kenal cheqna macam mana..memang tak sangka...cheqna ni makannya tak la banyak sangat...lagi satu cheqna ni bukan makan semua benda..soya..coklat...tauhu..cincau...cheqna tak makan...bak kata incik tunang...cheqna selera murah je...makan sambal bilis je..tapi still 'gebu' gak...keturunan kot...kengkadang jeles tau dengan orang yang makan banyak tapi tetap cikeding...sangat jeles..=) 
 klik untuk mengchubbykan ini gambo
see..kan ke cheqna ni spesis pelik..kalau ada kusus kat hotel kan..cheqna hanya akan makan sekali je..maksud cheqna..lepas habis makan nasi tu cheqna tak akan bangun untuk amik dessert ke..buah ke..cukuplah dengan lauk nasi yang dah cheqna makan tadi..dahla sayur cheqna tak makan..sebut pasal sayur...haji mez dan bebudak opis ni pernah tegur cheqna
" awak ni cikna..sayur dok makan..soya dok minum..tapi tetap 'beso dan putih selepuk' gok.."
tau putih selepuk tu apa???putih selepuk tu putih yang amat r..bukan cheqna kata cheqna putih ye...mereka2 yang melihat berkata..cheqna tengok diri cheqna biasa2 je...mungkin sebab hari2 tengok kot...hahaha.. tapi memang betul..cheqna tak makan sayur...ada 2,3 jenis je yang cheqna makan iaitu kacang yang tak pernah pendek aka kacang panjang..taugeh aka camboh....err..2 ni je kot yang cheqna makan...yang lain kim salam...
jadi bila kak NM02 kata cheqna diet...jawapannya tidak kak..walaupun cheqna nak naik pelamin nanti...=) teruk kan cheqna???langsung tak nak kelihatan cantik masa wedding ke???err..semua nak nampak cantik..tapi bagi cheqna cantik itu subjektif sebenarnya...hahahaha...jawapan tipikal...nak selamat diri...=) apepun...diet memang tidaklah...cuma cheqna kawal je la...tak de la kul 12malam makan nasi lagi....hehehehe 
yang penting cheqna happy dengan diri cheqna =) 

24 comments:

  1. =)

    hhmmm..ye,sy tau perasaan tu...samala dgn rse jeles bila tgk org tinggi2 ni...no matter what..x kisah la,janji sihat sokmo n i'm happy just the way i am...
    *p/s: kne cari yg vice versa..muahahaha *berisi vs kurag isi..tinggi vs kurag tinggi...eerr,tu yg my lecturer said...

    ReplyDelete
  2. hai ceqna..dulu LM tak mkn sayur tau.lps kawen br mkn sayur sbb masa peknen paksa diri mkn sayur utk baby..hehe.dulu cuma mkn kacang panjang dan bayam je

    ReplyDelete
  3. stuju ngan cheqna.. y
    kalau kita suka dgn diri sendiri, juz go on..

    hana je yg tak happy sb seluar dah ketat..kalau boleh taknak smpai kena beli saiz lain..huhu

    ReplyDelete
  4. docmuda
    wase ge kene doh..IT tinggi nyayut..kurus..matching doh tu..hahahahaha

    ReplyDelete
  5. budak penjara
    nok joging pun malas hahahaha
    habis camane ni??

    ReplyDelete
  6. hana faza
    hahahaha
    tu la pasal...malas nak beli yang baru kan
    cheqna setakat ni x de sampai kena tukar lagi...maintain je kot =)

    ReplyDelete
  7. saya tak prasang cheqna, sori la, kalo tak, mesti comment saya dibulatin, hahahaha! kalo betul la cheqna udah kurang gebunya, untuk mendapatkan bentuk badan yg ideal, tahniahhh dari saya, ikhlas neh, heeee~

    ReplyDelete
  8. senang la suami-to-be cheqna senang nak bela nanti.. hue hue hue
    eh tapi tekak die tekak mahal ke tekak murah?? la la la ~

    ReplyDelete
  9. emme
    mana ada...cheqna macam gitu jugak...
    hehehehehe

    ReplyDelete
  10. ajee
    dia tekak mahal..huhuhu
    dan jugak tekak eksotik =)

    ReplyDelete
  11. untung ar tunang cheqna...
    tekok cheqna jenis lalu mkn hok muroh jerk...
    hahaha....

    ReplyDelete
  12. zue annaleeya
    memang dosh..alat mekap dok pakai..bahang bedak anakku je...
    untung r ye...=)

    ReplyDelete
  13. kakzakie
    ye r kot..
    tapi ma cheqna masa memuda dulu sangatla kurus..=)

    ReplyDelete
  14. salam singgah...

    puas baca sampai hbs, part yg bagus utk diperkatakan ialah..yg penting happy dgn diri sendiri...sentiasa bersyukur dan jgn mudah alpha...ikhlas dari PCL.

    ReplyDelete
  15. PCL n mmD
    salam kembali
    yup..yang penting kita happy dengan diri sendiri...=)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~