Oct 5, 2011

~ senyum je ~


"haccimmm" 
bunyi orang bersin di telefon cheqna menandakan ada mesej masuk..dengan penuh kelembutan cheqna tekan butang show...wahhh ko mak jema....dandan buka mesej ngan penuh kelembutan..
"salam awak...dah lama tak dengar khabar awak...mesej awak tak jawab apatah lagi kalau saya kol..saje je mesej awak ni...kalau ada masa terluang sila dengar lagu rindu pada yang tak sudi slash"
mesej yang diterima...wallah....anda2 yang dah lama baca blog cheqna mesti dah dapat agak siapa yang kirim mesej tu kan.... 
alahai....sabar jela...memang cheqna akui cheqna memang langsung tak reply mesej dia apatah lagi nak jawab kol dia..almaklumlah....sedar diri dan sedar status yang disandang kan....mesej yang diterima tu pun terus cheqna delete...
lepas solat zohor...petang2 ni besh gak layan lagu...jadinya cheqna pun google la kat tiub awak lagu ni....hah amik ko....perghhh..bila cheqna fahami lirik lagu tu....walllaaahhhhhh...persoalannya bila masa kita bercinta????awak yang sensorang minat kat saya kan???perghhhh tuju lagu macam la saya ni perempuan yang kejam...keji...yang hina sebab buat awak kecewa...masalahnya sape yang bermain dengan perasaan sendiri ni???hadoiii..apepun tak boleh.....*senyum*
takpela...cheqna tak salahkan dia...perasaan tu anugerah dari Allah sebenarnya...cuma mungkin perasaan dia wujud pada orang yang salah...cheqna doakan moga Allah akan menemukan dia dengan wanita yang selayaknya untuk dia cintai..dan cheqna pulak...terus kekal bahagia hingga hujung nyawa bersama kesayangan cheqna...semoga Allah tidak membolak balikkan perasaan ini... 

40 comments:

  1. dugaan dlm tempoh bertunang kan Cheqna, time2 gini la, ramai yg nakkk kat kite, huhuhuuh....

    ReplyDelete
  2. aku tak penah ade org tuju2 lagu ...hehehe

    tp seyes poyo la mamat gitu ..seb baik cheqna tak pilih die

    ReplyDelete
  3. erm.. agak2 'dia' baca x blog cheqna ni yerk.....

    ReplyDelete
  4. hahaha layankan je la cheqna.. eh bukan layan mamat tuh.. tapi layankan je apa yang dia buat tuh.. tak yah amek port. karang pening pulak kan kalau pikir2 sangat. hehe

    ReplyDelete
  5. Eh, baru je bt entry jgn menyalak hati yg terang2 takkan jadi milik kita...

    Adehh!

    ReplyDelete
  6. biasalah...
    ada pasang surut...

    semoga dia lebih memahami

    sabar yea cheqna ..

    ReplyDelete
  7. wow lagu....karatz tuuuu...hehehe

    apa pon cinta tk boleh dipaksa...

    ReplyDelete
  8. walaupun saya tak ikut dari dulu2 lagi entri cheqna, tapi sempat la juga beberapa entri luahan berkenaan pasal si dia nih. hehehe....simpati pada dia

    ReplyDelete
  9. minat sungguh dia kt cheqna...takut juga la kn dh kita xnk masih jiwang2 gitu..

    sedap gak lagu ni..:)

    iz harap cheqna layan la dia elok2 tapi berbatas..risau juga kalau kita maki2 nnti org sakit hati lagi macam2 dia buat kt kita kan..

    ReplyDelete
  10. Salam Cheqna...

    mama nak acu cuba try test letak komen dari rumah ni... nak tengok masuk ke tak. Apa2pun, mama doakan Cheqna bahagia sokmo.:)

    ReplyDelete
  11. aleh menekan butang ngan kelembutan, jemah sangatlah ye. cheqna rock cheqna rock, tak moh sedeh ahhhh

    ReplyDelete
  12. cheqna,DIA tu single lagi ke?
    ana solo lg nih..meh suruh dia tuju lagu kat ana meh..hehe




    luv,
    cik ana :)

    ReplyDelete
  13. mrs eady
    terima kasih dear kerana mengaminkan doa cheqna =)

    ReplyDelete
  14. adarnadzmie
    si dia tu merujuk kepada sape kak???=)

    ReplyDelete
  15. eMMe
    sebelum tunang lagi ni...
    huhuhu doakan moga cheqna kan kekal bahagia bersama kesayangan cheqna ye dear =)

    ReplyDelete
  16. ajee
    hahahaha
    tak pikir pun..biarkan berlalu di angin lalu...hahahaha

    ReplyDelete
  17. imanshah
    hah..tu la pasal...sian mak jema ni...=)

    ReplyDelete
  18. mamanoriz
    eh..cheqna always sabar hehehehehe

    ReplyDelete
  19. eelobor
    cheqna bukan nak mengaibkan dia...
    tapi gitulah...kengkadang kita susah nak bagi orang faham kan

    ReplyDelete
  20. MB
    moga cheqna dan incik tunang tidak kecundang =)

    ReplyDelete
  21. ~iz~
    cheqna memang jaga r..tak maki hamun..tak sumpah seranah...sebab takut gak dia buat bukan2 bila dia sakit hati kan..
    pepun cheqna tak layan r msj2 or kol dari dia

    ReplyDelete
  22. mama
    kali ni tak masuk spam..
    terima kasih ma...
    doa seorang ibu..cheqna hargai =)

    ReplyDelete
  23. cik ina
    ye ye ye ( ala2 bandi amuk)
    eh..mak jema lembut hokeh..
    hahahaha
    thanks =)

    ReplyDelete
  24. anamizu
    single
    ok..harap2 dia baca r..
    nak mengharapkan cheqna msj dia???jangan harap..hehehehe

    ReplyDelete
  25. azam
    salam kenalan jugak
    terima kasih sudi bertandang =)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~