Oct 18, 2011

~ semuanya kerana permintaan wani ~

assalamualaikum
18 Oktober 2011...cuaca mendung....sampai opis...hujan....wah...macam tau2 je hari ni kami tak mau kuar makan sebab hari ni kami makan2 kat opis je...ekceli apa yang terjadi hari ni kerana permintaan wani...semalam dia post kat wall fb cheqna..mintak cheqna watkan puding...akhirnya terjadilah aktiviti hari ni...kami2 ni spontan je sebenonya...tak perlukan perancangan yang rapi pun....
persidangan sebelum makan...hahahaha..wani...faridah dan tok bomoh tukang tilik...
si gadis..erkk..gadis ke???linda yang sedang membancuh nescafe panas.....
yang ni tak yah tanya....si gadis gebu yang sedang memotong kek coklat kukus buatannya....
mak jema dan mak neng...hahahahaha
wani..cheqna..nisa..faridah dan linda...haji mez tak de sebab cuti..iwan kursus...nila geng pemakanan cheqna...dan mereka juga yang selalu ada sekiranya kami2 ditimpa masalah...sangat bertuah dan beruntung mempunyai sahabat2 seperti mereka...saat cheqna ditimpa masalah hampir 2 bulan yang lalu..mereka2 la yang selalu ada disamping cheqna...thanks guyss....semoga hubungan persahabatan ini kan kekal buat selamanya..
mee goreng aka mee doyeng dibuat oleh nisa..puding marble dibuat oleh faridah..jemput2 dibuat oleh wani...kek coklat cheqna...dan linda tukang bancuh air je...=)..tukang makan of coz kami =) balik keje semalam terus bersilat kat dapur wat kek coklat...ekceli si nisa yang sibuk merengek2 suh wat kek coklat...jadi untuk tidak menghampakan harapan bakal pengantin...cheqna buat ler....kebetulan barang2 ada kat umah...no hal la...=)
khipuk molek mak jema.....hahaha..pepun..kami dah selamat bekpes dah..anda????alhamdulillah kenyang pagi ni...so..bolehla sambung wat keje....jumpa lagi nanti ye....=)

18 comments:

  1. hurm....sonok bile dpt potluck dgn kawan2 opis....kami beli je kat kafe, kuih karipap 3 ketul, n nasi lemak mr HuB yg punye...hehehe...

    ReplyDelete
  2. cheqna, nampak cam kurus jek? diet nak naik pelamin kah?

    ReplyDelete
  3. NM02
    ye ke kak??ce tengok molek gok...
    hahahaha
    cheqna diet??ouhhh tidak..

    ReplyDelete
  4. sejuk2 macam ni kalau dapat makan cucur tue sedapnya la..

    ReplyDelete
  5. Seronoknya share2 bwk makanan mcm nie. Lagi seronok bila tgk pantry opis awak nie. Aiseh...nak msk2 pun jadik aje. Hiks~

    ReplyDelete
  6. wida
    lagi sedap sebab makan ramai2 dan dalam suasana hujan yang turn renyai2..=)

    ReplyDelete
  7. amy syaquena
    ouhh..sangat besh..minum plak nescafe panas =)

    ReplyDelete
  8. fara
    jangan tak tahu kak..kami dolu2 rajin je masak kat opis tu..goreng ikan...wat sayur lemak..sambal belacan =)

    ReplyDelete
  9. seronok buat pot luck ni...

    kebetulan hujan plak arini kan..syok makan2 ni

    ReplyDelete
  10. asha
    memang pun kak..
    kene plok hujan hari ni...
    olohla...memang syok r

    ReplyDelete
  11. cheqna...ni permintaan mawar berduri plak..nak resepi kek kukus coklat yang nampak sedap tu ...huhuhuhuhu T___T

    ReplyDelete
  12. MB
    hah..nak ke??hahaha.. ok nanti cheqna wat n3 khas untuk MB hokeh =)

    ReplyDelete
  13. mama
    masih tak sihat ke ni???
    semoga cepat sembuh la ma

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~