Oct 18, 2011

~ kali kedua....~

assalamualaikum
16 Oktober 2011..cheqna merehatkan diri sekali lagi...
masa on the way g kemaman pada 15 Oktober 2011..dah bagitahu incik tunang nak g spa sebab tubuh rasa sangat letih...tapi nak try spa lain...so incik tunang suh try usha spa kat primula..
jadinya semalam cheqna cuti..kol la spa kat primula tu..lepas solat zohor cheqna kuar...jumpa incik tunang kat bandar KT...nak harapkan cheqna g sorang??jangan harap la...*kebergantungan kepada incik tunang tinggi disitu* hehehehe...
sampai primula kul 250pm lebih kurang cam tu la...terus g ke spa..nama spa ni ayer spa
setelah berbincang ngan incik tunang...cheqna amik pakej untuk facial dan back massage dengan rege RM145..incik tunang pun nak jugekkk...incik tunang amik pakej amende ntah rege RM125..stat kul 310pm..habis kat kul 5pm..
besh...tak koser nak amik gambo cheqna sedang difacialkan..hahahahaha...dah habis tu...kami dihidangkan dengan ginger tea....incik tunang je minum...cheqna tak koser nak minum2 ni...budak yang layan cheqna tu tetiba tanya...
"kak...saya nak tanya sket ni..."
"tanyalah...." cheqna memberi keizinan....hehehehe
" dari tadi lagi saya nak tanya...dan masa saya wat facial muka akak..saya perhatikan je muka akak...ekceli..apa rahsia akak erk..kulit akak gebu sangat?" tanya budak tu..
belum sempat cheqna jawab..incik tunang dah tolong jawabkan...
" rahsia ke dik....senang je...kak ni nangis sokmo..sebab tu gebu..."
wah ko....cheqna memang mencerlung ke arah incik tunang..dan incik tunang plak dengan selambanya gelekek suka sambil minum..tak de maknanya nak wat muka bersalah...sabo jela...
sebab dah lewat..kami berhenti solat asar dulu..pastu g makan kat kedai ape ntah..depan kolej PTPL...org2 ganu tau r ni...incik tunang order sup belut nasi putih....kerang rebus..memang incik tunang hantu kerang...cheqna plak nasi goreng thai sama dengan air carrot susu..incik tunang sirap limau...boleh incik tunang suh cheqna try sup belut tu...dengan muka bersungguh2 incik tunang mengatakan sup tu sedap..cheqna  ni percaya la...ekceli tak makan belut..so cheqna amik jugak sup tu..sikit je...just try sikit je...terus lepaskan sudu n dapatkan air..minum...incik tunang bantai gelak.....jahat tul...
tak tahu dimana silapnya...hari ni 17 Oktober 2011...belakang cheqna tak leh disentuh....sakit...mau nangis je rasanya...huhuhuhu

28 comments:

  1. bestnya spa.. relaxkan badan + minda.. :)

    dok penoh try lg sup belut.. rasanya memang tekok dok leh terima kalu makang nih.. mau muntoh 40h 40mlm.. hehe..

    ReplyDelete
  2. salam singgah :)

    selalu kalau pas massage, mmg akan rasa sakit sikit :)

    ReplyDelete
  3. mase masage tu sakit tak cheqna? kalo sakit tu sebab tak biasa massage, akan rasa sakit pas massage, rase cam nak demam, tapi biasa spa, massage dia sedap2 je...eh! betul ke? selalu saya gi masage kat makcik bidan yg bertauliah...*gamaknye la, heeee~

    ReplyDelete
  4. amy mula2 dulu pun cam tue..pas massage sakit2 badan tapi bila dah biasa ok je..

    ReplyDelete
  5. selalu tawarkan untuk wife, tapi dia selalu ngelak & tak mau masuk tempat2 gitu. hehehe...jimat duit abang dia

    ReplyDelete
  6. ohhh rupenye itu rahsia kulit gebu cheqna.. hehe boleh la cuba.. eh tapi ajee pon slalu je nangis manyak2 tapi tak gebu pon.. sob sob sob

    ReplyDelete
  7. ct rahani
    memang besh...
    cheqna petak(tek lidoh) sket je...duga ya Allah...

    ReplyDelete
  8. wanita mutalib
    betul tu..hari ni rasa kurang sket..=)

    ReplyDelete
  9. emme
    ada jugak rasa sakit sebab ada urat cheqna bengkak...
    skang rasa ok sket

    ReplyDelete
  10. amy syaquena
    cheqna tak biasa..ni baru kali kedua...

    ReplyDelete
  11. eelobor
    cheqna kalu bizi..lepas2 tu mesti nak g relax2....heheheeh
    bukan sokmo2 la...

    ReplyDelete
  12. ajee
    percaya dop..cheqna hanya menempek bedak anakku je kat muka ni...
    incik tunang tu saje je nak nyakat cheqna...

    ReplyDelete
  13. MB
    try r..kalau tak jadi jangan marah kat cheqna ye..hehehehe

    ReplyDelete
  14. hahaha, selalu nangis?

    mmg betul selamba cik tunang tu...ekekeke

    nak ikut la petua tu!

    tapi bertuah cheqna sbb tunang sporting ikut ke spa then lagi untung sbb beautician pun puji kulit cantik... lucky u!

    ReplyDelete
  15. alahai ...kak ati ni
    tak pernah merasa masuk
    spa...lalu tgk kat luar
    adalah...hihi

    ReplyDelete
  16. oo..
    tu ke petua kulit gebu..
    nak ikut la petua tu..ekekekke

    ReplyDelete
  17. mamanoriz
    incik tunang selalu kata cheqna ni cengeng....mudah menangis...hehehehe
    alhamdulillah...incik tunang memang senang untuk temankan cheqna ke mana2 setakat ni la...harap2 kekal sampai bila2...kalau hari dia keje tak leh kacau r...
    alhamdulillah....=)

    ReplyDelete
  18. ati masrif
    try r kak...
    besh...
    cheqna pun bukan sokmo2..ni baru kali kedua..3,4 bulan sekali boleh r..

    ReplyDelete
  19. diana
    hahahaha
    try r..kalau tak jadi jangan salahkan cheqna ye =)

    ReplyDelete
  20. saya ni ntah bila lah ada peluang nk pegi spa...
    busy memanjang ler...

    ReplyDelete
  21. hari ni bukan dh 18/10 ke cheqna...

    org tk biasa kena urut kot :)

    ReplyDelete
  22. MLD
    kena cari peluang ler..
    besh sesekali dapat relakskan badan ni =)

    ReplyDelete
  23. maya mayana
    ni n3 semalam ni..=)
    memang cheqna tak biasa diurut..ni kali kedua

    ReplyDelete
  24. huhuuhuhuhuh nages sokmo....bagus petua tuhhh...hehehhehe owhh sengal2 tu cheqna memang mula2 jek...kalau kulit halus memang xbuleh urut2 sangat....huhuhuhu

    ReplyDelete
  25. bitt
    haahaha..incik tunang cheqna memang ngok ngek..=)
    alhamdulillah hari ni kurang sakit sikit =)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~