Oct 30, 2011

~ jumaat yang besh..~

assalamualaikum..
dari hari rabu dah janji ngan adik bongsu incik tunang untuk kuar makan bihun sup kat area UMT...ekceli kedai ni cheqna dah makan dari zaman study lagi....masa study dulu ngan kak huda n izarina r...memang kami kalau dapat makan sup tu...tak makan nasi pun tak pe...memang banyak syok wooo.....
so...kul 320pm...cheqna gerak g umah incik tunang....yup...kadang2 cheqna g jenjalan gak umah incik tunang...besh sket sebab umah incik tunang ada mak ayah...kakak...n kalau adik bongsu dia balik ada la jugak...selebihnya lagi 2 adik lelaki incik tunang...pastu anak buah incik tunang..incik tunang memang tak akan datang sesaje r umah cheqna sebab umah cheqna mana ada lelaki...kan lain plak jadinya....kalau g umah incik tunang...sekalipun incik tunang ada keje luar cheqna still boleh sembang ngan mak or kakak incik tunang....
sampai umah incik tunang..sembang ngan mak incik tunang..n then cheqna ngan adik bongsu serta anak buah incik tunang si akmal yang berusia 4 tahun tu kuar nak g makan sup...dekat je ngan umah incik tunang...
sampai kedai tu..muahahahaha...tutup weh....terus kol incik tunang...and then incik tunang ajak makan kat Pasir Panjang...balik semula ke rumah incik tunang..cheqna solat dulu...pastu teruskan perjalanan..kami ber4 r sekali ngan akmal tu....
sampai kedai...memasing order nak makan...si akmal boleh plak bantai kata "abang makan kepsi je" muahahahaha kami gelak...siap makan...kena tunai janji r...dah akmal hanya makan kepci kan...so g la beli kepsi walau hakikatnya time tu kami dah ada atas jambatan...incik tunang wat2 lupa sebenarnya....dipujuk ngan ayam goreng kat pasar malam duyung tak jalan gak..so u turn balik r...selesai beli ayam terus balik sebab incik tunang tak berapa suka cheqna balik lambat...
sampai umah incik tunang..terus solat maghrib...balik...ekceli...adik ke2 incik tunang g Indon bebaru ni..so adik incik tunang suh cheqna datang umah...sebab katanya ada belikan sesuatu untuk cheqna...alhamdulillah...ingat jugak dia kat bakal kakak ipar dia yang cute ni..hahahahaha..dapatla kain sepasang..lupa lak nak snap gambo...pepun terima kasih aman =)
skang...si akmal ni sedang menunggu kehadiran adiknya...mama akmal ( kakak incik tunang ) ekceli sedang menunggu detik je...doakan moga kakak incik tunang selamat ye....thanks 
kakiku punya nota : keje...keje..walaupun frust ganu kaloh....=( 

4 comments:

  1. frust jugak trgnu kalah..emm
    wah untungnya..dpt hadiah dr indon lagi

    ReplyDelete
  2. tganu...cuba lg lain kali...hehehe =P

    waaaaa,g mkn sup lg...xaci3....hahaha 'abang' akmal mkn kepci je???bile la nk besar klu mcm tu....cantik ke kain???eh..org dah bg,cantik ke hodoh ke suka jgak kan...kain jauh plak tu...huhu
    *credit to tour guide adik incik tunang...muahahaha

    ReplyDelete
  3. dapat hadiah..best tu..

    cheqna tak nak join GA saya?..:)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~