Oct 4, 2011

~ andai lelaki tahu ~

assalamualaikum...
wah...semenjak cheqna dah selesai bab odit mengodit ni kemain laju lagi menghapdet blog yer....hahahaha sabo jela..korang muak ke tak muak ke...redha jela....
hari ni niat dihati nak selesaikan SMP dan juga laporan tugasan..tapi nan hadoo mood tu sampai..jadinya berjalan2 kat blog dan menengok2 FB r...bila jenjalan kat FB kan...terjumpa mende alah ni...jadinya cheqna nak share r

ANDAI LELAKI TAHU...
dalam hati seorang perempuan
ada rasa untuk disayangi
ada rasa untuk diberi perhatian
ada masa untuk didengari keluh kesahnya
ada waktu waktu minta ditemani kesedihannya
andai lelaki tahu..
perempuan minta dipujuk
marah seorang perempuan perlu didekati
sedih seorang perempuan perlu didengari
gembira seorang perempuan perlu dikongsi
andainya lelaki tahu
disebalik seribu satu rasa itu
ada sekeping hati nan lembut
bukan untuk dimanjai
bukan jua untuk ditatang bagai minyak yang penuh
hanya perlu sedikit perhatian
agar rasa kasih itu wujud walau disaat jauh
kerana andai lelaki tahu
hati ini akan sentiasa bertanya pada diri seorang perempuan
wujudkah rasa cinta itu dalam diri lelaki
bila saat jauh tanpa perkhabaran...
jadi lelaki2...tahu ke??????? ngeeeeee 

24 comments:

  1. ....(mengeluh)

    Andai lelaki tahu. Dalam dunia realiti nie, takde lelaki romantik mcm Edward Cullen tu (oopssss)

    ReplyDelete
  2. hhhmmmm....lelaki tau ke???geramnye nk sruh UH baca...*tp dlm hati jela

    kadag2 penat jgok nk layan,kesian lelaki2 sekalian...sabo jela yer =)

    ReplyDelete
  3. Andai lelaki tahu...
    Takkan ada perempuan2 di dunia nie yang dikecewakan.. ditinggalkan atau disia-siakan.. tul tak??

    ReplyDelete
  4. huhu betui la.... org laki mmg jrg faham prasaan org pompuan....

    nampak kite cam ok je ...die pun buat tatau je ...huhu

    ReplyDelete
  5. andai la perempuan tah lelaki nak bagai mana........eh eh..

    ReplyDelete
  6. amy
    yup sangat betul..=)
    x de pompuan yang rela dilukai...rela disakiti...

    ReplyDelete
  7. Bukan dia orang tak tahu, cuma saja buat2 tak tahu...

    ReplyDelete
  8. cheqna, sejak dua menjak ni, semangat betul, n penuh bunga2 cinta, i loikeee, heeee~

    ReplyDelete
  9. cheqna mintak izin nak copy entry ni ye???? i loike!!! thx sbb share

    ReplyDelete
  10. mama
    ye kot
    hahahaha
    saje je kan...
    hehehehe

    ReplyDelete
  11. emme
    angin nak kahwin kot...hahahahaha
    doakan moga jadi kenyataan =)

    ReplyDelete
  12. sue
    boleh je...cheqna pun share dari FB orang gak ni.....=)

    ReplyDelete
  13. cuba pula selami hati lelaki... cuba la...














    kamu mungkin temui nama yg wujud hanya ibu dan isterinya...

    ReplyDelete
  14. Aku
    cheqna setuju..
    betul la tu
    erhhhh ye ke??hehehehe
    mana tau..hanya lelaki je la tau =)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~